Padomi: Kā veiksmīgāk izbraukt bedri

Pavasara sākumā kūstošais sniegs atklāj ne vienu vien bedri ceļa segumā. Autovadītājiem ieteicams no bedrēm izvairīties, tomēr ne vienmēr tas izdodas. Taču vadītājs var mazināt automašīnas sabojāšanas risku, piemēram, pirms iebraukšanas bedrē samazinot ātrumu vai pareizi noregulējot riteņus.

Martā, kad no ielām un ceļiem nokūst sniegs, atklājas ceļa seguma bojājumi – daudz dažāda izmēra bedres. To veidošanos veicina biežas gaisa temperatūras svārstības zem un virs nulles atzīmes. Iebraucot bedrē, var tikt nopietni bojāti automašīnas riteņi, balstiekārta un stūres mehānisms.

Labākais risinājums, protams, būtu izvairīties no iebraukšanas bedrē, taču tas ne vienmēr ir iespējams. Īpaši tad, ja autovadītājam nepieciešams veikt pēkšņu, negaidītu manevru, bet aizmugurē vai priekšā atrodas citi satiksmes dalībnieki. Tas var novest pat pie negadījuma. Kā tad lai samazina automašīnas sabojāšanas risku, iebraucot bedrē? Renault Drošas braukšanas instruktori ir sagatavojuši ieteikumus, kas ļaus veiksmīgāk izbraukt bedres, nodarot pēc iespējas mazākus bojājumus automašīnai.

1. ieteikums: “Pietuvojoties bedrei, vadītājam vajadzētu samazināt ātrumu un tieši pirms bedres noņemt kāju no bremzes pedāļa, tādējādi atslogojot automašīnas priekšpusi. Tas ir būtiski, jo bremzēšanas laikā priekšējie amortizatori noslogojas un nepilda savu funkciju. Līdz ar to trieciena enerģija tiek pārnesta uz automašīnas balstiekārtu un riteņiem,” skaidro Ādams Bernards, Renault Drošas braukšanas skolas mācību direktors.

2. ieteikums: Tieši pirms iebraukšanas bedrē ieteicams nospiest sajūga pedāli. Tādā veidā iespējams pasargāt pārnesumkārbu un dzinēju no trieciena.

3. ieteikums: Bedri izbraukt ar taisniem, nevis pagrieztiem riteņiem. Braukšana ar taisniem riteņiem samazinās automašīnas stūres mehānisma pārslodzi.

4. ieteikums: Ja priekšā atrodas ļoti liela bedre, mēģiniet to pārbraukt pēc kārtas ar katru riteni, nevis vienlaikus ar vienas ass riteņiem.

5. ieteikums: Bedrei, kas atrodas līkumā, ieteicams pārbraukt no līkuma iekšpuses, piemēram, kreisajā līkumā ar kreiso riteni. Ārējās puses riteņi ir pakļauti lielākai slodzei, tāpēc sliktāk spēj pārvarēt nelīdzenu virsmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75539517sec.