Gandrīz 100 km ar elektrību – jaunais Lexus Plug-in hibrīds NX 450h+ drīz būs Latvijā

Februāra sākumā gaidāmais jaunais Lexus NX ir pieejams pašuzlādes hibrīda un pirmo reizi arī Plug-in hibrīda versijā, kas pilsētas vidē ļauj nobraukt līdz 97 km. Degvielas ekonomija no 0,9 līdz 1,1 l/100 km un oficiālais CO2 izmešu līmenis 21–25 g/km ir labākie savā klasē. Turklāt uz šosejas ar elektrisko jaudu Lexus var sasniegt ātrumu līdz pat 135 km/h.

Šie rādītāji ir labākie luksusa vidēja izmēra SUV klasē, un tie ļauj virzīties tālāk un ilgāk, izmantojot nulles emisiju tīru elektrisko jaudu. Atšķirībā no konkurentiem jaunais Lexus pāriet pilnā pašuzlādes hibrīda režīmā, kad tā akumulators ir izlādējies. Tas gan nozīmē, ka pieaug degvielas patēriņš un tiek izdalītas lielākas emisijas, bet Lexus ir atklājis, ka šajā scenārijā konkurentu modeļos degvielas patēriņš ir vidēji par 23 līdz 30% lielāks nekā NX 450h+ modelim.

"Lexus tehnoloģiju sniegtās priekšrocības padara NX par pārliecinošu izvēli klientiem neatkarīgi no tā, vai viņi meklē Plug-in hibrīdu vai pašuzlādes hibrīdu. Taču tā ir tikai daļa no kopbildes: jaunais NX sniedz papildu ieguvumus – aizraujošu veiktspēju, drosmīgu dizainu un slaveno Lexus Takumi luksusa meistarību, atverot jaunu lappusi zīmola ceļā,” sacīja Lexus Baltic vadītājs Raigo Kaseorgs.

Uzlabota spēka piedziņa un efektīva veiktspēja

Atjaunināto Plug-in hibrīda elektrisko sistēmu apvieno ļoti efektīvs 2,5 litru Atkinsona cikla dzinējs ar elektromotoru-ģeneratoru un uzlādējamu litija jonu akumulatoru. Akumulatora jauda ir 18,1 kWh, kas ir vēl viens no savā klasē vadošajiem rādītājiem, un to var pilnībā uzlādēt aptuveni divarpus stundās, izmantojot 32A staciju un iebūvēto 6,6 kW lādētāju.

Šī uzlabotā spēka piedziņa papildina NX apvidus auto sniegtās iespējas: NX 450h+ standarta aprīkojumā ir energoefektīva e-Four visu riteņu piedziņa (AWD), kas vajadzības gadījumā izmanto papildu elektromotoru, lai vadītu aizmugurējo asi.

NX 450h+ sniegums ir tikai viens aspekts, kas iezīmē jaunā NX izaugsmes lēcienu efektīvas veiktspējas jomā. NX 350h, pašuzlādes modelim, arī veikti tehniski atjauninājumi, kas nodrošina vispusīgus uzlabojumus. Salīdzinot ar iepriekšējo NX 300h, jaunā ceturtās paaudzes sistēma ir par 24% jaudīgāka, ražojot 244 DIN ZS, kas palīdz samazināt jaunā modeļa paātrinājuma laiku no 0–100 km/h par 15% līdz 7,7 sekundēm.

Šis jaudas pieaugums degvielas ekonomiju un emisijas neietekmē. Oficiālo testu dati liecina par aptuveni 20% CO2 emisiju kritumu: tie ir no 135 g/km WLTP kombinētajā ciklā līdz 129 g/km priekšpiedziņas versijai ar degvielas patēriņu no 5,7 l/100 km (FWD modelis).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5942502sec.