TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lidostā «Rīga» jūlijā apkalpoti gandrīz 650 000 pasažieru

Starptautiskajā lidostā "Rīga" jūlijā apkalpoti gandrīz 650 000 pasažieru, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem šā gada septiņos mēnešos.

Pasažieru skaits jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, ir pieaudzis par 16,3%, sasniedzot 647 117 pasažierus. Kopumā gada pirmajos septiņos mēnešos lidostā apkalpoti jau 3,4 miljoni pasažieru, kas ir par 10,1% vairāk nekā 2016.gadā.

Lielākā daļa – 74,1% - pasažieru savam lidojumam jūlijā izvēlējās lidostā "Rīga"strādājošās pilna servisa aviokompānijas, savukārt 25,9% pasažieru apkalpoja zemo izmaksu aviosabiedrības.

Tranzīta un transfēra pasažieru skaits 2017.gada septiņos mēnešos lidostā "Rīga" ir pieaudzis par 18,2%, sasniedzot 998,5 tūkstošus pasažieru. Jūlijā transfēra un tranzīta pasažieri veidoja 31% no kopējā pasažieru skaita, un šādu pasažieru skaits, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, pieauga par 16,9%.

"Strauji augošais transfēra un tranzīta pasažieru skaits, kuru īpatsvars kopējā pasažieru skaitā jūlijā bija jau vairāk nekā trešdaļa, liecina, ka lidosta "Rīga" nostiprina starptautiska gaisa satiksmes mezgla pozīcijas, ko ceļotāji izmanto, lai ar pārsēšanos nokļūtu tālākos galamērķos.  Šādu pasažieru piesaisti veicina gan lidostas plašais maršrutu tīkls, gan arī ērtības, ko pasažieriem piedāvā jaunais terminālis un modernā lidlauka infrastruktūra," norāda starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

2017.gada septiņos mēnešos par 9,7% audzis arī lidostā "Rīga" apkalpoto kravu apjoms, ko veicināja gan Turcijas kravu pārvadātāja "Turkish Cargo" atklātais pirmais Baltijā regulārais kravu reiss no Stambulas, gan arī ārvalstu bruņoto spēku atbalstam paredzēto kravu pārvadājumu apkalpošana transportēšanai uz un no Afganistānas saistībā ar Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (International Security Assistence Force (ISAF)) misiju.

Par 6,7% palielinājies lidostā "Rīga" apkalpoto lidojumu skaits – septiņos mēnešos Rīgā apkalpoti 41 810 lidojumi, no kuriem 60,6% izpildīja nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Jau ziņots, ka šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Lidosta "Rīga" atgādina, ka vasaras tūrisma sezonā rītos un vakaros lidostā "Rīga" ir liels vienlaicīgi ielidojošo un izlidojošo reisu skaits, tāpēc lidosta aicina arī tos pasažierus, kas ir reģistrējušies internetā un ceļo ar rokas bagāžu, ierasties lidostā savlaicīgi – vismaz 2,5 stundas iepriekš. Tāpat lidosta vērš uzmanību, ka pēc jaunās ES regulas par pasažieru datu pārbaudi stāšanās spēkā pasažieriem, kuri izlido uz ārpus Šengenas zonas valstīm, robežkontrole var prasīt ilgāku laiku nekā līdz šim, tāpēc aicinām pasažierus savlaicīgi doties uz savu izlidošanas sektoru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39247894sec.