Sportisks, praktisks un elegants: Audi prezentē Q5 Sportback

Audi prezentē trešo kompakto apvidus automobili (CUV) Audi Q5 Sportback, kas seko pēc e-tron Sportback un Q3 Sportback. Jauno Q5 Sportback raksturo elegance, praktiskums, kā arī tā progresīvā un sportiskā daba. Audi Q5 Sportback ir kupeja ar dinamiskām līnijām, kas uzrunās klientus, kuri novērtē ne tikai izteiksmīgu dizainu un tehniskās inovācijas, bet arī sportisku raksturu un praktisku ikdienas lietojamību. Modeļa vienkāršā pārvaldība un viegli pārredzamie ekrāni nodrošina ērtu un baudāmu braukšanu.

Audi Q5 Sportback viennozīmīgi pievērš sev uzmanību, izstarojot jaudu, kas raksturīga Audi Q modeļiem. Lielas gaisa ieplūdes atveres aptver astoņstūru Singleframe radiatora resti. Standarta aprīkojumā Q5 Sportback pieejams ar modelim raksturīgu dienas gaismu dizainu un LED lukturiem, bet papildaprīkojumā – ar Matrix LED tehnoloģiju. Nepārtrauktā un eleganti plūstošā sānu līnija izceļ riteņus un vienlaikus arī quattro visu riteņu piedziņu, savukārt durvju sānu apdare – CUV (crossover utility vehicle) būtību, stabilitāti un robustumu. Jumta daļa ir pagarināta, trešajam sānu logam iegūstot izteiktu sašaurinājumu uz aizmuguri. Ieslīpais aizmugurējais logs un augsti uzstādītais aizmugurējais bampers rada ļoti dinamisku un jaudīgu izskatu.

Inovatīvi – aizmugurējie lukturi ar digitālu OLED tehnoloģiju

Kā vienu no aprīkojuma veidiem Audi piedāvā aprīkojumu ar aizmugurējiem lukturiem, kurus papildina inovatīva digitāla OLED tehnoloģija. Pasūtot automobili, klienti var izvēlēties starp trim aizmugurējo lukturu apgaismes veidiem, katram no tiem ir savs īpašs dizains brīdī, kad auto tiek atslēgts un aizslēgts. Pārslēdzot Audi Drive Select režīmu uz Dynamic, lukturi rada sportiska izskata apgaismojumu. Ja stāvošam Q5 no aizmugures pietuvojas kāds automobilis mazāk nekā divu metru attālumā, visi OLED segmenti izgaismojas kā brīdinājums par tuvošanos. Klienti var izvēlēties savu Q5 kādā no 12 krāsu variācijām un dažādām apdarēm, tostarp melna dizaina paku un kontrastējošu krāsu apdares.

Q5 Sportback  ir 4,69 metrus garš, tādējādi tas ir par septiņiem milimetriem garāks par Q5. Augstums un platums ir identisks, bet gaisa pretestības koeficients ir mazāks un veido 0,30. 2,82 metru garenbāze nodrošina plašumu salonā, bet horizontālās dizaina līnijas – viegluma un “gaisīguma” sajūtu. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 510 litri. Noliecot aizmugurējos sēdekļus, ietilpība palielinās līdz pat 1480 litriem.

Aiz kupejas veidola nomaskējies SUV piedāvā vairākas praktiskas īpašības. Ar tā 204 ZS 2,0 TDI dzinēju automobilis var vilkt līdz pat 2,4 tonnām smagus treilerus. Jumta reliņi pieejami papildaprīkojumā. Savukārt Hill descent control funkcija sniedz drošību, braucot pa slīpām nogāzēm kalnainā apvidū.

Lielāks klīrenss bezceļiem – adaptīvā pneimatiskā balstiekārta

Standarta aprīkojuma sporta balstiekārta piedāvā stingrāku amortizāciju labākai ceļa izjušanai salīdzinājumā ar Q5 tērauda atsperu balstiekārtu. Audi piedāvā arī balstiekārtu ar amortizatoru regulēšanu vai daudzpusīgo un īpaši komfortablo adaptīvo pneimatisko balstiekārtu. Tās diapazons ir kopumā 60 mm. Tādējādi klīrensu iespējams paaugstināt pat par 45 mm, ja nepieciešams braukt pa nelīdzeniem ceļiem. Lai uzlabotu efektivitāti, pie ātras braukšanas virsbūve automātiski tiek pazemināta par 15 mm. Klientu izvēlei pieejams 21 disku dizains diametrā no 18 līdz 21 collai.

Dzinēju piedāvājums – divi TFSI un trīs TDI dzinēji

Q5 Sportback Eiropas tirgū nonāks ar jaudīgu divu litru, četru cilindru dīzeļdzinēju. Dzinējs ar 204 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu apvienots ar septiņu pārnesumu S-tronic divsajūgu ātrumkārbu un quattro ultra tehnoloģiju. Daļējā hibrīda sistēma uzlabo efektivitāti – Q5 Sportback spēj turpināt kustību arī ar izslēgtu dzinēju. Nemanāmais Start-Stop režīms kļūst aktīvs pie 22 km/h liela ātruma. Jaudīgais dīzeļdzinējs ir ne tikai efektīvs, bet arī videi draudzīgs, tas atbilst jaunāko izmešu regulu Euro 6d-ISC-FCM jeb EU 6 AP prasībām.

Pēc Q5 Sportback nonākšanas tirgū tiks piedāvāti arī šādi dzinēju varianti – vēl viens četru cilindru TDI, V6 TDI un divi 2,0 litru, četru cilindru TFSI dzinēji. Līdzīgi kā veiksmīgais Q5, arī Q5 Sportback tiks piedāvāts ar plug-in hibrīda piedziņu divos jaudas variantos. Piedāvājuma klāstu noslēgs SQ5 Sportback modelis.

Digitāla un intuitīva ­– vadāmība un savienojamība

Vadības sistēmai, ekrāniem un informācijas un izklaides sistēmai Q5 Sportback izmanto to pašu jauno tehnoloģiju, ko atjaunotais Q5 – trešās paaudzes modulāro informācijas un izklaides platformu (MIB 3). Bagātīgākajā aprīkojumā tiek piedāvāts Audi Virtual Cockpit Plus –12,3 collu displejs un Head-up displejs.

Šis Q5 modelis izmanto arī citus Audi viedos risinājumus. Vietējie brīdinājumi informē autovadītāju par bojātiem transportlīdzekļiem, negadījumiem, sastrēgumiem, slideniem ceļiem un miglu. Tiešsaistes satiksmes zīmju informācija ekrānos demonstrē pašreizējos un pagaidu ātruma ierobežojumus. On-street parking funkcija parāda to, cik liela ir iespējamība atrast brīvu stāvvietu, kā arī sniedz papildu informāciju, tostarp stāvvietu cenas un dažādus ierobežojumus. myAudi aplikācija savieno automobili ar klienta viedtālruni.

Audi Q5 Sportback tiek ražots Sanhosē Čiapas rūpnīcā Meksikā un tirgū nonāks 2021. gada pirmajā pusgadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34542513sec.