Transporta jomā nosaka elastīgus izmantojamo dokumentu termiņus

Latvijā par trim mēnešiem tiek pagarināts vilcienu vadītāju (mašīnistu) apliecības termiņš, ja tas beidzas ārkārtējās situācijas laikā, un netiks izsniegti jauni profesionālās kompetences sertifikāti pasažieru un kravas autopārvadājumu organizatoriem, paredz satiksmes ministra Tāļa Linkaita rīkojums "Par sertifikātu, licenču, atļauju un citu dokumentu izsniegšanu ārkārtējās situācijas laikā", kas stājas spēkā 2020. gada 9. aprīlī.

CSDD turpinās izsniegt jaunas un mainīt iepriekš izdotās transportlīdzekļu vadītāju apliecības, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. Ārkārtējās situācijas laikā transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ceļu satiksmes pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros piemērots kāds no ietekmēšanas līdzekļiem - kursi vai eksāmeni, būs iespējams pagarināt ietekmēšanas līdzekļa izpildi bez papildu punktiem par nokavēto termiņu un kursus vai eksāmenus varēs nokārtot pēc ārkārtas situācijas beigām.

Šāds regulējums nepieciešams, jo ārkārtējās situācijas laikā virkne atbildīgo iestāžu ir samazinājušas klātienes pieņemšanu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Minētais rīkojums paredz, ka VAS "Autotransporta direkcija" aptur jaunu profesionālās kompetences sertifikātu izsniegšanu komercpārvadājumiem ar autotransportu (pasažieru pārvadājumiem un kravu pārvadājumiem). Arī Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcija aptur jaunu vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) apliecību, vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga kompetences sertifikātu un vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora kompetences sertifikātu izsniegšanu.

Satiksmes ministrija vērš autovadītāju uzmanību, ka saskaņā ar veselības ministres Ilzes Viņķeles 07.04.2020 rīkojumu Nr. 75 izsniegto medicīnisko izziņu darbības laiks, kas beidzas ārkārtējās situācijas laikā, tiek pagarināts uz ārkārtējās situācijas laiku un vēl uz trīs mēnešiem pēc ārkārtējās situācijas beigām. Pēc CSDD uzturētā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra datiem laikaposmā no šī gada 1. marta līdz 30. aprīlim iepriekš veiktās veselības pārbaudes termiņš beidzas 14 200 vadītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92207098sec.