Aicina pieteikties gada balvai «Drošākais uzņēmuma autoparks 2018»

Lai rosinātu Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni par drošu uzņēmuma autoparku un veicinātu labo praksi to pārvaldībā, aicina pieteikties gada balvai “Drošākais uzņēmuma autoparks”. Ikgadējā konkursa rezultātā tiks noskaidroti un godināti Latvijas uzņēmumi, kuros vissekmīgāk tiek veikta autoparku pārvaldīšana, vienlaikus akcentējot, ka visa autoparka drošība sākas ar šoferi.


Jau sesto gadu apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) rīkotā konkursa "Drošākais uzņēmuma autoparks" mērķis ir noskaidrot Latvijā prasmīgākos un atbildīgākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, kā arī uzlabot kopējo satiksmes drošību, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparku pārvaldīšanā. Dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dos iespēju iegūt neatkarīgu skatījumu par autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē. Labākie dalībnieki tiks apbalvoti ar vienu no trim – zelta, sudraba vai bronzas – kategorijām.


“Drošības jautājumi ir kļuvuši par ikdienas stūrakmeni, un rūpes par savu un citu līdzcilvēku drošību šodien ir neatņemama dzīves sastāvdaļa un atbildība. Ņemot vērā, ka salīdzinoši liela daļa satiksmes dalībnieku uz Latvijas ceļiem ir tieši komerctransports, svarīga ir uzņēmumu pārziņā esošā autotransporta tehniskā drošība un stāvoklis, kā arī autovadītāju profesionalitāte, izpratne par ceļu satiksmes drošības jautājumiem. Sabiedrība novērtē tos uzņēmumus, kas profesionāli pārvalda savus autoparkus, rūpējoties gan par darbinieku prasmēm, gan satiksmes drošību kopumā. Tāpēc gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” ir lieliska platforma labākās prakses un pieredzes apmaiņai,” uzsver satiksmes ministrs Uldis Augulis.


“Latvijā ir vairāk nekā trīs tūkstoši autoparku, kuru pārvaldībā ir vismaz 10 automašīnas, līdz ar to uzņēmumu un iestāžu iespējas ietekmēt kopējo satiksmes drošību ir lielas. Gada balvas mērķis ir parādīt, ka Latvijā ir tiešām daudz labu piemēru, kas uzskatāmi parāda ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu pieeju autoparka uzturēšanā un attīstīšanā. Šogad īpašu uzmanību pievērsīsim šofera lomai – labās prakses piemēriem un cilvēciskajiem faktoriem, atgādinot, ka rūpes par autovadītāju ir viens no droša autoparka stūrakmeņiem. Līdzās autoparka atbilstošam tehniskajam stāvoklim ir cilvēkresursu vadība, kas iekļauj profesionālu autovadītāju atlasi, motivēšanu, disciplinēšanu, apmācīšanu, eksāmenus, kā arī viņu noslodzes un veselības pārbaudes – drošs autoparks sākas ar šoferi,” stāsta Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, atgādinot, ka drošībai ir jābūt ikviena uzņēmuma prioritātei ik dienu.


“Drošākais uzņēmuma autoparks 2018” topā iegūtie zelta, sudraba un bronzas kategoriju apbalvojumi ir arī viens no kritērijiem sadaļā “Vide” Latvijas uzņēmumu "Ilgtspējas indeksā", kas ceļ uzņēmuma darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeņa kopējo novērtējumu.


“Gan drošība darbā, gan satiksmē sākas ar attieksmi un mūsu ikdienas paradumiem. Savukārt droša uzvedība mājās, sadzīvē tiek pārnesta arī uz darba vietu. Statistika apliecina, ka gadījumos, kad cilvēks nenovērtē drošības nozīmi, tas rada negatīvas sekas arī ģimenei, kolēģiem un līdzcilvēkiem. Tieši šī iemesla dēļ ir svarīgi, lai darba devēju un vadītāju fokuss būtu uz darbiniekiem un viņu attieksmes veidošanu,” norāda Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja.


Pieteikties konkursam iespējams, aizpildot pieteikšanās anketu mājaslapā www.drosakais.lv. Dalība konkursā ir bez maksas, un piedalīties aicināts jebkurš uzņēmums un iestāde neatkarīgi no uzņēmuma darbības virziena.


Pieteikšanās: līdz 2018. gada 15. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu. Pieteikuma iesniegšana neaizņems vairāk par 10 minūtēm Jūsu laika.


Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas sevī ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparka raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.


Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrības BALTA. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldi palīdz veicināt Satiksmes ministrija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, SIA SEB līzings, biedrība „Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), SIA Circle K Latvia, Latvijas Darba devēju konfederācija, SIA Volvo Truck Latvia, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.


Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. Latvijas iedzīvotāji 15 gadu laikā novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gada pirmajā ceturksnī PZU grupas neto peļņa sasniedza 249.6 miljonus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14445901sec.