Rīgā ierodas elegantais «Mazda3» sedans

Vienam no skaistākajiem kompaktās klases hečbekiem Mazda3 ir dvīņubrālis, kuru droši var saukt par vienu no skaistākajiem kompaktās klases sedaniem. Par to var pārliecināties Rīgā - elegantais "Mazda3" sedans jau ir ieradies Mazda salonā. Turklāt iespējams jau pasūtīt versiju ar revolucionāro "Skyactiv-X" dzinēju un šo tīro līniju un inovatīvo tehnoloģiju komplektu saņemt rudenī.

"Pietiek ar vienu skatienu, un ir acīmredzams, ka hečbeks un sedans ir neidentiski dvīņi. Mazda ir izvēlējusies grūtāku ceļu un radījusi, kā izskatās, divas dažādas automašīnas - hečbeks piesaista ar savu sportiskumu un izteiksmīgajām detaļām, sedans - ar elegantām līnijām un izturību. Atšķirības akcentē arī citādāka sedana priekšējā daļa. Manuprāt, tāds atbildīgs redzējums reabilitē sedana žanru - jau kādu laiku šī tipa virsbūves izskatās it kā modificētas, bet neizveidotas. Savukārt jauno "Skyactiv-X" dzinēju ar nepacietību gaida visa Eiropa - tādi jauninājumi iekšdedzes dzinējos parādās reti", saka Mazda Baltijas valstu mārketinga vadītāja Juste Šataite (Justė Šataitė).

"Skyactiv-X" dzinējs atšķiras ar to, ka tajā izmantota Mazda patentētā "Spark Plug Controlled Compression Ignition" (SPCCI) tehnoloģija, kas ļauj kombinēt benzīna dzinējā izmantoto degmaisījuma aizdedzināšanu ar aizdedzes sveci un dīzeļdzinējā izmantoto degvielas pašaizdegšanos spiediena izraisītās augstās temperatūras ietekmē. Tas ir pirmais tāda koncepta sērijveida dzinējs pasaulē.

Dzinējam vajadzētu nodrošināt benzīna dzinēja jaudu pie augstiem apgriezieniem un dīzeļdzinēja vilkmi zemu apgriezienu diapazonā. Divu litru darba tilpuma "Skyactiv-X" jauda sasniedz 180 ZS, bet griezes moments - 224 Nm. Tostarp, WLTP ciklā šis dzinējs uz 100 km patērē, sākot no 4,6 l benzīna, savukārt tā oglekļa dioksīda emisija sasniedz 96 g/km.

Nedaudz pieticīgāki parametri raksturo citu Latvijas - patērētājiem piedāvājamo benzīna dzinēju - labi pazīstamo 2 litru darba tilpuma "Skyactiv-G", kas ģenerē 122 ZS. Tā degvielas patēriņš uz 100 km vidēji sasniedz, sākot no 5,6 l.

Mazda3 tiek ražota, izmantojot jauno "SKYACTIV-Vehicle Architecture" platformu, kuru radot, tika ņemts vērā galvenais SKYACTIV filozofijas princips - automašīnai jābūt ērtai, it kā vadītāja ķermeņa turpinājumam. Mazda inženieri atzīst, ka konstruējot šasiju un vadītāja darba vietu, īpaši daudz uzmanības tika veltīts cilvēka mugurkaula un iegurņa izpētei - mērķis ir bijis ideāls ķermeņa stāvokļa balanss, braucot dažādos apstākļos.

Balansu palīdz sasniegt arī unikālā "Mazda G-Vectoring" vilkmes sadales sistēma, kas pirms pagriezieniem imitē bremzēšanu un svara pārcelšanu uz velkošajiem riteņiem.

Papildu komfortu pasažieriem sniedz apdomātā virsbūves izolācija - biezie stikli un speciāls vibrācijas absorbējošs salona paneļu pildījums, kas nodrošina lielisku ārējo skaņu izolāciju. Toties klusumā ar dzidru noti ieskanas augstākās kvalitātes "Bose" audio sistēma, kuras atskaņošanas kvalitāti jau ir novērtējuši automašīnu izmēģinājušie mūzikas mīļotāji.

Sedana bagāžas nodalījuma tilpums - 460 litru. Noliecot aizmugurējos sēdekļus, tas palielinās līdz 1138 litriem.

Patērētājiem tiek piedāvāts izvēlēties no četriem dažādas komplektācijas līmeņiem - "Vision", "Vision Plus", "Dynamic" un "Luxury".

Mazda kopš 2003. gada pasaulē ir laidusi jau trīs Mazda3 paaudzes, savukārt kopumā pārdoto šī modeļa automašīnu skaits sasniedz 6 miljonus vienību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93950891sec.