TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

SIXT apgrozījums Latvijā 2019. gadā sasniedzis 20 miljonus eiro

Īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas pakalpojumu sniedzēja SIXT kopējais neto apgrozījums Latvijā 2019. gadā bija 20 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2018. gadā.

Pakalpojumu pielāgošana tirgus izmaiņām, izmaksu optimizācija un iepriekšējo gadu naudas līdzekļu uzkrājumi ļauj saglabāt stabilu uzņēmuma darbību arī 2020. gadā, kad biznesa vidi būtiski ietekmē COVID-19 ierobežojumi.

2019. gadā SIXT biznesa izaugsmi Latvijā nodrošināja pieprasījuma pieaugums pēc īstermiņa auto nomas un pilna servisa auto līzinga pakalpojumiem, jaunu biznesa virzienu attīstība un klientu portfeļa paplašināšana, kā arī ekonomikas izaugsme kopumā. 2020. gada pirmajā ceturksnī turpinājās pozitīva biznesa izaugsme, neskatoties uz starptautiskās pasažieru kustības slēgšanu marta otrajā pusē. Pateicoties tam, ka vairāk kā 80% no kopējā SIXT biznesa portfeļa sastāda pilna servisa auto līzings jeb ilgtermiņa auto noma, kā arī īstermiņa auto nomai jau iepriekš ir bijis vietējo uzņēmumu klientu loks, šobrīd kopējais uzņēmuma apgrozījums būtiski ietekmēts netiek.

SIXT leasing pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojuma sniedzēja (SIA Transporent) apgrozījums 2019. gadā pieaudzis par 14%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 16,7 miljonus eiro. Uzrādītie finanšu rādītāji ļauj saglabāt tirgus līdera pozīcijas pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumu tirgū Latvijā. Gads noslēgts ar peļņu 989 tūkstošu eiro apmērā, kas ir dubultojusies attiecībā pret 2018. gadu. Šobrīd SIXT leasing Latvijā apkalpoto automašīnu skaits pārsniedz 3600 vienības. 2019. gadā uzņēmums turpinājis attīstīstīt esošās IT sistēmas, koncentrējoties uz klientu apkalpošanas kvalitāti un procesu efektivizāciju.

Arnis Jaudzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs: "Neskatoties uz ekonomikas straujo sabremzēšanos, 2020. gadā turpināsim attīstīt IT risinājumus, lai paaugstinātu savu tirgus konkurētspēju, uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību klientiem, efektīvi un ātri optimizējot savus pakalpojumus, atbilstoši tirgus pieprasījumam. Reaģējot uz šī brīža situāciju, kad strauji pieaugusi e-komercija un attīstījies piegāžu serviss, esam spējuši ļoti īsā laikā izveidot un piedāvāt klientiem jaunu pakalpojumu – pilna servisa auto līzingu no 1 mēneša līdz pat 16 mēnešiem bez pirmās iemaksas. Laikā, kad ir neskaidra daudzu nozaru tālākā attīstība, uzņēmumi nevar plānot darbību ilgtermiņā un izvēlas īstermiņa risinājumus. Ilgtermiņā SIXT leasing galvenais darbības virziens joprojām paliek uzņēmumu autoparku vadība un pilna servisa auto nomas nodrošināšana uzņēmumiem ar lielu, vidēju un mazu autoparku. Uzņēmums turpinās realizēt profesionālu finanšu resursu uzraudzību, plānošanu un informācijas caurspīdīgumu, lai  saviem klientiem nodrošinātu profesionālu atbalstu autoparka vadībā."  

SIXT īstermiņa auto nomas (SIA Transporent auto noma) apgrozījums 2019. gadā ir pieaudzis par 10%, sasniedzot nepilnus 3 miljonus eiro. 2019. gada peļņa bija 225 tūkstoši eiro, kas ir par 8% vairāk, salīdzinot ar 2018. gadu. Izaugsme turpinājusies abās biznesa sfērās - gan īstermiņa auto nomā (Sixt Rent a Car), gan šofera pakalpojumu sniegšanā (Sixt Limousine Service), piesaistot jaunus korporatīvos klientus un veiksmīgi darbojoties patērētāju segmentā. SIXT īstermiņa auto noma ir saglabājusi līdera pozīcijas auto nomas tirgū Latvijā. Latvijā uzņēmuma īstermiņa auto nomas autoparkā ir pieejami gan ekonomiski auto modeļi, gan premium kvalitātes auto, tiek nodrošināta kravas auto un elektro automašīnu nomas iespēja. Lai sekotu klientu vajadzībām un uzlabotu klientu servisu, uzņēmums turpina ieguldīt līdzekļus savu pakalpojumu attīstībā. 2019. gadā Sixt starptautiskā tīklā tika ieviesta jauna viedtālruņu aplikācija "SIXT rent.share.ride", radot globālu platformu mobilitātes pakalpojumu sniegšanai privātpersonām un korporatīvajiem klientiem. 2019. gada nogalē Sixt kļuva par Wizzair ieteicamo auto nomas partneri.

"2020. gada pirmajā ceturksnī joprojām redzējām pieaugumu vairāk kā 15% apmērā, taču pēc Rīgas lidostas slēgšanas rezervāciju skaits ir sarucis. Jau marta sākumā vēl vairāk pielāgojām nomas pakalpojumus vietējā pircēja prasībām – būtiski esam samazinājuši drošības depozītu un kā maksāšanas līdzekli pieņemam gan debet, gan kredītkartes. Šobrīd Sixt auto nomai palielinājies pieprasījums no to klientu puses, kuri iepriekš lietoja automašīnas īstermiņā tikai nedēļas nogalēs vai atsevišķos gadījumos, ikdienā pārvietojoties ar sabiedrisko transportu. Situācijā, kurā spēles noteikumus diktē COVID-19, personīgais vai nomas auto ir drošākais veids, lai pārvietotos, un šobrīd vērojams pieprasījuma pieaugums no vietējo klientu puses. 2020. gadā plānojam savu īstermiņa auto nomas biznesu saglabāt vismaz 50% apmērā, salīdzinot ar pagājušo gadu" - tā Arnis Jaudzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs.

SIA Transporent.com SIXT grupas uzņēmumiem Latvijā un Baltijā sniedz autoparku vadības datu apstrādes, uzturēšanas un zvanu centra pakalpojumus. 2019. gadā uzņēmums sasniedza apgrozījumu 0,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 20% vairāk kā iepriekšējā gadā. 2019. gadā tika ieviesti jauni IT risinājumi - modernizēta zvanu centra platforma un klientu attiecību pārvaldības (CRM) sistēma, kā arī uzsākts pakalpojumu eksports ārpus Baltijas.

Par SIXT

SIXT ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd SIXT ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 2000 apkalpošanas vietās. SIXT sniedz auto nomas, auto koplietošanas, kopbraukšanas, pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās.

Par SIXT Baltijā

SIXT savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Uzņēmums sniedz auto nomas un pilna servisa auto līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot 6500 automašīnas. Baltijā ir pieejami SIXT auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46747613sec.