Austrālijā sāksies 2019. gada «Formula 1» sezona

Nedēļas nogalē ar tradicionālo Austrālijas posmu sākās 2019. gada "Formula 1" sezona, kurā šogad paredzēts 21 posms. Vai galvenais favorīts atkal būs Lūiss Hamiltons, kurš kļuva par čempionu aizvadītajā gadā? Cik nopietnu konkurenci viņam spēs sagādāt Sebastians Fetels? Cik ticama ir iespēja, ka starp favorītiem ielauzīsies arī jaunais "Ferrari" pilots Šarls Leklērs? Uz šiem jautājumiem dažas atbildes iespējams rast sporta totalizatora "Betsafe" piedāvātajās prognozēs.

"Mercedes" un "Ferrari" komandu konkurence pēdējos gados pamatīgi attīstījusies, un aizvadītās sezonas kopvērtējuma punktu skaits ir nedaudz mānīgs. Tas liecina, ka Hamiltona pārsvars sezonas beigās bija iespaidīgie 88 punkti, kamēr Konstruktoru kausā "Mercedes" ieguva par 84 punktiem vairāk. Taču Hamiltona un Fetela punktu skaits sezonas lielāko daļu bija līdzvērtīgs un sarūpēja skatītājiem daudz interesantu mirkļu.

Ceļā uz savu piekto pasaules čempiona titulu Hamiltons sezonas otrajā pusē uzvarēja astoņos no pēdējiem 11 posmiem, pamazām atbīdot Fetelu arvien tālāk no sevis kopvērtējuma tabulā. Šosezon Fetels centīsies revanšēties un beidzot izvairīties no lielām neveiksmēm visas sezonas garumā, mēģinot vēlreiz panākt Hamiltonu PČ titulu skaita ziņā.

Kā jau ierasts, par īstajiem komandu spēku samēriem varēs spriest tikai pēc dažiem pirmajiem sezonas posmiem, taču "Betsafe" bukmeikeri savās prognozēs priekšroku dod pašreizējam čempionam Hamiltonam. Iespēja, ka viņš ieies F1 vēsturē kā otrais pilots ar vismaz sešiem tituliem (Mihaēlam Šūmaheram vienīgajam ir septiņi tituli), novērtēta ar koeficientu 2.15, kamēr Fetela triumfs saņēmis koeficientu 2.75.

Trešo vietu aizvadītajā sezonā ieņēma somu veterāns Kimi Reikenens, kurš tagad atgriezies savas karjeras sākumsposmā, proti, "Sauber" vienībā, kas šogad startēs kā "Alfa Romeo". Reikenena vietā "Ferrari" ieradies Monako pilots Šarls Leklērs, kurš iepriekšējā sezonā savāca 39 punktus un ieguva 13. vietu kopvērtējumā. Tāda nu reizi ir F1 specifika, ka ārpus labāko desmitnieka esošs pilots pēc iesēšanās augstākas klases rūpnīcas komandā uzreiz tiek pieskaitīts galvenajiem favorītiem, un līdzīgi ir arī Leklēra gadījumā.

"Betsafe" bukmeikeri pirms sezonas sākuma talantīgo pilotu novērtējuši kā ticamāko kandidātu uz iejaukšanos Fetela un Hamiltona cīņā par titulu. Iespēja, ka Leklērs kļūs par čempionu, saņēmusi koeficientu 5.50, kas ir divreiz labāks nekā citam jaunajam talantam Maksam Verstapenam (9.50), tiesa, nīderlandiešu autobraucējs jau apliecinājis, ka viņa sakarā papildus iespaidīgajam ātrumam un efektīgajiem apdzīšanas manevriem arī jārēķinās ar nestabilitāti un salīdzinoši biežām avārijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69527483sec.