Apmeklē Rīgas Motormuzeju un noskaties filmu «Zelta Gads»

Rīgas Motormuzejs piedāvā trešdien, 13. jūnijā apmeklēt muzeju un noskatīties dokumentālo filmu “Zelta Gads” par pieciem latviešu motorsportistiem un viņu gaitām 2017. gadā.
Filma vēsta par Paula Jonasa gaitām pasaules motokrosa čempionātā, par pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekiem Jāni Baumani un Reini Nitišu, par Konstantīnu Calko, kurš startēja leģendārajās autosacīkstēs 24 Hours of Le Mans, un par Kristapu Blušu, kurš otrpus Atlantijas okeānam sacentās ASV notiekošajā čempionātā Formula Drift. Filmas seanss muzejā sāksies plkst. 18:00, bet interesenti muzejā var ierasties jau no plkst. 16:00, un filmu varēs noskatīties, ja būs iegādāta muzeja apmeklējuma biļete.
2017. gads atnāca ne tikai ar nozīmīgiem motorsporta notikumiem Latvijā – pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Rīgā, pasaules motokrosa čempionāta posmu Ķegumā, Eiropas rallija čempionāta posmu Liepājā un citiem –, bet arī ar neparasti plašu Latvijas sportistu pārstāvniecību paša augstākā līmeņa starptautiskajās sacensībās. Latvijas sportistus vadīja ambīcijas ne vien piedalīties, bet arī cīnīties par augstvērtīgiem rezultātiem trasēs, par centienu vainagojumu kļūstot Paula Jonasa pasaules čempiona titulam motokrosā.
“Sportistu panākumi mūs bieži sasniedz tikai kā ziņu virsraksti un sauss faktu izklāsts, neatklājot pat mazāko daļu ieguldīto pūļu aisberga virsotnes. Kad pagājušā gada pavasarī kļuva skaidrs, ka vairākiem Latvijas sportistiem ir gaidāma viņu līdzšinējo gaitu kulminācija, un Konstantīns Calko piedalīsies Lemānas 24 stundu sacensībās – tad radās pārliecība, ka mūsu acu priekšā var izvērsties īpašs gads, un šādu sezonu nepieciešams dokumentēt,” skaidro filmas idejas autors, žurnālists Ilmārs Līkums.
“Kas ir šie sportisti, kas ir cilvēki komandās ap viņiem, kāds ceļš jāmēro, lai nonāktu motorsporta elitē, kādam domāšanas veidam jāseko, kādas ir svarīgākās sezonas gaitā gūtās atziņas un galu galā, kas ir no zelta – medaļa vai ceļš uz to? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem meklētas atbildes filmā “Zelta Gads”.
Filma tapa sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju,  Neste Latvija, Red Bull, RA Events un Ceļu satiksmes drošības direkciju. Vietu skaits seansā būs ierobežots - līdz 150 cilvēku.
Vienlaikus muzejā var aplūkot RAF spēkratu izstāde “Daudzveidīgais RAF”. Izstāde interesentiem dod iespēju ieskatīties leģendārās fabrikas neredzamajā pusē. Kopumā izstādē apskatāmi 6 interesanti RAF inženieru būvēti speciālie spēkrati.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57979107sec.