TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Līce: lidostas «Rīga» dienesti rīkojās operatīvi un profesionāli [1]

Starptautiskās lidostas “Rīga” operatīvie dienesti, reaģējot uz  piektdien, 17.februārī notikušo incidentu ar gaisa pārvadātāja “Vim Airlines” gaisa kuģi, darbojušies profesionāli un atbilstoši procedūrām, arī lidlauka tehniskās infrastruktūras darbība atbilda noteiktajām prasībām, liecina lidostā veiktais sākotnējais izvērtējums.

“Vēlos pateikties visiem iesaistītajiem lidostas dienestiem par paveikto šajā nopietnajā situācijā, gan reaģējot uz incidentu, gan novēršot tā sekas. Analīze liecina, ka iesaistīto dienestu rīcība bija operatīva, koordinēta un precīza, apliecinot lidostas darbinieku profesionalitāti un gatavību darbam šādās situācijās,” norāda lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidlauka tehniskās infrastruktūras darbība bija atbilstoša prasībām, tostarp skrejceļa saķeres koeficienta monitoringa datu analīze liecina, ka incidenta brīdī skrejceļa saķeres koeficients bija atbilstošs noteiktajam līmenim. Skrejceļa saķeres monitorings saskaņā ar aviācijas drošības prasībām lidostā tiek veikts nepārtraukti.

Skrejceļa pirmatnējā tehniskā apsekošana, ko uzreiz pēc incidenta veica lidostas speciālisti, liecina, ka bojājumi, kas varētu apdraudēt lidojumu drošību, skrejceļa segumam un lidostas “Rīga” infrastruktūrai negadījuma rezultātā nav nodarīti. Apsekošanā piedalījās arī VAS “Latvijas Gaisa satiksme” pārstāvji.

Incidenta rezultātā lidostas “Rīga” skrejceļš piektdien bija slēgts laika posmā no plkst. 11:58 – 13:47, kā dēļ pieci ielidojošie reisi tika novirzīti uz citām lidostām, bet astoņi ielidojošie un 14 izlidojošie reisi notika ar kavēšanos. Deviņi ielidojošie un izlidojošie reisi tika atcelti.

Lidosta “Rīga” pateicas par situācijas izpratni pasažieriem, kuri incidenta brīdī atradās lidostā un kuru ceļojumu plāni tika apgrūtināti.

Jau vēstīts, ka piektdien lidostā “Rīga” notika incidents ar aviokompānijas “Vim Airlines” čarterreisa Rīga – Ufa gaisa kuģi, kas pacelšanās laikā novirzījās no skrejceļa ass līnijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andris 02/23/2017 17:57 Varbūt Rīgas lidostai jāizvērtē visādu krievu šaraškinu kantoru lidmašīnu pieņemšana? Tas mūsu kopīgās drošības labad. Lai brauc vairāk ar Eiropas pārvadātājiem uz un no Rīgas! Beigu beigās tak esot arī sankcijas pret krieviju spēkā. Godīgi sakot, pirmo reizi dzirdu par šādu aviokompāniju.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63898611sec.