«Volkswagen» prezentē jaunu septiņvietīgo «Tiguan Allspace»

Volkswagen pārdotākais apvidus auto Tiguan tika atjaunināts 2020. gada rudenī, bet tagad pienākusi kārta versijai ar pagarinātu riteņu garenbāzi. Pārveidots dizains, jaunas vadības un asistentu sistēmas, jaunas premium funkcijas, tostarp interaktīvie IQ.LIGHT LED Matrix priekšējie lukturi un skārienjutīgie paneļi klimata kontroles vadībai, paceļ Tiguan Allspace jaunā līmenī. Šobrīd vairāk nekā katrs otrais Tiguan (55%), kas noripo no montāžas līnijas pasaulē, ir ar pagarinātu garenbāzi. Pēc pieprasījuma Tiguan Allspace ir iespējams pasūtīt ar trešo sēdekļu rindu vai 1920 litru bagāžas nodalījumu. Tiguan Allspace iepriekšpārdošana Latvijā sāksies augustā, bet pirmās piegādes jau tiks īstenotas rudenī.

Kopš Tiguan Allspace ražošanas uzsākšanas 2017. gadā pasaulē pārdoti aptuveni 1,5 miljons šīs pagarinātās garenbāzes versijas automobiļu. Eiropā piedāvātā pagarinātā versija Tiguan Allspace pēc pieprasījuma pieejama ar trešo sēdekļu rindu, kas ir reta specifikācijas opcija šajā segmentā. Šī iespēja padara šo auto par ideālu partneri ģimenēm vai cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu.

Pēc būtiskiem vizuālajiem un tehnoloģiskajiem Tiguan uzlabojumiem tagad kārta pienākusi Tiguan Allspace – ar izteiksmīgāku izskatu, digitālo mērinstrumentu paneli (digital cockpit) un jaunām tehnoloģijām. Tā īpašības kā ietilpīgam apvidus auto saglabājas nemainīgas: piecu sēdvietu konfigurācijā tas piedāvā bagāžas nodalījuma ietilpību no 760 līdz 1920 litriem, bet septiņu sēdvietu versijai – no 700 līdz 1755 litriem. Papildu komplektācijā pieejamos sēdekļus trešajā rindā iespējams nolocīt tā, lai tie cieši iegultos bagāžas nodalījuma grīdā, tādējādi radot līdzenu iekraušanas zonu. Pieejami trīs TSI un divi TDI dzinēji. Septiņu pārnesumu divsajūgu ātrumkārba nodrošina ātru un efektīvu pārnesumu pārslēgšanu, bet papildu komplektācijā pieejamā 4MOTION visu riteņu piedziņa sniedz optimālu saķeri.

Pateicoties automašīnas priekšas jaunajam dizainam, Tiguan Allspace garums pieaudzis līdz 4723 mm (par 22 mm garāks), bet visi iespaidīgie interjera izmēri saglabājušies nemainīgi. Pārveidotajai priekšai tagad ir neatkarīga radiatora reste un elegantas gaismas. Pirmo reizi Tiguan Allspace iespējams pasūtīt ar IQ.LIGHT LED Matrix priekšējiem lukturiem. Jauns elements ir arī “skrejošā” LED pagrieziena rādītāju funkcija. Abās pārveidotā Volkswagen logo pusēs izgaismota josla radiatora restē rada satriecošu vizuālu izskatu.

Standarta aprīkojumā pieejamā trīs zonu automātiskā gaisa kondicionēšanas, apsildes un ventilācijas funkcijas tiek pārvaldītas ar jaunu digitālu moduli centrālajā konsolē. Skārienjutīgie paneļi un slīdņi aizņem rotējošo kloķu un taustiņu vietu. Šoferis tagad var arī izvēlēties saņemt informāciju acs līmeņa displejā. Tajā tiek attēlota braukšanas informācija, tostarp ātrums, virzieni un brīdinājumi šofera redzes laukā. Savukārt papildu komplektācijā pieejamā Trailer Assist sistēma atbalsta šoferi, viņam veicot manevrus ar piekabi. Maksimālais piekabes svars ir līdz 2,5 tonnām ar 4MOTION visu riteņu piedziņu.

Daļēji automatizētu braukšanu nodrošina Travel Assist palīgsistēma, kas Tiguan Allspace izmantota pirmo reizi. Atkarībā no ātrumkārbas tipa sistēma var pārņemt stūrēšanu, bremzēšanu un paātrināšanos ātrumā no 0 km/h (ar divsajūgu ātrumkārbu) vai 30 km/h (ar manuālo ātrumkārbu) līdz pat 210 km/h. Lai to paveiktu, Travel Assist paļaujas uz zināmām sistēmām, tostarp adaptīvo kruīza kontroli (ACC) gareniskajai vadībai un Lane Assist (uzstādīta standarta komplektācijā) sānu vadībai.

Tiguan Allspace lepojas ar jauno informācijas un izklaides sistēmu – MIB3, kas savienota ar plašu tiešsaistes pakalpojumu klāstu. Tiešsaistes savienošanas vienība (OCU) ar integrētu eSIM ļauj lietotājiem izmantot tiešsaistes pakalpojumus We Connect un We Connect Plus. Atkarībā no aprīkojuma līmeņa MIB3 sistēmu klāsts tiek papildināts ar tādām funkcijām kā dabiska balss vadība, piekļuve straumēšanas pakalpojumiem un mākonī izvietota personalizēšana, izmantojot Volkswagen ID. Turklāt tagad bezvadu režīmā iespējams integrēt aplikācijas, izmantojot App-Connect Wireless, kas paredzēts Apple CarPlay™ un Android Auto™.

Papildu komplektācijā pieejamā premium skaņas sistēma, ko Volkswagen izstrādājis kopā ar Harman Kardon, nodrošina satriecošu akustisko pieredzi. Zemfrekvences skaļrunis, digitālais 16 kanālu pastiprinātājs, 8 plus 1 augstas veiktspējas skaļruņi un pastiprinātājs ar kopējo 480 vatu jaudu sniedz izteiktu skaņu un bagātīgus basus. Četri skaņas scenāriji, telpiskais režīms un precīza balss reproducēšana garantē augstas kvalitātes skaņu neatkarīgi no pasažieru sēdvietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39401197sec.