TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Stabili pieaug Liepājas koncertzāles apmeklētāju skaits

2018 gada 27. oktobrī, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Gaidot jubilejas koncertu ar pasaulslaveno laikmetīgās mūzikas apvienību "Bang on a Can All-Stars" no Ņujorkas, koncertzāle izvērtējusi aizvadīto darbības gadu un iepazīstina ar jaunās sezonas programmu.

Salīdzinot ar 2017. gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, kad Liepājas koncertzālē kopumā viesojās 190 556 apmeklētāji, šogad koncertzāles apmeklētāju skaits ir audzis par 8,5%, šī gada deviņos mēnešos sasniedzot 205 895 apmeklētājus. To veicinājusi gan augstvērtīgā un daudzveidīgu žanru mākslas programma, koncertzālē notiekošās ekskursijas, gan kopējās tūristu intereses pieaugums pilsētā.

Lielākā daļa jeb nedaudz vairāk nekā 60% Liepājas koncertzāles apmeklētāju ir liepājnieki un  kurzemnieki, 15% apmeklētāju ir Rīgas un tās apkārtnes iedzīvotāji un 25% ir apmeklētāji no citām pilsētām un valstīm. Visvairāk ārvalstu viesu ir no Lietuvas un Vācijas, kam seko apmeklētāji no Krievijas, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīm.

"Koncertzāle "Lielais dzintars" ir kļuvis par otrajām mājām daudziem liepājniekiem – ikdienā šeit uzturas gandrīz 400 cilvēku, neskaitot restorāna un izstāžu apmeklētājus, un mūsu uzdevums ir nodrošināt vislabākos apstākļus gan topošajiem mūziķiem, aktieriem, gan arī jau profesionālajiem māksliniekiem. Šobrīd visas "Lielā dzintara" zāles ir pilnībā noslogotas – arī darba dienās, kad koncertu ir ievērojami mazāk, visās zālēs notiek mēģinājumi, mācības, konferences, lekcijas un semināri," par koncertzāles darba ikdienu stāsta "Lielā dzintara" vadītājs Timurs Tomsons.

Koncertzāle "Lielais dzintars" savā trešajā darbības gadā godam nesusi Liepājas kultūras dzīves simbola vārdu, apstiprinot, ka šis ir nozīmīgs kultūras centrs ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas kontekstā – gada laikā koncertzālē notikuši 209 pasākumi. Apmeklētājiem piedāvāti koncerti, izrādes, mākslas izstādes, kino seansi un plašs klāsts dažādu starpžanru notikumu. Koncertzālē viesojušies gan pašmāju labākie mākslinieki, gan izcilas pasaules zvaigznes, kas pārstāv Eiropu, Āziju, Āfriku un Ameriku.

"Ar uzviju sevi ir pierādījusi koncertu sērija "Pasaule Lielajā dzintarā", tāpat arī mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums". Dati rāda, ka šos koncertus regulāri apmeklē ne tikai reģiona iedzīvotāji, bet arī 30% mākslas baudītāju no galvaspilsētas, un interese arvien aug. Šīs sērijas atslēgas vārdi ir žanru daudzveidība, izcilība, tie atspoguļo pasaules aktuālās mākslas procesus un norises. Redzam, ka sērijas unikālā rakstura dēļ mēs esam pievilcīgi ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas un Ziemeļvalstu iedzīvotājiem. Jāuzsver, ka šie koncerti nav baudāmi nevienā citā Latvijas koncertzālē, bet ir klausāmi tikai pie mums, Liepājā.  Arī jaunajā sezonā mūsu piedāvājumā būs ekstravaganti, pasaulē augstu novērtēti, izcili savu žanru meistari, kas spilgti iezīmēs Liepājas koncertzāles pienesumu visas Latvijas kultūras kontekstā," stāsta "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

50% no visiem koncertzāles pasākumiem šogad organizējuši tās nomnieki, tai skaitā rezidenti – Liepājas Simfoniskais orķestris, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola un Liepājas teātris, 30% nodrošinājis pats ēkas apsaimniekotājs un pasākumu producents – SIA „Lielais Dzintars", 20% veido dažādi korporatīvie pasākumi – konferences, semināri, svinības un citi.

 Trešajā "Lielā dzintara" darbības gadā turpināta sadarbība ar reģiona skolām un stiprināta izglītojošo koncertu sērija bērniem un jauniešiem. Kopā aizvadīti 10 koncerti bērniem un ģimenēm, kā arī izvērsta sadarbība ar iniciatīvu "Skolas soma". Šogad koncertzāle uzsāka sadarbību ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, 1. līdz 4. klases skolēniem piedāvājot izglītojošas nodarbības, ekskursijas "Atklāj skaņu pasauli Lielajā dzintarā".

2018., 2019. gada koncertzāles kultūras programma iezīmēsies ar vairākām spilgtām tematiskajām līnijām. Ceturtajā sezonā koncertu sērija "Pasaule Lielajā dzintarā" iepazīstinās ar izciliem mūziķiem, par kuriem cīnās koncertzālēs visā pasaulē. Šīs sērijas tuvākais notikums – koncertzāles trešās jubilejas koncerts ar pasaulslavenajiem laikmetīgās mūzikas vēstnešiem, ņujorkiešiem "Bang On a Can All-Stars". Decembrī sēriju turpinās pasaules koncertzāļu mīlētais franču virtuozs – klavesīnists Žans Rondo ar baroka un austrumu mūzikas programmu, bet februārī sirdi sildīs Itālijas dienvidu dziesmas ar Marko Bīsliju, savukārt martā uz skatuves kāps slavenā džeza pianiste no Japānas Hiromi Uehara, bet septembrī norisināsies nu jau piektais mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums".

Kamerzāli ieskandinās kamermūzikas koncertu cikls "Personīgi", kas ļaus ne tikai klausīties izcilākos Latvijas un ārzemju māksliniekus, bet arī sniegs iespēju personīgi iepazīties ar viņiem neformālos sarunu vakaros pēc koncertiem. Kamerzālē klausītāji satiksies ar Spīķeru kvartetu, vijolnieci Elīnu Bukšu ar programmu, kas veltīta kamermūzikas šedevriem, Lielās mūzikas balvas laureāti Ingu Kalnu kopā ar Diānu Ketleri un daudziem citiem izciliem māksliniekiem no Latvijas un ārzemēm visdažādākajām gaumēm. Pirmo reizi "Lielā dzintara" vēsturē uz kamerzāles koncertiem būs nopērkams arī abonements, kas ietvers četrus sērijas "Personīgi" koncertus.

"Lielais dzintars" turpinās arī ciešo sadarbību ar Liepājas un Kurzemes reģiona skolām, piedāvājot izglītojošus projektus gan pašiem mazākajiem, gan arī skolēniem. Mākslas telpā "Civita Nova" tiks rīkotas vairākas mākslas izstādes, kā arī Jam Session sadarbībā ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu. Uz izstādēm, tāpat kā džeza vakariem, ikviens interesents aicināts bez maksas. Koncertzāles programmu krāšņos Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu un festivālu piedāvājums, Liepājas teātra  iemīļotās un jaunās mazās formas izrādes, tāpat kā ārējo producentu pasākumi ar daudzveidīgu izpildītāju koncertu programmām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64745617sec.