Kempers California svin 30. dzimšanas dienu

Ikoniskais kempers Volkswagen California, kas pirmo reizi nonāca tirgū pirms 30 gadiem, svin apaļu dzimšanas dienu. Ar moto “Mājas uz ceļa” šo gadu laikā pārdoti 157 500 kemperu, un šī gada izstādē “Techno-Classica” prezentēts pilnībā atjaunots oriģinālais modelis California 1988 T3.

Pārdoti vairāk nekā 157 tūkstoši California kemperu

California simbolizē attieksmi pret dzīvi un saucienu pēc brīvības. Četru paaudžu laikā līdz šim brīdim pārdoti 157 500 California kemperu. Mūsdienu modeļus ar pirmās paaudzes T3 vieno kāds svarīgs elements: uzceļamais jumts, kas paceltā stāvoklī veido  gandrīz divus metrus augstu telti.

Auto salons virtuves iekārtu krāsā

California stāsts sākās 1988. gadā ar speciālu kempera modeli uz T3 mikroautobusu paaudzes bāzes. Pirmo California klienti varēja pasūtīt vienā vai divās krāsās: “pasteļbaltā” vai “Marseļas sarkanā”. Salona dizaineri izrādīja interesi par stilu baltā un pelēkā krāsā, kas tika plaši izmantots virtuves iekārtām. Kempera cena bija 39 900 Vācijas marku. Auto kļuva par dižpārdokli, jau pirmajā gadā pārdodot 5000 vienību. Pēc tam California attīstījās no īpaša modeļa par savu sēriju, kļuva vēl populārāks un tikai trīs gadu laikā ieguva 22 000 kempera vadītāju simpātijas.

Mainīt pilnīgi visu

Pēc četrdesmit gadiem ar pakaļējo piedziņu un motoriem ar četriem horizontāli novietotiem cilindriem Volkswagen komerctransporta speciālisti visu sagrieza kājām gaisā: novietoja motoru priekšā, no kurienes arī nodrošināja priekšējā tilta piedziņu. Tas mainīja visu: dizainu, piekari, motorus un plašumu. Sevišķi aizmugurē, kur tagad bija daudz vairāk vietas. Kaut kas, ko 1990. gadā tirgū laistais California T4 izmantoja daudz labāk nekā jebkurš cits tā laika kempers.

Kulta auto statuss

T5 sekoja jauna kompakto kemperu komforta dimensija. Tomēr arī šis California palika uzticīgs oriģināla inovatīvam telpiskajam konceptam. Līdz 2015. gadam aptuveni 55 000 mobilo braucēju bija izdarījuši izvēli par labu California T5, kas bija kļuvis par savā klasē veiksmīgāko kemperu. Vēl nebija pagājis 2015. gads, kad jau sekoja California T6. Būdams aprīkots ar virkni vadītāja palīgsistēmu un maksimālu savienojamību, tas pavēra durvis uz kemperu nākotni. Arī šis California modelis kļuva par dižpārdokli, un 2017. gadā ar 15 155 pārdotiem eksemplāriem tas uzstādīja šīs klases rekordu jaunu vienā gadā reģistrētu kemperu skaita ziņā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18374586sec.