Tehniskā palīdzība uz ceļa – ko iesākt, kad auto palicis ceļmalā?

Ne viens vien autovadītājs zina, ko nozīmē palikt ceļa malā pēkšņas tehniskas ķibeles dēļ. Lai gan rūpīgi uzturēti un labā tehniskā stāvoklī esoši transportlīdzekļi parasti neliek vilties, brīvdienās piedzīvotā vētra pierādīja, ka ūdens plūdi uz Latvijas ceļiem ir izaicinājums pat automašīnai labā tehniskā stāvoklī. Biežākās tehniskās ķibeles, kas vasarā piemeklē autovadītājus, ir kā dabas, tā pašu autovadītāju neuzmanības rezultāts. Pārplūdušas peļķes, peldes vai laivu brauciena laikā “noslīkušas” atslēgas un pārsistas riepas ir tikai dažas no biežākajām ķibelēm, kas piemeklē autovadītājus vasarā. Ko darīt, ja auto apstājies, un kur meklēt palīdzību, stāsta Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā SIA “Domenikss” Vieglo automašīnu servisa vadītājs Ainars Straume.


Iemesli, kāpēc nepieciešama steidzama tehniskā palīdzība uz ceļa, ir dažādi. “Vasarā biežāk pēc palīdzības vēršas šoferi, kuru auto pārsista riepa. Nereti tie autovadītāji, kuru kabrioleti garāžā pacietīgi gaidījuši vasaras izbraukumus, attopas ar tukšu akumulatoru. Taču ne vienmēr auto nekustas tehnisku ķibeļu dēļ –  mobilās palīdzības izsaukumi tiek saņemti arī tad, ja gadījies, piemēram, ieliet nepareizo degvielu. Savukārt vasarā ne vienu vien reizi tehniskā palīdzība bijusi nepieciešama, kad auto vadītājs atskārtis, ka peldoties noslīcinātas automašīnas atslēgas,” stāsta Ainars Straume, Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā SIA “Domenikss” Vieglo automašīnu servisa vadītājs, norādot, ka reti tiek saņemta ziņa par elektronikas darbības traucējumiem, kas liecina, ka autovadītāji tomēr lielākoties regulāri seko līdzi auto tehniskajam stāvoklim.

Auto apstājies meža vidū. Kam zvanīt?

“Labs auto izplatītājs rūpējas par saviem klientiem arī tad, kad tie atrodas tālu – šis ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ir vērts izvēlēties autorizēto servisu pakalpojumus. Mēs saviem klientiem esam pieejami cauru gadu 24 stundas diennaktī, gandrīz visā Eiropā. Tā ir normāla prakse. Tāpēc pirmais zvans, ja auto piemeklē tehniskas problēmas – savam auto dīlerim,” saka Ainars Straume. Ierastā prakse ir nosūtīt uz notikuma vietu servisa darbiniekus (ja nepieciešams – ar evakuatoru) un parūpēties, lai klients nekavējoties varētu turpināt ceļu. Autorizētie servisi nodrošina evakuatora pakalpojumus ne tikai vieglajiem auto, bet arī pasažieru un kravas mikroautobusiem.

“Pirms došanās ceļā ieteicams saglabāt dīlera tālruņa numuru savā telefonā, izpētīt sarakstu ar autorizētajiem servisiem izvēlētajā maršrutā un nodrošināties ar izdrukātu karti, īpaši ārpus Eiropas – nav teikts, ka visā ceļojuma maršrutā būs pieejams internets,” brīdina Ainars Straume.


Nezināms serviss vai savējais?

Nezināmos servisos palīdzību vajadzētu meklēt tikai gadījumā, ja tiešām citu iespēju nav – ja vien iespējams, labāk vērsties autorizētajos servisos, kur automašīnai tiks nodrošināta tās ražotāja paredzēta atbilstoša apkope, iesaka Ainars Straume. “Tā kā oficiālo dīleru servisos darbinieki ir apmācīti darbam ar konkrēta ražotāja automobiļiem un viņiem ir pieejama gan plaša informācija, gan tehniskais atbalsts, ražotāja pārstāvis defekta cēloni atradīs daudz ātrāk nekā meistars neatkarīgā autoservisā. Tas gan nenozīmē, ka labu meistaru nevar atrast arī citur, taču remontu atbilstoši rūpnīcas tehnoloģijām ar speciāliem instrumentiem un garantēti kvalitatīvām rezerves daļām šādi meistari gan ne vienmēr varēs nodrošināt,” norāda SIA “Domenikss” pārstāvis. Viņš piebilst – no dīleru pārstāvja vienmēr var prasīt atbildību par paveikto darbu, kas var aiztaupīt daudz lieka satraukuma.


Ko darīt, kamēr auto remontā?

Ja līdz ķibeles brīdim auto apkope un remontdarbi veikti autorizētā servisā, tad, lai ierastie ikdienas plāni noritētu bez aizķeršanās, serviss nodrošina maiņas auto vai transporta pakalpojumus, kamēr auto atrodas servisa centrā.

“Viens gan jāņem vērā – lielākoties šādi pakalpojumi tiek piedāvāti tikai tad, ja tehniskās apkopes tiek veiktas pie autorizēta pārstāvja, jo mēs varam uzņemties atbildību tikai par pašu paveikto darbu,” norāda Ainars Straume, skaidrojot, ka bonusi autovadītājam var ietvert bezmaksas tehnisko palīdzību, lai kur Eiropā atrastos, un palīgtransportu, lai varētu operatīvi turpināt ceļu auto tehniska bojājuma gadījumā. Bez papildu maksas klientiem pieejami tādi pakalpojumi kā tehniķa izbraukums un remontdarbi vietā, kur auto apstājies, auto transportēšana līdz servisam, taksometra, sabiedriskā transporta, lidmašīnas vai vilciena biļetes apmaksa; nepieciešamības gadījumā tiek segti arī viesnīcas izdevumi, kamēr auto atrodas servisā, limitam sasniedzot pat 400 eiro uz katru pasažieri.


“Pirms doties ceļā, ieteicams jau laikus pārliecināties, ka esat gatavi tālam ceļam, un aprīkot auto ar visu, kas vajadzīgs pašpalīdzībai  – sevišķi tad, ja neizmantojat autorizēto servisu mobilā atbalsta programmas. Tikt galā pašu spēkiem var izrādīties ne tikai sarežģīti, bet arī gana dārgi, tāpēc labāk nodrošināties, lai problēmas nepiemeklētu. Pirms tālāka brauciena ieteicams pārbaudīt bremzes, riteņus un riepas, akumulatoru, motoreļļu un citus šķidrumus, tostarp nodrošinoties ar rezervēm,” saka Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā SIA “Domenikss” Vieglo automašīnu servisa vadītājs Ainars Straume. Tikpat svarīgi izvērtēt sava spēkrata spējas pirms braukt mežā, vētras un lietus laikā lielākas peļķes izbraukt iespējami uzmanīgi.


Par “Mercedes-Benz”

“Mercedes-Benz” ir Vācijas autobūves lepnums ar 130 gadu ilgu vēsturi un labākajām autobūves tradīcijām, ikkatrā automobilī tiecoties pēc izcilības. Zīmola kodolu veido vēlme radīt pasaulē labākās automašīnas, kas pārliecina prātu un iepriecina sirdi. “Mercedes-Benz”, tāpat kā “Domenikss”, vadmotīvs ir izcilība it visā, tāpēc tā automobiļi iemieso augstāko kvalitātes, drošības, ilgtspējas un komforta latiņu, kas iet roku rokā ar izcilu dizainu, inovācijām un klientu apmierinātību.


Par “Domenikss”

“Domenikss” grupā ietilpst SIA “Domenikss” un SIA “Baltijas Auto Centrs”. SIA “Domenikss” ir Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodrošina “Mercedes-Benz” vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. “Domenikss” ir arī autorizēts Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu “Fuso Canter” tirdzniecību, kā arī oriģinālo “Mercedes-Benz”, “Fuso” rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu. SIA “Domenikss” filiāle, SIA “Baltijas Auto Centrs”, nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, vērtēšanu un tirdzniecību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21214509sec.