Latvija un vēl 8 ES valstis lūdz uz laiku apturēt daļu Eiropas mobilitātes pakotnes prasību

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar vēl astoņu Eiropas Savienības valstu transporta nozares ministriem ir vērsušies pie ES transporta komisāres Adinas Valeanas (Adina Vălean) ar lūgumu uz laiku apturēt vairākas no normām, kas iekļautas t.s. Mobilitātes pakotnē, tajā skaitā prasību vismaz reizi 8 nedēļās transportlīdzeklim atgriezties tā izcelsmes valstī.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Bulgārijas, Kipras, Ungārijas, Maltas un Rumānijas ministri vēstulē norāda, ka Krievijas agresija Ukrainā ne tikai ir sašūpojusi politisko stabilitāti, bet arī ilgākā laika periodā atstās negatīvu ietekmi  uz valstu ekonomiku un transporta nozari visā Eiropas Savienībā.

Jau pašlaik izjūtamais profesionālu kravas autovadītāju trūkums Eiropā turpmāk tikai palielināsies, ņemot vērā, ka daudzi līdz šim šajā nozarē strādājošie Ukrainas pilsoņi devušies mājup aizstāvēt savu dzimteni. Vienlaikus pieprasījums pēc transporta pakalpojumiem Eiropā arvien palielinās, uzņēmumi pielāgojas jaunajai situācijai un meklē jaunas transporta un piegādes ķēdes savām ražotnēm, papildu tam būtiskus loģistikas izaicinājumus rada lielā bēgļu plūsma un nepieciešamība organizēt humānās palīdzības kravas.

Ministri uzsver, ka šajā sarežģītajā situācijā ikviens brauciens, ikviens kravas automašīnas vadītājs ir vērtīgs un pārvadājumi jāorganizē maksimāli efektīvi, izvairoties no nevajadzīgām novirzēm un nenoslogojot stratēģiskos transporta koridorus, kas ir būtiski arī humāno preču piegādei Ukrainai.

Līdz ar to Mobilitātes pakotnē kopš šī gada 21. februāra iekļautā prasība transportlīdzeklim reizi astoņās nedēļās atgriezties tā izcelsmes valstī, kas rada ne tikai papildu emisijas, bet arī papildu apgrūtinājumus nozarei, kas sāka atkopoties no COVID-19 pandēmijas, bet tagad ir pakļauta vēl nebijušiem izaicinājumiem.

Tādēļ ministri vēstulē Eiropas Komisijai lūdz uz laiku, līdz Krievijas militārā agresija Ukrainā tiek pārtraukta un situācija normalizējas, apturēt atsevišķas Mobilitātes pakotnes prasības, kas ietekmē kravu pārvadājumu nozares efektivitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17485905sec.