TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Alise Tone: Jaunākais neuzbāzīgais reklamēšanās veids ir blogu rakstīšana

Alise Tone ir reklāmas tekstu autore, kā arī Biznesa augstskolā Turība studē Sabiedrisko attiecību programmā. Alises pieredze tekstu rakstīšanā aptver plašu tēmu loku, taču vislabāk viņai patīk blogu rakstīšana. Blogu kā neuzbāzīgu reklāmas paņēmienu Alise iesaka ikvienam uzņēmējam.

Tekstu rakstīšanas iemaņas apgūst pašmācības ceļā

Dzīvē radās iespēja pastrādāt par tekstu autori un es negaidot pieņēmu šo izaicinājumu. Sapratu, ka man to ļoti patīk darīt, tomēr secināju arī to, ka es nevaru būt vienkārši tekstu autore. Lai arī kā pašmācības ceļā to centos apgūt, apjautu, ka man trūkst pamatzināšanu, tādēļ nolēmu studēt Biznesa augstskolā Turība sabiedriskās attiecības. Līdz šim studijas viennozīmīgi atstājušas labu iespaidu. Labam tekstu autoram ir svarīgi radoši domāt un izpausties, tāpēc man ļoti patika augstskolas studiju kurss „Radošums un inovācijas sabiedriskajās attiecībās” un pasniedzēja Renāte Slucka. Tas, ko jau esmu ieguvusi no studijām, noteikti man noderēs kā nākamajai sabiedrisko attiecību speciālistei.
Strādājot kā tekstu autorei man bija uzdevums arī komunicēt ar cilvēkiem sociālajos medijos. Dažkārt komunikācijā es pieļāvu diezgan lielas kļūdas – atbildēju haotiski, nereti biju stūrgalvīga. Rezultātā sapratu, ka man nepieciešamas zināšanas par sabiedriskajām attiecībām. Man arī ļoti interesē šī sfēra. Manuprāt, labs sabiedrisko attiecību speciālists ir pozitīva tēla veidotājs - viņš spēj panākt to, ka par viņa pārstāvēto uzņēmumu cilvēki domā un izsakās pozitīvi.

Tekstu autora darba specifika – spēja precīzi izteikties
Lielākā pieredze man ir bijusi kā ārštata tekstu autorei. Grūtākais šajā darbā ir iekļaušanās termiņos un ikdienas darbu plānošana. Bet man ļoti patīk rakstīt, man tas nāk viegli. Esmu rakstījusi par daudzām un dažādām tēmām – sākot ar kredītiem, beidzot ar skaistumkopšanu. Tekstu autora darba specifika ir tāda, ka ir jāprot izteikties klienta auditorijai saprotamā valodā, protams, jābūt pareizai gramatikai, bez tās neiztikt, un jāspēj veikli pāris stundu laikā radīt interesantu, saistošu tekstu. Ir jābūt dzirkstošai, azartiskai personībai, tādai, kas interesējas par apkārt notiekošo. Jāspēj jebkura, pat sausākā tēma, izstāstīt personīgi. Ja ir dzīve no punkta A līdz punktam B, nevar radīt neko jaunu. Vēl ir jāņem vērā darba apstākļi – ļoti vēlams, lai būtu radoša darba vide un elastīgs darba laiks.
Daudz kas ir atkarīgs no klientiem. Ir klienti, kuri ir sajūsmā jau par pirmo nodoto teksta versiju, bet ir arī tādi, kuri pieprasa tekstu rediģēt tik daudz reižu, ka beigās tas vairs nav mans, bet gan klienta teksts.

Efektīva un neuzbāzīga reklāma - blogs

Teksta pamatā ir jābūt stāstam. Tāpat ir jāzina struktūra, kā tekstu sadalīt pa daļām – nevar uzreiz sākt ar pārdošanas tekstu, vispirms cilvēks ir jāieintriģē, jāiekārdina ar kādu burkānu un tikai beigās vajag minēt, ka ir iespēja iegādāties vienu vai otru lietu. Turklāt tam jābūt neuzbāzīgā veidā. Tekstā noteikti ir jābūt aicinājumam uz darbību.
Man bija kāds klients, kas Alpos nodarbojās ar pasažieru pārvadājumiem. Mums bija blogs, kur es rakstīju par dažādām tēmām – nevis par pašu pakalpojumu, bet gan ar slēpošanu un snovbordu saistītām tēmām, un tikai beigās it kā nejauši pieminot, ka ir iespēja izmantot transfēra pakalpojumus. Šī pieredze man ļoti patika.
Ja runājam par satura mārketingu, uzņēmumiem noteikti savās mājaslapās vajadzētu ievietot blogu, kā piemēru jau minēju transfēra blogu. Reklāma kā tāda ir pārāk uzbāzīga, bet ar bloga rakstiem var netiešā un interesantā veidā reklamēt savu produkciju. Un var neapstāties tikai ar rakstiem vien, var pievienot video un vizuālos materiālus, izpausties radošā veidā. Tas ir jaunākais neuzbāzīgais reklamēšanās veids.
Tiem, kas vēlas izmēģināt spēkus tekstu rakstīšanā, viennozīmīgi iesaku mēģināt to darīt, atmetot kautrību, ja tāda ir. Nevajag baidīties par to, ko kāds cits padomās, ir jāiet pāri robežām jeb jāpiekopj “think outside the box” domāšana, darbs jādara ar lielu atdevi un tad arī būs rezultāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62712693sec.