«Porsche» informācijas un izklaides sistēma «6.0» – jaunumi «Apple» un «Android» lietotājiem

Šajā vasarā “Porsche 911”, “Cayenne” un “Panamera” modeļos būs pieejama komunikāciju sistēmas jaunā, sestās paaudzes versija "6.0". Tā iekļaus vairākus būtiskus uzlabojumus, tostarp “Apple” pakalpojumus, “Voice Pilot” balss asistentu, ātrāku navigācijas sistēmu un pirmo reizi arī atbalstu “Android” ierīcēm, vēsta uzņēmuma pārstāvji.

Nozīmīgākie jauninājumi ietver komunikāciju jeb "Porsche Communication Management" (PCM) sistēmā integrēto “Apple Music”, “Apple Podcasts” un bezvadu “Apple CarPlay” atbalstu. Turklāt pirmo reizi būs pieejama gan “Android Auto” lietotne, gan arī “Voice Pilot” balss asistents, kas spēs saprast norādes vietējā valodā.

Navigācijas sistēma spēs vēl ātrāk aprēķināt maršrutu un skaidrāk attēlot norādes. Tāpat komunikāciju sistēma “6.0” nodrošinās bezvadu programmatūras atjauninājumu saņemšanu. Nākotnē PCM varētu ietvert arī adaptīvo skaņu celiņu – mūziku, kuras komponists vari būt Tu pats, jo tā dinamiski pielāgojas vadītāja braukšanas stilam un apkārtnei.

Labas ziņas arī “Android’ lietotājiem

Viens no jaunākajiem papildinājumiem – PCM “6.0” ietver “Android Auto” lietotni. Vadoties pēc automobiļu lietotāju paradumiem, tagad papildus “Apple iPhone” “Porsche” modeļu informācijas un izklaides sistēmās varēs izmantot arī ierīces ar “Google Android” operētājsistēmu. Savienojumu izveidos automātiski, tiklīdz viedtālrunis būs pievienots automašīnai, izmantojot USB vadu. Šī funkcija caur PCM ļaus izmantot tās mobilās ierīces funkcijas un lietotnes, kas neapdraud auto vadību.

“Porsche” iekļauj arī “Apple Music” un “Apple Podcasts”

Tiem “Porsche” lietotājiem, kas abonē “Apple Music”, būs pieejami vairāk nekā 75 miljoni dziesmu bez reklāmām, tūkstošiem mūzikas sarakstu, kā arī īpašas izlases, ko veidojuši pasaules eksperti, un pārraides no “Apple Music 1”, “Apple Music Hits” un “Apple Music Country” starptautiskajām radio stacijām. To visu varēs baudīt, izmantojot interneta savienojumu automobilī trīs gadus bez maksas.

Tāpat “Porsche” īpašniekiem būs pieejami arī vairāki miljoni bezmaksas šovu no “Apple Podcasts”. Tam varēs piekļūt, ievadot “Porsche Connect” lietotnē vai tiešsaistē, “My Porsche” sadaļā, savu “Apple ID”.

“Mums ir veiksmīgi izdevies apvienot klasisko radio klausīšanās un mūsdienīgu pārraižu pieredzi,” stāsta Martins Bajers, “Porsche AG” navigācijas un informācijas un izklaides sistēmu izstrādes vadītājs. “Tā nav tikai audio satura klausīšanās, bet gan padziļināta “Apple Music” un “Apple Podcasts” iekļaušana “Porsche” komunikāciju sistēmā,” piebilst Bajers.

Izmantojot integrēto “Apple Music”, autovadītājs var pievienot dziesmu, ko dzird radio, savai “Apple Music” bibliotēkai, vai arī, ja patīk tieši šis izpildītājs, pārslēgties uz “Apple Music” un klausīties viņa mūziku.

Modeļos, kas aprīkoti ar jauno “Porsche Communication Management” sistēmu "6.0", pieejams arī bezvadu “Apple CarPlay” atbalsts. Vadītājs var izveidot bezvadu savienojumu ar savu “iPhone” un iegūt norādes, kas pielāgotas satiksmei, veikt zvanus, sūtīt un saņemt ziņas, klausīties mūziku un podkāstus, pieskaroties displejam vai izmantojot “Siri” balss kontroli, neapdraudot braukšanas drošību.

“Voice Pilot” - gudrais asistents

Tagad autovadītājs var ar vienkāršu komandu angļu vai vācu valodās “Hey, Porsche” veikt nepieciešamās darbības, nenoņemot rokas no stūres un nenolaižot acis no ceļa. Piemēram, vārdi “I need petrol” navigācijas sistēmā ļaus atrast ceļu līdz tuvākajai degvielas uzpildes stacijai. Vai frāze “I am cold” automātiski paaugstinās temperatūru automobiļa salonā.

Līdzīgā veidā var kontrolēt arī masāžas sēdekļus un noskaņas apgaismojumu. “Voice Pilot” darbojas tiešsaistē un nemitīgi mācās jaunas frāzes – sistēmu nepārtraukti attīsta un uzlabo, lai nodrošinātu labāku atbalstu braucējam.

Vēl spēcīgāka navigācijas sistēma

Jaunās informācijas un izklaides sistēmas "6.0" aparatūras un programmatūras arhitektūra nodrošina vēl ātrāku navigācijas darbību, vienmēr ņemot vērā esošā brīža situāciju uz ceļa. Ievērojami uzlabotā karte ļauj iegūt informāciju vēl ātrāk.

Izmantojot aktuālos satiksmes datus un situācijas uz brauktuvēm, ceļus iezīmē dažādās krāsās. Savukārt maršruta monitors ļauj piekļūt visai nepieciešamajai informācijai, lai sastrēgumus un izmaiņas varētu laikus pamanīt. Jāpiemin, ka “Porsche” navigācijas sistēma parāda satiksmi uz katras joslas, nevis tikai kopskatā.

Vieglāka saziņa starp cilvēku un automobili

Komunikāciju sistēmas "6.0" digitālās iespējas pirmo reizi pieejamas, sākot no “Taycan” elektriskajiem sporta automobiļiem, beidzot ar iekšdedzes dzinēja modeļiem. Tās izmantošanu atvieglo interaktīvā lietošanas pamācība “Good to know”, kas iekļauta sistēmā.

Savienojot automobili ar viedtālruni ar “Bluetooth”, “Porsche Connect” lietotnē uz displeja var aplūkot saglabātos kalendāra notikumus. Tas savukārt ļauj veikt konferences zvanus, esot automobilī. Informācijas un izklaides sistēmas programmatūras atjauninājumus iespējams saņemt attālināti, tiešsaistē.

“Porsche” – esi pats savas mūzikas komponists

Padarot dinamisku braukšanu vēl aizraujošāku, drīzumā “Porsche” automobiļos varētu būt pieejams pielāgots skaņu celiņš. Jaunā “Soundtrack My Life” lietotne, kas šobrīd ir beta izstrādes stadijā, piedāvās pasaulē pirmo adaptīvās skaņas funkciju. Lietotne nevis vienkārši izveidos dziesmu sarakstu, bet gan radīs personīgu, tieši braucējam pielāgotu skaņu celiņu šeit un tagad.

Melodiju veido īpaši komponēti mūzikas elementi, un tie nemitīgi pielāgojas vadītāja braukšanas stilam un apvidum. Piemēram, braucot pa lauku ceļiem, salonā dzirdamā mūzika atšķirsies no tās, ko baudīsi, dodoties uz darbu vai traucoties pa šoseju.

Šo pieeju var pielīdzināt videospēļu fona mūzikai, kura arī mainās, vadoties pēc situācijas. Tāpat skaņu celiņu “Porsche” lietotāji varēs klausīties arī ārpus automašīnas, savā viedtālrunī.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18779206sec.