TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lidosta «Rīga» svinīgi sagaida savu 60 miljono pasažieri

Starptautiskā lidosta “Rīga” trešdien, 19.aprīlī, svinīgi sagaidīja savu sešdesmit miljono pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas – Kurtu Almkvistu (Curt Almquist), kurš lidostā ieradās ar nacionālās aviokompānijas airBaltic reisu no Stokholmas.

Zviedru zinātnieks Kurts Almkvists no Upsalas zinātnes parka Rīgā ieradās, lai piedalītos zinātniskā konferencē par mežkopības jautājumiem.

Lidosta “Rīga” savu 60 miljono pasažieri sagaidīja ar sarkano paklāju un deju ansambļa “Daiļrade” stalto dejotāju goda sardzi, simbolisku deju Rīgas Franču liceja deju kolektīva “Auseklītis” izpildījumā un dāvanām - īpaša dizaina ceļojumu koferi un lidostas privilēģiju programmas RIX Club karti. Nacionālā aviokompānija airBaltic Kurtam Almkvistam dāvināja sertifikātu lidojumam biznesa klasē, savukārt lidostas sadarbības partneri  - TAV Airports Holding pārstāvis Latvijā SIA TAV Latvia un holdinga meitas uzņēmums AS Riga Airport Commercial Development (ATU Duty Free), kurus pārstāvēja reģionālais menedžeris Hakans Uzunosmanoglu (Hakan Uzunosmanoglu), sveica laimīgo pasažieri ar dāvanu groziem un dāvanu karti.

“Aviācijas nozare ir viena no tām nozarēm, kas Latviju pasaules kartē ik gadu padara aizvien redzamāku un sasniedzamāku. Tai ir būtiska loma tautsaimniecības attīstībā mūsdienu globālajā ekonomikā. Kopš valsts neatkarības atgūšanas ir sasniegts 60 miljonu apkalpoto pasažieru slieksnis, kas parāda vērienīgos soļus pretī lidostas izaugsmei. Līdz ar to varu droši apliecināt, ka šodien mēs akcentējam un novērtējam vienu no Latvijas veiksmes stāstiem, ar ko lepojamies,” uzrunā klātesošajiem norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

“Ik stundu lidosta Rīga apkalpo vairāk nekā 600 pasažierus – vidēji 18 000 pasažieru dienā, gandrīz pusmiljonu pasažieru mēnesī. Jaunākie dati liecina, ka šogad lidostu “Rīga” saviem ceļojumiem jau izmantojuši vairāk nekā 1,4 miljoni pasažieru - par 5% vairāk nekā pagājušajā gadā. Lidosta attīstās stabili un mērķtiecīgi – aug ne tikai pasažieru skaits, bet, kas ir vēl būtiskāk, paplašinās maršrutu tīkls, savienojamība, un aizvien pieaug to pasažieru skaits, kuri Rīgas lidostu izmanto kā aviosatiksmes mezglu, lai dotos uz tālākiem galamērķiem Āzijā, Eiropā un Skandināvijā,” uzsvēra starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Nacionālās aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss savukārt norādīja: “airBaltic turpmāk kāpinās pasažieru pieauguma tempu Rīgas lidostā – šovasar mēs atveram 12 jaunus lidojumu maršrutus un piedāvāsim par 15% vairāk aviobiļešu. Mūsu klientiem Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos austrumos tas nozīmē vairāk lētu lidojumu biļešu ceļojumiem uz jauniem, pievilcīgiem galamērķiem.”

Jau vēstīts, ka gada pirmajā ceturksnī starptautiskajā lidostā “Rīga” apkalpoti jau vairāk nekā 1,13 miljoni pasažieru, bet aprīļa pirmajās nedēļās pasažieru skaits pieaudzis vēl par 268,6 tūkstošiem, sasniedzot 1 401 575 apkalpoto pasažieru, kas ir par 5% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Tostarp par 11% pieaudzis tranzīta un transfēra pasažieru skaits, veidojot 26% no kopējā pasažieru skaita.

Šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas “Rīga” būs iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Visplašāko jauno galamērķu skaitu vasaras sezonā plāno atklāt nacionālā aviokompānija airBaltic, kas papildus esošajiem maršrutiem piedāvās lidojumus uz Tamperi (Somijā), Odesu (Ukrainā), Kazaņu (Krievijā), Aberdīnu (Lielbritānijā), Stavangeru (Norvēģijā), Ženēvu (Šveicē), Katāniju (Itālijā), Liepāju (Latvijā), Madridi (Spānijā) un Gēteborgu (Zviedrijā).

Divus jaunus galamērķus vasaras sezonā atklās zemo cenu aviokompānija Wizz Air, kas no 25.jūnija piedāvās iespēju pasažieriem divas reizes nedēļā nokļūt Reikjavīkā (Islandē) un Bari (Itālijā). Savukārt Scandinavian Air System (SAS) jau no 26.marta 12 reizes nedēļā nodrošina lidojumus uz Kopenhāgenu (Dānijā).

Lidostā vasaras sezonā ienāks arī viena jauna aviokompānija – Krievijas lielākais reģionālais gaisa pārvadātājs RusLine, kas piedāvās lidojumus uz Domodedovas lidostu Maskavā. Savukārt aviokompānija Ellinair ceļotājiem piedāvās čarterlidojumus uz Krētas galvaspilsētu Irakliju.

Lidojumus no lidostas “Rīga” nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,6 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.48344898sec.