TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Tūrisma aģentūras «Kolumbs» klientu aptauja par ceļošanas plānošanas paradumiem

Tūrisma nozares līdere, Tūrisma aģentūra “Kolumbs”, veica klientu aptauju, lai noskaidrotu aktuālos ceļojumu plānošanas paradumus un tendences. Gan tūrisma aģentūras, gan tūroperatori Latvijā aktīvi strādā pie jaunu produktu veidošanas un daudzveidīga galamērķu piedāvājuma, lai apmierinātu ikviena ceļot gribētāja vēlmes.

Analizējot atbildes uz anketā uzdotajiem jautājumiem par ceļojumu plānošanas ilgumu, noskaidrojām, ka 40% no aptaujātajiem ceļojumu plāno vismaz pusgadu pirms tā sākuma. Savukārt 52% respondentu atzīst, ka plāno savu atpūtu tikai 1-4 mēnešus iepriekš, daļa aptaujāto izmanto arī pēdējā brīža ceļojuma piedāvājumus, kas nereti noder tieši tiem ceļotājiem, kam nav bijusi izdevība laicīgi izplānot savu atvaļinājumu. Tūrisma aģentūrai “Kolumbs” piederošā interneta vietne www.pedejaisbridis.lv ir izstrādāta tieši pēdējā brīža ceļojumiem, kur vienuviet var atrast ne tikai piedāvājumus ceļojumiem no Rīgas, bet arī no Viļņas un Tallinas, kā arī Eiropas lielākajām pilsētām.

Kā viens no svarīgākajiem faktoriem par labu konkrētai tūrisma aģentūrai, respondenti min tās reputāciju. Ne mazāk svarīga ir personīga iepriekšējā pieredze un draugu vai paziņu ieteikumi. Arī šogad aptaujāto vidū ir vērojama tendence izvēlēties tūrisma aģentūru pēc to ceļojumu cenu līmeņa. Lielākā daļa respondentu savus ceļojumus pieprasa 3 un vairāk aģentūrās, kas rosina klientu apkalpošanu un piedāvājumu klāstu pilnveidošanu, turpretī 37% atzina, ka ir lojāli vienai tūrisma aģentūrai un tās piedāvājumam.

Aptaujas rezultāti liecina, ka īpaši svarīga ir klienta apkalpošanas kvalitāte, tāpēc katru gadu Tūrisma aģentūras “Kolumbs” prioritāte ir darbinieku kvalifikācijas celšana, kas mūsdienās ir nozīmīga gan nozares kopīgai izaugsmei, gan mums kā aģentūrai, lai klientu atpūta vienmēr būtu augstā līmenī. Kā papildus ietekmējoši faktori ir apkalpošanas ātrums, kā arī iespēja iegādāties ceļojumu attālināti, jo mūsdienu steidzīgajā ritmā to ne vienmēr ir iespējams veikt klātienē.

Respondentus visvairāk uzrunā tūrisma pakalpojumu reklāma internetā, kas pierāda tehnoloģiju svarīgo lomu ikdienas dzīvē. Būtisku daļu no Tūrisma aģentūras “Kolumbs” reklāmas kanāliem aizņem tieši interneta mediji, kas daudz efektīvāk spēj sasniegt ceļotājus. Arī 2016. gadā “Kolumbs” turpināja aktīvu darbu, koncentrējot resursus tehnoloģiju attīstībai - ērtāk lietojami responsīvi dizaini uzņēmumu mājas lapām www.kolumbs.lv, www.pedejaisbbridis.lv un tiešsaistes aviobiļešu interneta veikalam www.letasviobiletes.lv, kā arī citus tehnoloģiskos risinājumus, kas sakārto gan iekšējos, gan ārējos aģentūras procesus.

Cilvēki, kas vismaz reizi gadā plāno doties ceļojumā, visbiežāk savu atvaļinājuma organizēšanu uztic tieši tūrisma aģentūrai, kas ne tikai piemeklē klienta vēlmēm vislabāko risinājumu, bet arī nodrošina operatīvu krīzes situācijas atrisināšanu, lai rūpētos par ikviena ceļotāja drošību. Uzticot savu atpūtas ceļojuma organizēšanu profesionāļiem, ceļotājs var būt drošs arī par konkrētu kontaktpersonu ceļojuma laikā, kas šobrīd ir īpaši nozīmīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49147797sec.