LTAB: Pērn atkal pieaudzis CSNg skaits, kuros iesaistīti mototransporta līdzekļi

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) statistika liecina, ka pagājušajā gadā apdrošinātājiem pieteikti 518 ceļu satiksmes negadījumi (turpmāk – CSNg), kuros bijis iesaistīts mototransporta līdzeklis. Salīdzinājumam 2020.gadā apdrošinātājiem tika pieteikti 488 CSNg, bet vēl gadu iepriekš – 506 negadījumi ar mototransporta līdzekļa iesaisti. Pēdējos 10 gados vairāk (580 CSNg) bijis vien 2018.gadā.

Pagājušajā gadā apdrošinātājiem pieteikti 247 CSNg, kuros mototransportlīdzekļa vadītājs bijis CSNg izraisītājs, bet 271 gadījumā – cietušais. LTAB apkopotā statistika liecina, ka kopš 2015.gada motobraucēji biežāk ir tieši CSNg cietušie, nevis izraisītāji. “Nenoliedzami motobraucēji iepretim autovadītājiem ir mazāk aizsargāta ceļu satiksmes dalībnieku grupa, tomēr arī viņi ar savu rīcību var radīt ievērojamus zaudējumus citiem satiksmes dalībniekiem, t.sk. gājējiem un citiem mazāk aizsargātiem satiksmes dalībniekiem,” uzsver LTAB valdes loceklis Juris Stengrevics, piebilstot, ka arī gadījumos, kad motocikla vadītājs bijis CSNg izraisītājs un cietuši  šī motocikla pasažieri, tie tāpat var pretendēt uz atlīdzību par nodarītajiem zaudējumiem.

Vidējā atlīdzība par motobraucēju nodarītajiem zaudējumiem CSNg rezultātā pērn bija 1038 EUR, bet par negadījumiem, kuros motobraucēji bija kā cietušie – 1320 EUR. Kopējā vidējā atlīdzība par CSNg, kuros iesaistīti mototransportlīdzekļi pērn bija 1185 EUR, kas ir lielāka nekā 2020.gadā – 1078 EUR.

LTAB aicina motobraucējus neaizmirst savlaicīgi iegādāties OCTA, lai pasargātu sevi un citus satiksmes dalībniekus no nevajadzīgām likstām un tēriņiem, kas var rasties CSNg rezultātā. “Lai arī pērn Latvijā reģistrēti mototransporta līdzekļi nav bijuši iesaistīti negadījumos ar lielām atlīdzībām, jānorāda, ka pēdējo piecu gadu laikā šādi smagi CSNg nav bijis retums. Tā lielākā atlīdzība par CSNg, kurā bijis iesaistīts mototransporta līdzeklis, izmaksāta par 2018.gadā notikušu negadījumu un sastāda 163,8 tk. EUR,” norāda J.Stengrevics.

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle un «Balcia Insurance» SE.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.456949sec.