TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Latvijas Apdrošinātāju asociācija: Terorisma segums ceļojumu apdrošināšanā nav jaunums

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Stambulā, kā arī citiem nesen notikušajiem teroraktiem, apdrošinātāju klienti pastiprināti interesējas par ceļojumu apdrošināšanas segumiem jeb ko ietver izvēlētā polise, un kas ir izņēmumi. Vienlaikus daļa iedzīvotāju ir neizpratnē par terorisma riska iekļaušanu polisē, uzskatot to par apdrošinātāja vēlmi gūt papildu ieņēmumus un neētisku rīcību kopumā. Kāpēc terorisma risks arvien biežāk tiek iekļauts polisēs, skaidro Latvijas Apdrošinātāju asociācija.

Jebkuros līgumos, tajā skaitā apdrošināšanas, terorakti visbiežāk tiek traktēti kā neparedzami izņēmuma gadījumi jeb “force majeure”. Uzņēmēji regulāri panāk, ka terorisms ir ārpus šādiem izņēmuma gadījumiem, un apdrošinātāju klienti, tostarp privātpersonas, nav izņēmums. Sekojot līdzi notikumiem pasaulē, iedzīvotāji paši interesējas par dažādiem segumiem un to apmēriem.  Ceļojumu apdrošināšanā mēdz ietvert dažādus riskus, piemēram, civiltiesiskās atbildības, neparedzētu izmaiņu, nozaudētas vai bojātas bagāžas u.c., taču vienā kompānijā tie ir automātiski ietverti apdrošināšanā, citā par šiem segumiem ir jāpiemaksā.

Terorakta riska iekļaušana apdrošināšanā nav nekāds jaunums, tas nav jauns produkts, bet tikai un vienīgi papildu segums, un tas, visticamāk, neietekmēs pieprasījumu pēc ceļojumu apdrošināšanas. Cilvēki visbiežāk iegādājas šo apdrošināšanu, apzinoties iespējamos negadījumus, kas var notikt ceļojuma laikā – traumas, nepieciešamību pēc medicīniskas palīdzības, bagāžas nozaudēšanu, nejaušu nodarījumu citai personai vai tās mantai. Terorisma riska segumu privātpersonām ceļojumu apdrošināšanas polisē šobrīd iekļāvuši tikai daži Latvijas apdrošinātāji, turklāt galvenokārt bez papildu maksas.

“Jāsaprot, ka terorakta gadījumā sekas var būt visdažādākās – neminot ļaunākos gadījumus, bieži tiek slēgtas lidostas, kā rezultātā cilvēki nevar nokļūt mājās vai citviet drošībā, un ir spiesti nodrošināt uzturēšanos attiecīgajā valstī nenoteiktu laiku. Ja līgumos vai noteikumos ar tūroperatoru, aviokompāniju vai apdrošinātāju tas traktēts kā izņēmuma gadījums, izdevumi būs jāsedz pašiem. Savukārt, ja polise ietver terorisma risku, apdrošinātājs būtiski mazina finanšu izdevumus ārstēšanās vai repatriācijas gadījumos,“ skaidro Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Par Latvijas Apdrošinātāju asociāciju

Latvijas Apdrošinātāju asociācija ir biedrība, kas pārstāv apdrošināšanas nozares intereses nolūkā sekmēt tās attīstību un caurspīdīgu pārraudzību. Būtisks biedrības uzdevums ir informēt sabiedrību par nozares aktualitātēm, skaidrot notikumus un kliedēt mītus. Asociācijā ir 16 biedri, kas aptver 99% Latvijas tirgus. Kopš 2004. gada darbojas arī asociācijas ombuds jeb ārpustiesas atlīdzību strīdu izskatīšanas institūcija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59272814sec.