TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvijas iedzīvotāji šovasar ir bijuši aktīvi riteņbraucēji

Vairāk nekā trešā daļa (39%) pētījumu kompānijas Kantar TNS šī gada septembra sākumā aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir norādījuši, ka šovasar brīvā dabā nodarbojušies ar riteņbraukšanu. Nākamās populārākās šovasar brīvā dabā veiktās aktivitātes ir peldēšana un skriešana – ar šādām aktivitātēm nodarbojušies vairāk nekā piektā daļa iedzīvotāju (attiecīgi 26% un 21%).

Desmitā daļa iedzīvotāju (10%) ir vingrojuši brīvā dabā, nedaudz mazāk nekā desmitā daļa – spēlējuši futbolu vai volejbolu, vai arī laivojuši (katru no šīm aktivitātēm veikuši 6% iedzīvotāju). Vēl nedaudz mazāks īpatsvars iedzīvotāju (5%) ir skrituļojuši, nūjojuši vai veikuši citas sportiskās aktivitātes.


Jāatzīmē, ka ar skriešanu salīdzinoši biežāk ir nodarbojušies jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kamēr aktīvākie nūjotāji ir sastopami vecumgrupā no 40 gadiem.

Attiecībā uz futbolu vērojama interesanta sakarība: aptaujāto vīriešu, kas šovasar spēlējuši futbolu, īpatsvars ir teju desmit reizes lielāks nekā sieviešu. Arī basketbolu un volejbolu aptaujātās sievietes šovasar ir spēlējušas būtiski mazāk nekā vīrieši. Savukārt sievietes biežāk nekā vīrieši ir nūjojušas vai nodarbojušās ar jogu.

Reģionālā griezumā vērojams, ka rīdzinieki ir bijuši aktīvāki skrituļotāji nekā citu pilsētu vai reģionu iedzīvotāji.

Vienlaikus jāatzīmē, ka ceturtā daļa iedzīvotāju (24%) vecumā no 18 līdz 55 gadiem šovasar nav veikuši nekādas sportiskās aktivitātes. Šajā aspektā ir vērojama sakarība: jo vecāks ir aptaujātais cilvēks, jo mazāk nodarbojas ar aptaujā ietvertajām sportiskajām aktivitātēm.


Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2017. gada 2017. gada 5. līdz 7. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.
Par Kantar TNS

Kantar TNS ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.

Kantar TNS Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63997197sec.