«Porsche» atklāj pirmo publisko uzlādes staciju Latvijā

Attīstot elektromobiļu infrastruktūru Latvijā, Porsche izplatītājs SIA "Baltijas sporta auto" pie golfa laukuma Ozo Golf Club atklājis savu pirmo publisko elektromobiļu uzlādes staciju un līdz gada beigām plāno atklāt vēl četras. Šis zīmols ir pirmais auto nozarē Latvijā, kas ne tikai piedāvā savu elektromobili, bet arī palīdz attīstīt infrastruktūru tieši ar elektrību darbināmiem spēkratiem.

"Automašīnas, kas darbināmas tikai ar elektrību, ir nākotne – tās ir ekonomiskas un draudzīgas videi. Šajā virzienā domā arī Porsche, jo zīmols iecerējis ievērojami attīstīt elektromobiļu infrastruktūru ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Vēl septembrī prezentējām savu pirmo Porsche elektromobili Taycan, un šogad atvērsim vēl vairākas publiskas vietas Latvijā, kur uzlādēt savu elektrisko auto. Esam pirmie valstī, kuri piedāvā iegādāties elektromobili un sekmē šāda veida braucamo infrastruktūras attīstību. Ceram, ka dabai draudzīgs transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, un to veicināt gatavs arī Porsche," apņēmību neslēpj SIA "Baltijas sporta auto" vadītājs Ivars Norvelis.

Pie Ozo Golf Club uzstādītās uzlādes iekārtas jauda ir 11 kilovati, un pēc vienas stundas uzlādes elektriskais Porsche Taycan nobrauks aptuveni 50 kilometrus. Šādas pašas jaudas uzlādes stacija ir arī pie Porsche centra Rīga, kas paredzēta īpaši uzņēmuma klientiem. Jaunatklātajā stacijā pie golfa laukuma var uzlādēties ne tikai Porsche spēkrati, bet jebkuras markas plug in hibrīda automašīnas, kurās uzstādīta 2.tipa standarta kontaktspraudnis. Uzlādes izmantošana pagaidām ir tikai Ozo Golf Club kluba biedru un golfa spēlētāju privilēģija. Ja auto īpašnieks spēlēs golfu šajā klubā – elektriskais spēkrats tiks pabarots.

Septembrī Porsche prezentēja savu pirmo elektrisko automašīnu ar nosaukumu Taycan, kurai sākumā būs divas versijas – Turbo un Turbo S. Šīs automašīnas plānots laist apgrozībā nākamgad, bet ar laiku modeļu klāsts tiks paplašināts. Porsche Taycan būs iespējams uzlādēt ne tikai pie Ozo Golf Club, bet jebkurā pieejamā uzlādēšanas vietā. Visas šobrīd esošās uzlādes stacijas ir ar standartizētiem kontaktmezgliem, lai tās būtu pieejamas jebkurai auto markai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77706504sec.