Privātpersonu favorīts ir kompaktie apvidus auto, uzņēmējiem – daudzfunkciju klase

Auto līzinga tirgū šogad pieaudzis lietotu auto un privātpersonu pirkumu īpatsvars – pandēmijas ietekmē lietoto auto līzinga tirgū par 13 % pieaudzis privātpersonu darījumu īpatsvars pret juridisko personu darījumiem, savukārt par 25 % sarucis pieprasījums pēc jauniem auto, liecina Citadeles Līzings un faktorings statistika. Privātpersonas visbiežāk līzingā iegādājās piecus gadus, savukārt uzņēmēji – apmēram gadu vecus auto.

Covid-19 iespaidā būtiski sarukuši lielo auto nomas kompāniju pirkumu apmēri, kas pagājušajā gadā veidoja lielu daļu no kopējā jauno auto līzinga tirgus.

“Pēc pavasara Covid-19 pandēmijas pirmā viļņa lietoto auto finansēšanas apjomi sāka strauji atgūties –  par divām trešdaļām pieauga privātpersonu līzinga darījumi apmēri, savukārt uzņēmēju jeb juridisko personu darījumu pieaugums bija mērens. Kopumā lietoto auto tirgus atguvās ātrāk nekā jauno. Savukārt kredītbrīvdienas palīdzēja tiem, kuriem pandēmija radīja neparedzētas finansiālas problēmas. Tomēr masveida problēmas līzinga ņēmējiem pandēmija nav radījusi, un līzinga portfelis nav būtiski mainījies,” saka Citadeles Līzings un faktorings valdes priekšsēdētājs Pēteris Plaudis.

Privātpersonas lielākoties pirkušas līdz 10 gadus vecus auto tie –  sastāda teju 70 % no visiem privātpersonu līzingu darījumiem. Vispopulārākie ir 3 – 5 gadus veci auto, kas sastāda teju trešdaļu no visiem pirkumiem, un visvairāk iegādājās tieši piecgadīgus auto.

Savukārt uzņēmēji visvairāk līzingā iegādājušies apmēram gadu vecus auto, un kopumā 60 % no uzņēmēju iegādātajiem auto nav vecāki par trim gadiem.

Kompaktās klases apvidus auto ir pārliecinošs favorīts privātpersonu vidū – to izvēlējās vismaz 40 % jauno auto pircēju, un tas ir arī pirktāko lietoto auto topā līdzās vidējai un kompaktajai klasei.

Uzņēmēji izvēlējušies iegādāties pamatā maz lietotu kompakto daudzfunkciju klasi jeb tautā saukto "bulkvāģi" u.c. līdzīga vai lielāka izmēra "busiņus", taču starp pirktākajiem ir arī vidējās vai mazās klases auto.

Iegādājoties jaunu auto, vidējā pirkuma summa uzņēmējiem bija 31 560 eiro, savukārt privātpersonām 29 641 eiro, liecina Citadeles līzinga dati.

Divas trešdaļas privātpersonu līzinga darījumu par jaunu auto iegādi ir uz pieciem gadiem operatīvajā līzingā, lietotiem – arī pieci gadi, bet finanšu līzingā. Uzņēmēji savukārt izvēlas nedaudz īsākus līzinga atmaksas termiņus – ap četriem gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


SIXT Latvija
,


Avis
,


Riga Islande Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74352312sec.