TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lidosta «Rīga» jūlijā iekļūst Eiropas straujāk augošo lidostu TOP5

Pasažieru skaita pieaugums par 16,2% ļāvis starptautiskajai lidostai "Rīga" jūlijā kļūt par vienu no piecām straujāk augošajām lidostām Eiropā lidostu grupā ar apkalpoto pasažieru skaitu 5 – 10 miljoni gadā, liecina Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) apkopotā informācija.

"Rīgas lidostas izaugsme būtiski pārsniedz gan Eiropas vidējos rādītājus, kas, saskaņā ar ACI datiem, jūlijā bija 9,6%, gan arī savas grupas vidējo izaugsmi: lidostu grupā ar 5 – 10 miljoniem apkalpoto pasažieru vidējais ceļotāju skaita pieaugums jūlijā bija 10,2%," norāda starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

ACI EUROPE gaisa satiksmes ziņojums par jūliju aptver 247 lidostas Eiropā, kas nodrošina 88% Eiropas pasažieru gaisa pārvadājumu.

Arī augustā lidosta "Rīga" turpināja audzēt pasažieru skaitu un kravu apjomu. Augustā lidostā "Rīga" apkalpoti 644,8 tūkstoši pasažieru, kas ir par 15,3% vairāk nekā pērnā gada augustā, bet gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, pasažieru skaits pieaudzis par gandrīz 11%, bet apkalpoto kravu apjoms – par 10%, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Kopumā gada astoņos mēnešos lidostā apkalpoti jau vairāk nekā 4 miljoni pasažieru, kas ir par 10,9% vairāk nekā 2016.gadā.

Tranzīta un transfēra pasažieru skaits 2017.gada astoņos mēnešos lidostā "Rīga" ir pieaudzis par 18%, sasniedzot gandrīz 1,2 miljonus pasažieru – gandrīz trešdaļu no kopējā apkalpoto pasažieru skaita.

Lielākais gaisa pārvadātājs lidostā "Rīga" ir nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", kuras tirgus daļa veido 53,5% no kopējā pasažieru skaita. Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" pārvadāja 15% no lidostas "Rīga" pasažieriem, bet Ungārijas zemo cenu aviokompānija "Wizzair" – 8,8%.

Augustā turpinājās arī divciparu pieaugums aviācijas kravu segmentā – lidostā "Rīga" augustā apkalpoto kravu apjoms, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, pieauga par 12,4%. Kopumā 2017.gada pirmajos astoņos mēnešos Rīgā apkalpoti 14,4 tūkstoši tonnu kravu, kas ir par 10% vairāk nekā 2016.gadā.

Par 8% palielinājies lidostā "Rīga" apkalpoto lidojumu skaits – astoņos mēnešos Rīgā apkalpoti 49 012 gaisa kuģi. Vidēji mēnesī lidosta Rīga apkalpo vairāk nekā 6000 gaisa kuģus.

Jau ziņots, ka šā gada vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Lidosta "Rīga" atgādina, ka vasaras tūrisma sezonā rītos un vakaros lidostā "Rīga" ir liels vienlaicīgi ielidojošo un izlidojošo reisu skaits, tāpēc lidosta aicina arī tos pasažierus, kas ir reģistrējušies internetā un ceļo ar rokas bagāžu, ierasties lidostā savlaicīgi – vismaz 2,5 stundas iepriekš. Tāpat lidosta vērš uzmanību, ka pēc jaunās ES regulas par pasažieru datu pārbaudi stāšanās spēkā pasažieriem, kuri izlido uz ārpus Šengenas zonas valstīm, robežkontrole var prasīt ilgāku laiku nekā līdz šim, tāpēc aicinām pasažierus savlaicīgi doties uz savu izlidošanas sektoru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50584197sec.