TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Ziemassvētku dāvanu iegāde pielīdzināma eksāmeniem studiju laikā

Līdz Ziemassvētkiem palikusi vairs tikai nedēļas un lielākajai daļai sabiedrības aktualizējas  jautājums par dāvanām. Vai ziemassvētku dāvanas bez steigas nebūtu labāk pirkt jau jūlijā? Vai mēs izbaudām decembri kā svētkus? Saruna ar Modes un izklaides centra “Rīga Plaza” vadītāju, Biznesa augstskolas Turība absolventi Egitu Puķīti par aktīvo iepirkšanās laiku pirms Ziemassvētkiem, klientu iepirkšanās paradumiem un par lielveikalu nākotni šajā laikā, kad strauji attīstās tehnoloģijas un pirkumus var veikt arī caur internetu.

Jā, dāvanas Ziemassvētkiem var nopirkt jau jūlijā, bet vai students eksāmenam arī gatavojas tik intensīvi visu gadu kā tieši pirms šī eksāmena? Tā kaut kā dzīvē ir iekārtots, ka gan studenti eksāmeniem gatavojas pēdējā brīdī, gan Ziemassvētku dāvanu iegādāšanās tiek atlikta uz decembri. Šķiet, ka tad ir labākas idejas, spilgtākas emocijas, dāvanu gādājot un dāvinot, un, protams, mērķtiecība izdarīt visu pēc labākās sirdsapziņas pēkšņi kļūst vismaz trīskārša! Pēdējais laiks, kad iet iegādāties Ziemassvētku dāvanas, lai izvairītos no Ziemassvētku iepirkšanās drudža, ir tirdzniecības centru dažādo pirmssvētku akciju laikā.

Lai cilvēkiem būtu ērtāk izdarīt pirkumus, tirdzniecības centri nodrošina pēc iespējas lielāku komfortu, piemēram, ir segmentēts veikalu sadalījums, lai bērnu preču veikali vai apavu veikali atrastos tirdzniecības centra vienā daļā, lai mazāk būtu jāskraida un jāmeklē. Piemēram, ēdināšanas zonā pircējs ir impulsīvāks, galerijā – mierīgāks ar mērķtiecīgiem pirkumiem. Atbilstoši šiem faktoriem varam plānot nomnieku izvietojumu tirdzniecības centrā.

Liela nozīme tiek piešķirta klimata kontrolei tirdzniecības centrā – esam pat veikuši pētījumus, lai noteiktu, kāda ir komfortablā iekštelpu temperatūra, lai, ienākot tirdzniecības centrā, būtu pēc iespējas patīkamāk. Tāpat arī analizējam apgaismojumu un fona mūzikas izlasi – viss tāpēc, lai klients pie mums justos tik labi, cik vien iespējams!

Klientu iepirkšanās paradumi -  nāk retāk, bet iepirkumu grozs ir lielāks

Novērojot klientu iepirkšanās paradumus varu teikt, ka klients ir ārkārtīgi mērķtiecīgs – salīdzinot vidējo pirkumu skaitu ar apgrozījumu un tirdzniecības centra apmeklētību, tas ir ļoti, ļoti augsts, līdz ar to varam secināt, ka klients nāk retāk, bet viņa iepirkumu grozs ir lielāks, kas to kompensē.  Kopumā tendences ir vienādas – klienti apmeklē iepirkšanās centrus nedaudz retāk, bet izdara lielākus pirkumus.

Ņemot vērā, ka šodien daudzas preces ir iespējams pasūtīt caur internetu un, lai iepirktos, nav vajadzība braukt uz tirdzniecības centriem,  jāsaka, ka nākotnes tendences par lielveikalu fizisku eksistenci ir līdzīgas kā runas par drukāto mediju nākotni.  Mēs visi esam apdāvināti ar tausti, mums ir svarīgi ne tikai ar acīm redzēt, bet arī sajust un varbūt pat pamēģināt attiecīgo preci, kuru plānojam pirkt. Pērkot apģērbu, jāņem vērā, ka mēs neesam standartizēti, un iespēja potenciālo pirkumu pielaikot ir svarīga. Interneta veikala esamība, par modi runājot, kādā mirklī kļūst ļoti neērta – ja prece neder, to ir jāsūta atpakaļ, to ir neiespējami savā rīcībā iegūt tūlīt, tā var aizkavēties, pazust. Ir nianses, kas viennozīmīgi kādam der, kādam neder.

Pozitīvais, ko es redzu, – internetveikali lieliski papildina tirdzniecības centrus, jo, piemēram, cilvēki savā aizņemtībā internetā var nolūkot kādu konkrētu preci konkrētā veikalā un, aizbraucot uz lielveikalu, jau zināt, kurp doties un ko apskatīt klātienē.

Mirkļi kopā ar saviem mīļajiem un tuvajiem ir vērtīgākais, kas mums var tapt dots

Ir svarīgi decembri izbaudīt ar svētku sajūtu, jo tas ir laiks, kad ikviens no mums var būt laimīgs, devīgs, pateicīgs, izpildīt kādu sociālo funkciju, aiziet uz baznīcu un pārdomāt, kas mums šajā dzīvē ir svarīgs. Mirkļi kopā ar saviem mīļajiem un tuvajiem ir vērtīgākais, kas mums var tapt dots, tāpēc – lai priecīgs, kluss, mierpilns un saticīgs šis svētku laiks! Uz tikšanos jaunajā gadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48846698sec.