«Jaguar F-Pace SVR» ar uzlaboto veiktspēju un dizainu sasniedzis nākamo līmeni

Jaunais Jaguar F-Pace SVR tagad ir ātrāks, daudz dinamiskāks un izsmalcinātāks nekā jebkad. Apvidus automobiļa veiktspēja ir pacelta jaunā līmenī, pateicoties “Jaguar SV” komandai. Šie uzlabojumi panākti, izmantojot jaunas tehnoloģijas un pārejot uz Jaguar “Electronic Vehicle Architecture” (EVA 2.0) arhitektūru. Tāpat automobilī izmantotas dažādas no motorsporta aizgūtas tehnoloģijas, kā arī tam ir grezns, uz sportiskām braukšanas sajūtām orientēts interjers ar jaunākajām viedajām tehnoloģijām.

“Līdzšinējais F-Pace SVR bija ar izteiktu raksturu, šo automobili klienti novērtēja ļoti augstu, un tas kļuva par vispārdotāko Jaguar SV spēkratu. Jaunā versija ir šī veiksmes stāsta turpinājums, kas ietver dažādus uzlabojumus un paceļ sportisko SUV latiņu vēl augstāk,” komentē Juste Šataite (Justė Šataitė), “Jaguar Baltics” mārketinga vadītāja.

Jaunais F-Pace SVR ir aprīkots ar Jaguar 5.0 litru V8 kompresora motoru, kas attīsta 550 ZS jaudu un 700 Nm griezes momentu – par 20 Nm vairāk nekā iepriekš. Palielinātais griezes moments ir uzlabojis automobiļa veiktspēju, nodrošinot F-Pace SVR paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h četrās sekundēs (par trim desmitdaļām ātrāk nekā iepriekš), bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 286 km/h (pieaugums par 3 km/h).

Automātiskā pārnesumkārba jaunajā modelī izmanto to pašu hidrotransformatoru, kas ir uzstādīts Jaguar XE SV Project 8 sportiskajā sedanā, un spēj izturēt lielāku slodzi. Neskaitot motora vilkmes un paātrinājuma dinamikas uzlabojumus, ir samazinātas arī CO2 emisijas – no 281 g/km līdz 275 g/km, bet vidējais degvielas patēriņš ir 12,2 litri uz 100 km.

Transmisija un braukšanas režīmu sistēma arī ir tehniski uzlabota. “Dynamic” braukšanas režīmam ir jauns regulējums, kas nodrošina fokusētāku un pilnvērtīgāku sportiskas braukšanas pieredzi. Savukārt jaunā “Dynamic Launch” funkcija izmanto inerci, lai uzturētu vilkmi riteņiem pat brīžos, kad transmisija maina pārnesumus, nodrošinot vēl straujāku SVR paātrinājumu. Jaunais F-Pace SVR ir vēl komfortablāks un baudāmāks, braucot mierīgā režīmā, taču tajā pašā laikā nezaudē augsto veiktspēju un tādējādi pasvītro jaunā modeļa duālo lietojumu.

Stūres sistēma ir aprīkota ar jaunu elektrisko pastiprinātāju, kas nodrošina tūlītēju reakciju un uzlabo automobiļa, un tā vadītāja atgriezenisko saiti. Adaptīvās balstiekārtas jaunais regulējumus nodrošina komfortablāku braukšanu pie neliela ātruma. Tāpat komforts ir uzlabots ar jauna dizaina balstiekārtas gumijas buksēm.

Dinamiskāku braukšanu nodrošina arī uzlabotā F-Pace SVR bremžu sistēma. Divdaļīgie bremžu diski ar 395 mm (priekšā) un 396 mm (aizmugurē) diametru tagad strādā tandēmā ar jaunu bremžu pastiprinātāju, kā arī jaunu sistēmas kopējo regulējumu, kas nodrošina īsāku bremžu pedāļa gājienu. Arī automobiļa uzlabotā aerodinamika un dzesēšanas sistēma rūpējas par bremžu augsto veiktspēju, kas vadītājam palielina pārliecību par spēkratu.

5.0 litru V8 Supercharged benzīna motors ir sajūgts ar Jaguar astoņu pārnesumu automātisko transmisiju, kas pārnesumus pārslēdz maigi un ļoti ātri, paātrināšanās laikā nodrošinot automobilim nepārtrauktu vilkmi.

“Jaguar pāreja uz “EVA 2.0” arhitektūru deva mums iespēju pārskatīt katras komponentes regulējumu, tādēļ strādājām pie braukšanas pieredzes pieslīpēšanas, kas automobili padara daudz fokusētāku un rafinētāku. Tieši tūkstošiem dažādu uzlabojumu ļāvis F-Pace SVR nogādāt nākamajā līmenī,” komentē Pols Berits (Paul Barritt), F-Pace SVR galvenais inženieris Jaguar SV komandā.

F-Pace SVR jau standartā ir aprīkots ar elektroniskas vadības pilnpiedziņas sistēmu. Adaptīvā balstiekārta apvieno precīzu un sportisku regulējumu ar komfortablu gaitu. Turklāt braukšanas regulējumu elektroniskā sistēma “Intelligent Driveline Dynamics” ļauj autovadītājam izvēlēties savām vēlmēm atbilstošu režīmu. Dinamiskajā braukšanas režīmā autovadītājs veiktspēju var ekrānā uzraudzīt ar dažādiem mērinstrumentiem – hronometru un pārslodzes (G-Meter) grafiku.

Jaunā F-Pace SVR dizainam iedvesma ir gūta no SVpieredzes motorsportā, uzlabojot aerodinamiku un ieviešot dažādus gaisa tvērējus transmisijas un bremžu dzesēšanai. Uzlabojumi ļāvuši par 35 procentiem samazināt aerodinamisko cēlējspēku, savukārt gaisa pretestība ir samazināta no 0,37Cd līdz 0,36Cd. Līdz ar pilnveidojumiem veiktspējā šīs izmaiņas ļāvušas arī padarīt automobiļa veidolu vēl sportiskāku.

Arī F-Pace SVR interjers ir būtiski uzlabots, ar jauniem apdares materiāliem izceļot automobiļa sportisko garu, kā arī pārvietojot dažādus slēdžus vēl labākai ergonomikai.

Sēdekļu un durvju apdare ir izšūta ādas un alkantaras kombinācijā (izvēlei pieejama arī viscaur ādas apdare). Pat 12,3 collu HD interaktīvā ekrāna malas ir apšūtas ar alkantaru, savukārt dekoratīvajā apdarē ir izmantoti alumīnija paneļi. Izvēlei pieejami arī oglekļa šķiedras paneļi. Kā punkts uz “i” interjera apdarē ir sēdekļu pagalvjos izšūts SVR logotips.

Jaguar jaunā pārnesumkārbas svira F-Pace SVR modelī ir ergonomiski pielāgota sportiskai braukšanai – tā ir apšūta ar ādu un to rotā SVR logotips. Savukārt aiz SVR stūresrata ir metāla slēdži pārnesumu manuālai pārslēgšanai, kas autovadītājam nodrošina vēl azartiskāku dinamisko braukšanu.

Jaunais F-Pace SVR iemieso arī visas jaunākās tehnoloģiskās sistēmas, kas pieejamas modernizētajā standarta F-Pace, nodrošinot pastāvīgu pieslēgumu internetam un viedierīcēm. Autovadītājam ir pieejama “Pivi Pro” multimediju sistēma, ceļa radīto trokšņu aktīvā slāpēšanas sistēma, automobiļa programmnodrošinājuma atjauninājumi no interneta, jaunākās braukšanas atbalsta un drošības sistēmas, kā arī viedtālruņa bezvadu uzlādes paliktnis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17251492sec.