Jelgavā svinīgi atklāta Latvijā jaunākā un modernākā tehniskās apskates stacija

Sestdien, 22.septembrī tika svinīgi atklāta Jelgavas jaunā tehniskās apskates stacija. Pēc stacijas atklāšanas sekoja šī gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts" pasākums, kurā bezmaksas diagnostika tika veikta 304 auto. Par vakara “naglu” kļuva Jelgavas leģendas – Rafiņa, kas tika saražots 18 tūkstošos eksemplāru un raksturo Jelgavu kā autobūves pilsētu – tehniskā pārbaude.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis, uzrunājot klātesošos, sacīja: “Jelgavā šodien atklājam Latvijā modernāko un lielāko reģionālo tehniskās apskates staciju. Tā ir tik plaša, ka uz staciju pilnīgi noteikti varēs braukt ne tikai jelgavnieki, bet arī cilvēki no tuvākās apkaimes un novadiem. Ērta, plaša un moderna – tie ir vārdi, kas raksturo jauno staciju.”

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš: "Beidzot pienācis tas mirklis, kad jelgavnieki var būt priecīgi, jo, lai padarītu ērtāku un pieejamāku tehniskās apskates veikšanu, Jelgavas jaunā stacija kļuvusi divreiz lielāka un tajā līdzšinējo divu tehniskās apskates līniju vietā būs četras līnijas – tas ļaus apkalpot lielāku transportlīdzekļu skaitu.”

Stacijas atklāšanā piedalījās arī Jelgavas mērs Andris Rāviņš, kā arī “Auteko TUV Latvija” un “TUV Rheinland” vadība.

Pirmoreiz Jelgavā - "Tehniskās apskates nakts"

Pēc stacijas atklāšanas pirmoreiz Jelgavā un ar lielu autovadītāju interesi tika aizvadīts pasākums "Tehniskās apskates nakts", kurā CSDD ne tikai piedāvāja veikt bezmaksas auto diagnostiku, bet arī iespēju plašākam interesentu skaitam pārliecināties par jaunās stacijas ērtumu un plašumu klātienē.

Kaut arī diena bija iesākusies lietaina, tomēr, laikam ejot, laika apstākļi ar katru stundu sāka uzlaboties. Sākoties pasākumam, lietus bija pilnībā mitējies, kas cilvēkiem ļāva pilnvērtīgi baudīt "Tehniskās apskates nakti". Speciālisti šī gada vienīgajā Zemgales “Tehniskās apskates naktī” pārbaudīja 304 auto un atklāja lielākus vai mazākus bojājumus 71% transportlīdzekļu. Jelgavnieku lielo interesi par pasākumu raksturo arī tas, ka 71 autovadītājs bija devies uz “Tehniskās apskates nakti”, lai veiktu auto tehnisko apskati.

Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām. Vecākais auto, kas ieripoja uz bezmaksas auto diagnostiku, bija 1971.gada Žigulītis, savukārt pasākuma vidējais auto vecums bija 16 gadi.

Cilvēki uz pasākumu bija ieradušies dažādu mērķu vadīti. Vairāki autovadītāji atzina, ka vēlējušies saņemt auto tehniskā stāvokļa novērtējumu, savukārt citi bija atbraukuši vienkārši iepazīties ar jauno staciju, kā arī aplūkot CSDD kampaņas “Mēs par drošu auto!” ceļojošo foto izstādi “Baisā realitāte uz ceļa”, kas pārsteidza daudzus klātesošos. Tāpat pasākuma apmeklētāji izmantoja iespēju pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību, kā arī apreibinošo vielu negatīvo ietekmi uz cilvēka reakcijas un koordinācijas spējām aktivitātēs Opā kāp ārā un Reibuma brilles.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94461799sec.