Daudzbērnu ģimenēm braucieni reģionālajos autobusos un vilcienos – ar divreiz lielāku atlaidi

1. septembrī stājas spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz, ka Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" lietotāji var izmantot divreiz lielākas atlaides. Skolēni un studenti no daudzbērnu ģimenēm biļetes saņems ar 90% atlaidi reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, bet pārējie daudzbērnu ģimenes locekļi – atlaidi 50% apmērā no vienas biļetes cenas vai 40% apmērā no abonementa biļetes cenas.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis: “Atlaides, kas pienākas visiem daudzbērnu ģimenes locekļiem, sniegs būtisku ietaupījumu šo ģimeņu budžetā, kas savukārt dos iespēju vairāk līdzekļu ieguldīt jauniešu izglītībā. Manuprāt, svarīgi, ka valdība dubulto atlaides tieši līdz ar mācību gada sākšanu, kad ik dienas skolēniem un studentiem jāmēro ceļš no mājas uz skolu un atpakaļ.”

Daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti), ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atlaidi 50% apmērā no viena brauciena biļetes pilnas cenas un 40% apmērā no abonementa biļetes cenas, izmantojot autobusus vai vilcienus, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutos.

Daudzbērnu ģimenes locekļi, kas apmeklē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības iestādi vai turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību, ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atlaidi 90% apmērā no viena brauciena biļetes pilnas cenas.

Turklāt daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas atlaidi 100% apmērā no viena brauciena biļetes pilnas cenas, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos valsts svētku dienās – 4. maijā, 11. un 18. novembrī.

Daudzbērnu ģimenēm “3+ Ģimenes kartei” un personas apliecinošam dokumentam, skolēna apliecībai vai studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.

Turpmāk autobusu vai vilcienu biļetes “3+ Ģimenes kartes” īpašnieki ar atlaidēm var iegādāties ne tikai pie vadītāja, konduktora un biļešu kasē, bet pērkot autobusa biļetes arī internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33236098sec.