Dzērājšoferiem tiesību atgūšanai būs jāapmeklē uzvedības korekcijas programmas

Ministru kabinets 17. maijā atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz ieviest obligātu prasību apmeklēt uzvedības korekcijas programmas tiem autovadītājiem, kas pieķerti pie stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Likumā paredzētas stingrākas prasības transportlīdzekļu vadīšanas tiesību iegūšanai un atgūšanai  personai, kura ārstējusies no alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu pārmērīgas, kaitējošas lietošanas vai atkarības.

Ierosinājums paredz, ka dzērājšoferiem būs jāpierāda vismaz vienu gadu stabila remisija, ko apliecina ārstējošā narkologa atzinums. Tāpat precizētais regulējums nosaka, ka transportlīdzekļa vadītājs, kurš sodīts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, transportlīdzekļu vadīšanas tiesības varēs atgūt pēc dalības uzvedības korekcijas programmā.

Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē vai reibumā, ir pārkāpums ar augstu sabiedrisko bīstamību. Tas apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citu cilvēku veselību un dzīvību. Tādējādi arī valsts reakcijai uz šādu pārkāpumu nevajadzētu aprobežoties tikai ar pārkāpēja sodīšanu, it īpaši, ja šāds transportlīdzekļa vadītājs pēc pārkāpuma vēlas atgriezties ceļu satiksmē un atjaunot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Korekcijas programma, kas vadītāja apliecības atgūšanai būs jāapmeklē dzērājšoferiem, būs vērsta uz cilvēka domāšanas un izpratnes maiņu, apzinoties savas rīcības motīvus un sekas.

Otrdien apstiprinātie grozījumu Ceļu satiksmes likumā paredz vēl vairākas jaunas normas, tostarp vienkāršojot ceļa zīmju izvietošanu pašvaldībām uz laiku. Tāpat tiks samazināts administratīvais slogs caurlaižu izsniegšanai pasta pakalpojumu sniedzējiem, kam tās nepieciešamas, lai īslaicīgi apstātos vietās, kur tas aizliegts, atsevišķos gadījumos iebrauktu zem aizlieguma zīmēm, lai piegādātu sūtījumus.

Tāpat grozījumi likumā nodrošinās ceļu infrastruktūras drošības pārvaldības procedūras atbilstoši  Eiropas Savienības Direktīvai 2019/1936 un to, ka turpmāk informācija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu reģistrētajiem soda punktiem būs ierobežotas pieejamības informācija.

Lai Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi likumā stātos spēkā, tie vēl ir jāpieņem Saeimai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.646312sec.