ŠKODA VISION RS atklāj nākamās paaudzes RS un nākotnes kompaktauto dizainu

ŠKODA VISION RS koncepcijas debijas laikā 2018. gada Parīzes auto izstādē ŠKODA sniegs pirmo ieskatu nākotnes kompaktauto dizainā, atklājot jauna dizaina posmu savam sportiskajam RS modeļu klāstam. Pirms pasaules pirmizrādes oktobrī Čehijas zīmols izlaidīs dizaina skices, kuru mērķis būs radīt pirmo iespaidu par dinamisko konceptauto. Turklāt būs pieejams video, kas ilustrēs, kā tika veidots ŠKODA VISION RS dizaina departamentā galvenā dizainera Olivera Stefani vadībā.

Pat aptuvenās skices atklāj, ka galvenais jaunā konceptauto uzsvars ir likts uz aerodinamiku. Priekšējā daļa ir precīzi definēta. Slaidie priekšējie lukturi piešķir tai pārsteidzošu dinamiku. Aizmugurējā daļā dominē izkliedētājs un aerodinamiski optimizēts jumta spoileris. ŠKODA VISION RS ir 4 356 milimetrus garš un 1 810 milimetrus plats, tā augstums ir 1 431 milimetri, savukārt riteņu garenbāze ir 2 650 milimetri. Ar nepārprotamām autosporta pazīmēm šī automašīna atklāj nākamā RS paaugstinātas veiktspējas modeļu klāsta dizaina fāzi, turpinot ŠKODA 117 gadu ilgās autosporta tradīcijas. Burtu kombinācija RS tika pirmo reizi ieviesta 1974. gadā 180 RS un 200 RS rallija sporta automašīnu modeļos. Sekojot 130 RS modeļa panākumiem, automašīnas kļuva plaši pazīstamas visā pasaulē. Kopš 2000. gada, logo tiek veiksmīgi izmantots, lai identificētu dažādas ŠKODA modeļu sērijas.

Ekskluzīvs ieskats aiz durvīm, kuras parasti ir ciet

ŠKODA dizaina nodaļas mājvieta ir 1890. gadā uzbūvēta villa Jizeras upes krastā Mlada Boļeslavas Česanas rajonā. Tā ir daļa no progresīvā un labi apsargātā ŠKODA AUTO tehnoloģiju centra, kas tika pārvietots uz Česanu 2008. gadā, 2015. gadā piedzīvojot modernizāciju. Tieši šeit futūristiskās tehnoloģijas satiekas ar tradīcijām idilliskā apvidū, veidojot ārkārtīgi īpašu atmosfēru, kas īpaši paredzēta radošam darbam. Šeit Olivers Stefani kopā ar 150 darbiniekiem no 26 dažādām valstīm izstrādā ŠKODA nākotnes dizaina valodu. Villa kādreiz bija tekstila ražotāja Franca Hillera privātā rezidence. 19. gadsimtā uz šejieni pārvietoja tekstila ražošanas iekārtas. Savukārt ŠKODA automašīnu daļas atceļoja 20. gadsimta vidū.

Video redzams, kā kamera lido “Dizaina villas” virzienā. Vēsturiskās ŠKODA 130 RS rallija automašīnas iedvesmots, dizaineris villas pagalmā planšetdatorā ar veikliem vēzieniem ieskicē atlētiska kompaktauto dizainu ar precīzām, plūstošām līnijām un izteiktām kontūrām – ŠKODA VISION RS.Jauns RS logo un pārsteidzošas LED dienas gaitas gaismas norāda uz jaunā ŠKODA KODIAQ RS dinamiskajām ambīcijām.

Video:

ŠKODA AUTO

› ir viens no vecākajiem auto ražotājiem pasaulē. Uzņēmums tika dibināts 1895. gadā – automobiļu pirmssākumu laikā. Šodien uzņēmuma galvenā mītne nemainīgi atrodas Mlada Boļeslavā.

› šobrīd pieejamas sekojošu modeļu sērijas: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, YETI, KAROQ, KODIAQ un SUPERB.

› 2016. gadā klientiem visā pasaulē piegādātas vairāk nekā miljons automašīnas.

› ir viena no veiksmīgākajiem auto ražotājiem pasaulē, Volkswagen Group sastāvā kopš 1991. gada. ŠKODA sadarbībā ar uzņēmumu grupu neatkarīgi ražo un izstrādā automašīnas, kā arī komponentes dzinējiem un transmisijām.

› darbojas trīs vietās Čehijā; ar ražotņu tīklu Ķīnā, Krievijā, Slovākijā un Indijā, lielākoties sadarbībā ar grupas partneriem, kā arī Ukrainā un Kazahstānā, sadarbojoties ar vietējiem partneriem.

› nodarbina vairāk nekā 30 000 cilvēku visā pasaulē un darbojas vairāk nekā 100 tirgos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64592505sec.