TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Daugavpils tūrisma objektos pieaudzis apmeklētāju skaits

Daugavpils tūrisma informācijas centra apkopotie statistikas dati liecina, ka Daugavpils tūrisma objektu, kultūras, aktīvās atpūtas un sporta iestāžu apmeklētāju skaits aktīvās tūrisma sezonas laikā,  no 1. maija līdz 30. septembrim,  salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 8%. Tādejādi tos  apmeklēja  284 336 interesenti.


81%  Daugavpils apmeklētāju bija Latvijas iedzīvotāji, kas liecina par iekšējā tūrisma būtisko lomu. Visvairāk ārvalstu tūristu bija no Lietuvas, kam sekoja Krievija un Polija. Daugavpili apmeklēja arī tūristi no Baltkrievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Igaunijas, ASV, Zviedrijas, Norvēģijas, Nīderlandes u.c. valstīm.


Populārākais objekts Daugavpilī bija Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kuru apmeklētāja 58 963 interesenti, un to skaits, salīdzinājumā ar 2017. gadu, pieauga par 8%.  Ik gadu apmeklētāju skaits palielinās Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā un 1. krasta lunetes sardzes telpā, kas aktīvās tūrisma sezonas laikā katru dienu ir atvērta.  2018. gada tūrisma sezonā, salīdzinot ar 2017. gadu, apmeklētāju skaits šajos objektos  pieauga par 6%.  Savukārt tas liecina, ka interese par Daugavpils cietoksni katru gadu arvien pieaug. Tūristi labprāt apmeklēja arī Latgales zoodārzu, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju, zinātkāres centru “Zinoo Daugavpils”, Daugavpils skrošu rūpnīcu, Šmakovkas muzeju u.c.


Tūrisma informācijas centrā (TIC) tika apkalpoti 7930 Latvijas un 3827 ārvalstu tūristi. Galvenais jautājumu loks, par ko interesējās TIC apmeklētāji, bija bezmaksas informatīvo karšu un brošūru saņemšana, informācija par apskates objektiem un suvenīri.  Bija vērojams intereses pieaugums par vietām, kur var garšīgi paēst, pasākumiem, nakšņošanas iespējām. Pieauga arī pieprasījums pēc aktīvās atpūtas iespējām un interese par velomaršrutiem. Tūrisma sezonas laikā 85 grupas TIC pieteicās pilsētas apskates ekskursijām, t. sk. ekskursijām ar retro tramvaju “Daugavpils pa tramvaja logiem” un “Pilsēta Daugavas krastā” -  ar plostu un liellaivu.


Izteiktākās ceļošanas tendences, kas bija raksturīgas šajā tūrisma sezonā: lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atvaļinājumu pavadīja savā mītnes zemē un vairāk apceļoja reģionus, tāpēc iekšzemes tūristi bija galvenais segments; parādījās jauni ceļotāji tipi, piemēram, tūristi, kas ceļo vienatnē; izplatītāki kļuva īsie brīvdienu ceļojumi, kad tūristi uz Daugavpili devās nedēļas nogalēs, lai pavadīt brīvo laiku vai apmeklētu pasākumus. Palielinājies arī vairākdienu atpūtas ceļojumu skaits, tādējādi dodot lielāku pienesumu vietējai ekonomikai.


Centrālās statistikas pārvaldes dati  liecina, ka 2018. gada 2. ceturksnī Daugavpils tūristu mītnēs apkalpoti 18 161 viesi, kas ir par 18% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, viesu pavadīto nakšu skaits Daugavpils tūristu mītnēs pieaudzis par 18% un sasniedza 27 675 nakti.  2018. gada 2. ceturksnī Daugavpils tūristu mītnēs tika apkalpoti 8 176 ārvalstu viesu, kas ir par 24% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits audzis par 24%, sasniedzot 12 384 naktis.


Lai arī aktīvā tūrisma sezona Daugavpilī ir noslēgusies, darbs TIC turpinās. Aicinām pasākumu organizētājus, tūrisma objektu darbiniekus iesūtīt aktuālos piedāvājumus un jaunumus, rakstot uz e-pastu: turisms@daugavpils.lv, lai par tiem informētu mājas lapas www.visitdaugavpils.lv  apmeklētājus, kā arī aktuālo informāciju sniegtu sociālajos tīklos - facebook.com/Daugavpils.Travel, twitter.com/daugavpilstic, instagram.com/daugavpils.travel/


Atgādinām, ka Tūrisma informācijas centrs no 1. oktobra līdz 30. aprīlim ir atvērts no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39049602sec.