Ko varam gaidīt no pirmā pilnībā elektriskā Lexus? Deviņi interesanti fakti

Jaunais pilnībā elektriskais Lexus UX 300e Baltijā gaidāms jau 2021. gadā. Šis auto ne tikai atspoguļo Lexus 15 gadu ilgo pieredzi elektrificētu transportlīdzekļu izstrādes jomā, bet arī uzmanību, kādu Lexus pievērš vissīkākajai detaļai. Tā, piemēram, priekšējā stikla tīrītāji apstājas mirklī, kad kāds atver automašīnas durvis, lai pasargātu pasažierus no apšļakstīšanas. Gaidot šī modeļa ienākšanu Latvijas tirgū, piedāvājam mazāk zināmos faktus par Lexus UX 300e.

Aerodinamiskās detaļas

Plašs inovatīvu aerodinamisko funkciju klāsts uzlabo UX 300e veiktspēju, klusumu un braukšanas attālumu bez uzlādes. Priekšējais apakšējais režģis automātiski atveras un aizveras atkarībā no dzesēšanas vajadzībām. Aizmugurējais kombinētais lukturis samazina gaisa spiediena izmaiņas par aptuveni 16%, uzlabojot aizmugures stabilitāti, izbraucot līkumus un sānvēja apstākļos. Turklāt riteņiem ir aerodinamiski spieķu atloki gaisa ventilēšanai, kas pēc formas ir līdzīgi Gurney flap, kuri tiek uzstādīti F1 sacīkšu automobiļiem, lai regulētu gaisa plūsmu.

Lielāks bagāžas nodalījums

Nepietiekams bagāžas nodalījums un salons ir realitāte, ar ko saskaras daudzi elektromobiļu ražotāji. Lexus gudrā komplektācija, uzstādot kompakto litija jonu akumulatoru zem aizmugurējā sēdekļa un salona grīdas, nodrošina to, ka jaunā UX 300e bagāžas nodalījums ir lielāks nekā UX 250h bagāžnieks un aizmugurē sēdošo pasažieru ērtībām ir pieejama gandrīz tikpat plaša vieta.

Apsildāmi aizmugurējie sēdekļi, kas palīdz palielināt braukšanas attālumu

UX 300e ir apsildāmi aizmugurējie sēdekļi, kas ne tikai sniedz luksusa sajūtu pasažieriem, bet arī pozitīvi ietekmē akumulatoru un braukšanas ilgumu, jo samazina nepieciešamību pēc gaisa kondicionēšanas.

Ādas sēdekļi ar “sashiko” polsterējumiem

UX 300e sporta ādas sēdekļu polsterējumu ir iedvesmojis “sashiko” – tradicionālā japāņu šūšanas tehnika, ko izmanto, lai sašūtu polsterējumu džudo un kendo formas tērpiem. Lai iegūtu vizuālu efektu, kas sasaucas ar krosoveram raksturīgo priekšējo režģi, Lexus amata meistari izšujot veido matemātiskas līknes, kas saskaņojas ar perforācijas rakstu un sēdekļa ventilācijas vietām.

Zinātne par durvju skaņām

Durvis ir pirmā vadītāja saskarsmes vieta ar automobili, tāpēc Lexus akustikas inženieri sadarbojās ar neironu pētniekiem, lai atrastu ideālo automobiļa durvju skaņu. Pamatojoties uz smadzeņu viļņu pētījumiem, kuros tika izmantoti mērījumi par skaņu uztveri, aizverot automobiļa durvis, komanda izvēlējās īpašus materiālus un pielāgoja durvju formu līdz milimetru desmitdaļām, lai iegūtu nomierinošu skaņu un pārliecību par durvju noslēgšanos.

Izgaismota bezvadu ventilācijas vadības poga

UX 300e luksusa klases modeļos elektriskā indukcija darbina LED gaismu, kas izgaismo ventilācijas vadības pogu. Šī uzlabotā un elegantā detaļa palīdz vadītājam vai priekšējā sēdekļa pasažierim tumsā atrast ventilācijas vadības pogu, turklāt dziļumā esošais izgaismojums rada arī nomierinošu sajūtu.

Vējstikla tīrītāji, kas apstājas, rūpējoties par pasažieriem

UX 300e tīrītāju sistēma ir aprīkota ne tikai ar automātisko sensoru, bet arī ar iespēju pakāpeniski samazināt stikla tīrītāju kustības ātrumu, lai nepasliktinātu vadītāja koncentrēšanās spējas. Atveroties durvīm, stikla tīrītāji automātiski apstājas, lai novērstu to, ka pasažieri, kas iekāpj vai izkāpj no automobiļa, tiek apšļakstīti.

Precīzas komplektācijas aizmugurējais bagāžas nodalījums

Lai nodrošinātu nevainojamu un precīzu darbību, katram UX 300e pirms montāžas aptuveni 200 dažādos atskaites punktos tiek nomērīts bagāžas nodalījums un tā durvis. Izmantotā digitālā mēraparatūra ļauj konstatēt temperatūras un mitruma atšķirības, kas rodas pāris minūtēs. Pamatojoties uz šiem datiem, kvalificēti Lexus speciālisti pēc tam var precīzi pielāgot katra UX bagāžas nodalījuma durvis, nodrošinot, ka tās darbosies nevainojami daudzus nākamos gadus.

Pirmais premium klases elektromobilis ar marķējumu "Ražots Japānā"

Jaunais modelis vēl vairāk nostiprina Lexus vadošo lomu alternatīvu piedziņas sistēmu izstrādē, pamatojoties uz 15 gadu ilgu elektrifikācijas pētījumu programmu un ne mazāk kā 10 Lexus pašuzlādes hibrīda modeļiem, no kuriem vairāki jau ir ar 4. paaudzes hibrīda piedziņas sistēmām. Lexus jaunais UX 300e modelis iemieso atšķirīgu raksturu caur dizaina elementiem un materiāliem, kas atspoguļo Japānas mantojuma un kultūras aspektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.15074897sec.