TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: Laiks, komforts un uzticams serviss – galvenie pakalpojumu izvēles kritēriji dodoties biznesa braucienā

Biznesa braucieni jeb komandējumi vairs nevar tikt uzskatīti par retu vai ekskluzīvu pienākumu. Strādājot starptautiskā uzņēmumā vai attīstot eksportu, tā ir ikdienišķa nepieciešamība. Kā liecina Baltic Travel Group augustā veiktā pētījuma rezultāti, visbiežāk (68%) aptaujātie komandējumos dodas līdz četrām reizēm gadā, lielākoties apmeklējot profesionālās izaugsmes pasākumus vai piedaloties biznesa tikšanās ar partneriem. Aptaujā piedalījās cilvēki, kas pēdējā gada laikā devušies komandējumos ārpus Latvijas. Vairums no tiem norādīja, ka visbiežāk biznesa braucienos dodas uz Baltijas valstīm (72%), kam seko Rietumeiropas valstis, Ziemeļeiropa jeb Skandināvijas valstis un Austrumeiropa.

Galvenais komandējumu mērķis visbiežāk ir dažādi ar profesionālo izaugsmi saistīti pasākumi – konferences, apmācības un prezentācijas. Tos, kā galvenos iemeslus braucienam minējuši vairāk nekā puse jeb 60% respondentu. Savukārt 53% respondentu atzinuši, ka pārsvarā dodas komandējumos biznesa attīstības dēļ, lai tiktos ar klientiem. Būtiski, ka gados jaunākie respondenti vecumā no 20 līdz 29 gadiem daudz biežāk (30%) darba braucienus izmanto, lai tiktos ar kolēģiem ārzemēs un strādātu no uzņēmuma biroja attiecīgajā valstī, liecina uzņēmuma apkopotie dati.

Baltic Travel Group Darījumu braucienu nodaļas vadītāja Baiba Lūse: “Laiks, kvalitāte un cena – šie aspekti ir būtiski, dodoties biznesa braucienos, ko ņem vērā ikviens. Komandējumi ir ļoti svarīgi, taču, atrodoties tajos, laiks visbiežāk ir ierobežots un to nākas plānot lietderīgi.  Tieši tādēļ cilvēki visbiežāk uzticas pārbaudītām un stabilām vērtībām, kas atbilst viņu individuālajām vajadzībām – pieredzējušas un mūsdienīgas aviokompānijas ar izdevīgiem tiešajiem reisiem vai ērtiem pārlidojumiem, zināmas viesnīcas un viegli pieejamas tikšanās vietas.”

Pārvietojoties pa Baltijas valstīm, aptaujātie visbiežāk kā transportlīdzekli izvēlas automašīnu (54%) vai autobusu (41%), savukārt tālākiem galamērķiem biežākā izvēle ir aviotransports (44%). Dodoties komandējumā, transporta izvēle nokļūšanai galamērķi ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Aptaujas rezultāti liecina, ka izvēlē svarīgākā loma ir komfortam (59%) – lai būtu ērti un bez liekām raizēm, taču tikpat būtiski, lai ceļš aizņemtu pēc iespējas mazāk laika (57%). 37% aptaujāto apgalvo, ka izvēlas zināmus un pārbaudītus pārvadātājus (aviokompānijas, autobusus, vilcienu kompānijas u.c.), bet tajos pieejamās komunikācijas iespējas kā obligātu nepieciešamību uzskata katrs trešais respondents.

Aptaujātie, kas braucot komandējumos izvēlas aviotransportu, ir norādījuši, ka būtiskākais viņiem ir izvēlēties lidojumu bez pārsēšanās (87%). Katrs otrais, kas dodas komandējumos, nevēlas ilgu laiku uzkavēties lidostās, tādēļ tiem ir svarīga ērta un ātra reģistrēšanas.  Cilvēki, kas regulāri dodas biznesa braucienos par būtisku uzskata aviokompāniju, kas nodrošina lidojumu, un tās sniegto atbalstu neparedzētās situācijās. Tāpat katrs piektais par pašsaprotamu lidojuma laikā uzskata bezmaksas ēdināšanu.

“Patlaban ievērojami attīstās avioinfrastruktūra Austrumeiropā, caur kuru arī tiek piedāvāti lidojumi uz Amerikas Savienotajām Valstīm un citviet pasaulē – Aeroflot nepārtraukti papildina un atjauno savu floti, šobrīd tā ir viena no jaunākajām pasaulē, ir veikti uzlabojumi Maskavas Šerementjevas lidostā, kā rezultātā klientiem ir nodrošināts viss nepieciešamais, lai justos ērti, veicot pārlidojumus,” skaidro Baiba Lūse, “aviokompānijas mērķtiecīgi uzlabo lidojumus ekonomiskajā klasē. Piemēram, lidojot uz Ņujorku ar Aeroflot, arī ekonomiskajā klasē ir nodrošināti ergonomiski krēsli, kas ļauj ērti strādāt ilga lidojuma laikā, kā arī ir pieejamas dažādu valodu multimediālas izklaides iespējas. Klientu prasības biznesa braucienos pieaug, un to vajadzības tikai palielinās. Tādēļ visām – tūrisma, pasažieru pārvadājumu, viesmīlības nozarēm ir jāspēj efektīvi apmierināt tās, piedāvājot aizvien jaunus, labākus pakalpojumus un izcilu servisu.”

Aptaujas – “Darba braucienu tendences Latvijā” respondenti vairums gadījumu paši neorganizē ar braucienu saistītās detaļas, taču lielākā daļā jautājumu ir novērojamas atšķirības starp tiem cilvēkiem, kas komandējumos dodas bieži un tiem, kas salīdzinoši reti. Regulārie ceļotāji ir ievērojami patstāvīgāki gan ceļojuma plānošanā, gan brauciena laikā, gan atrodoties galamērķī. Aptaujātie, kas ievērojami retāk dodas biznesa braucienos, biežāk izvēlas tūrisma aģentūru pakalpojumus un vēlas, lai viss nepieciešamais tiktu noorganizēts viņu vietā.

Pētījums “Darba braucienu tendences Latvijā” tika veikts 2017. gada augustā, un tajā piedalījās 350 respondenti, kas vismaz pēdējā gada laikā ir devušies biznesa braucienos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1169529sec.