TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lidostas «Rīga» apgrozījums pirmajā pusgadā pārsniedzis 25 miljonus eiro

Starptautiskās lidostas «Rīga» neto apgrozījums 2017.gada pirmajā pusgadā ir pārsniedzis 25 miljonus eiro, liecina lidostas nerevidētais saīsinātais starpperiodu pārskats par 6 mēnešu periodu  līdz 2017.gada 30.jūnijam.

Salīdzinājumā ar 2016.gadu, lidostas apgrozījums ir palielinājies par 3% jeb  818 tūkstošiem eiro, sasniedzot 25,1 miljonu eiro. Pirmo pusgadu lidosta ir noslēgusi ar 799 tūkstošus eiro lielu peļņu.

Ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem pārskata periodā bija 14,3 miljoni eiro, un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu un plānoto budžetu, tie ir palielinājušies par 3%. Aviācijas ieņēmumu lielāko daļu veido ieņēmumi no pakalpojumiem, kuru maksas nosaka normatīvie akti par lidlaukā sniegto pakalpojumu maksu un lidlaukā sniegto drošības un glābšanas pasākumu maksu.

Ienākumi no ne aviācijas pakalpojumiem pārskata periodā bija 10,7 miljoni eiro, un tie ir palielinājušies par 3% attiecībā pret 2016.gada attiecīgo periodu. Galvenie lidostas ne aviācijas pakalpojumu virzieni ir telpu un zemes iznomāšana un citi pakalpojumi.

"Lidostas pirmā pusgada finanšu rādītāji atspoguļo sabalansēto attīstības modeli, kur lidostas ieņēmumu grozu vienlīdz veido gan aviācijas, gan ne aviācijas pakalpojumi. Esmu gandarīta, ka, neraugoties uz miljoniem vērtajām investīcijām, ko Rīgas lidosta jau vairākus gadus iegulda un turpinās ieguldīt infrastruktūras attīstībā, uzņēmums pirmo pusgadu ir noslēdzis ar peļņu," norāda starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Jau vēstīts, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" jūlijā apkalpoti gandrīz 650 000 pasažieru, un pasažieru skaits jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, ir pieaudzis par 16,3%, sasniedzot 647 117 pasažierus. Kopumā gada pirmajos septiņos mēnešos lidostā apkalpoti jau 3,4 miljoni pasažieru, kas ir par 10,1% vairāk nekā 2016.gadā.

Jau ziņots, ka šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95931911sec.