TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Vairākums Latvijas iedzīvotāju svinēs 8.martu

Gandrīz divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šogad plāno svinēt 8.martu jeb Starptautisko sieviešu dienu, liecina pētījumu kompānijas Kantar TNS februāra beigās un marta sākumā veiktā aptauja.

 

8.marta svinēšanas plāni ir zināmā mērā saistīti ar iedzīvotāju vecumu. Tā jaunieši vecumā līdz 30 gadiem retāk atzīst, ka atzīmēs Starptautisko sieviešu dienu (59%), kamēr iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 60 gadiem biežāk grasās svinēt šos svētkus (no 64% līdz 68% šī dzīves posma dažādās vecumgrupās).

Arī sievietes nedaudz biežāk nekā vīrieši šogad plāno atzīmēt 8.martu jeb Starptautisko sieviešu dienu (66% sieviešu pretstatā 62% vīriešu).

Toties gandrīz visas aptaujātās sievietes jeb 94% Latvijas sieviešu vecumā no 18 līdz 60 gadiem 8.martā priecātos par saņemtiem apsveikumiem, ziediem vai kādām citām dāvanām. Jāatzīst, ka arī vairākums vīriešu jeb caurmērā trīs no četriem Latvijas vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem (72%) šogad plāno 8.martā apsveikt sev kādu īpašu sievieti vai sievietes, dāvināt ziedus vai kādas citas dāvanas.



Jāatzīmē, ka sieviešu vecums būtiski neietekmē to, vai viņas priecātos saņemt 8.marta apsveikumus. Savukārt vīriešu vidū gan ir vērojama iezīme, ka par 30 gadiem vecāki vīrieši biežāk nekā jaunieši plāno 8.martā apsveikt sev īpašās sievietes.


Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 27. februāra līdz 1. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 825 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

Kantar TNS ir vadošā pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā. Kantar TNS ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.

Kantar TNS Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.99104404sec.