TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvijas iedzīvotāji šoruden visvairāk vēlas apmeklēt teātrus

Vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šajā rudens kultūras dzīves sezonā visvairāk vēlētos apmeklēt teātrus, liecina pētījumu kompānijas Kantar TNS šī gada septembrī veiktā aptauja.

Vairāk nekā trešā daļa iedzīvotāju (36%) vēlētos apmeklēt populārās mūzikas koncertus, savukārt operu, baletu vai mākslas izstādes vēlētos apmeklēt mazāk nekā piektā daļa aptaujāto (16%).

Aptuveni desmitā daļa iedzīvotāju (12%) šajā rudens kultūras dzīves sezonā vēlētos apmeklēt festivālus, radošās darbnīcas vai klasiskās mūzikas koncertus.


Nepilna piektā daļa iedzīvotāju (17%) septembrī vēl nebija izlēmuši, vai un kādus kultūras pasākumus viņi gribētu apmeklēt.

Par teātriem un radošajām darbnīcām lielāku interesi aptaujā izrādīja sievietes, kamēr vīrieši biežāk norādīja, ka nezina, kurus kultūras pasākumus vēlētos apmeklēt. Savukārt rīdzinieki biežāk nekā citās pilsētās vai reģionos dzīvojošie vēlētos apmeklēt operu vai baletu.

Jāatzīmē, ka tikai 1% aptaujāto iedzīvotāju neplāno apmeklēt nevienu no aptaujā minētajiem kultūras pasākumiem.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada rudenī Kantar TNS veikto aptauju Latvijas iedzīvotājiem vēlamie kultūras pasākumi nav būtiski mainījušies – teātri un populārās mūzikas koncerti saglabā savas līderpozīcijas.

Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2017. gada 12. līdz 14. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

Kantar TNS ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.
Kantar TNS Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56772614sec.