Vēsturiskās krāsas atgriežas visos «Porsche» modeļos

Ar jaunajām “Paint to Sample” un “Paint to Sample Plus” iespējām “Porsche Exclusive Manufaktur” paplašina standarta un īpašo eksterjera krāsu piedāvājumu par vairāk nekā 160 toņiem visām modeļu sērijām, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tādējādi uzņēmums nodrošina jau gadiem pazīstamu, klasisko “Porsche” krāsu pieejamību. Autoražotājs klientiem pēc īpaša pasūtījuma piedāvā arī radīt jaunus, individuālus toņus.

“Klientiem neparasti automobiļu krāsojumi bijuši pieejami visu mūsu zīmola pastāvēšanas laiku, un tie piešķir automobiļiem nozīmīgu, unikālu raksturu,” norāda “Porsche” individualizācijas un klasikas nodaļas viceprezidents Aleksandrs Fabigs.

Pēdējos gados pieprasījums pēc “Porsche” automobiļiem ar individuālu krāsojumu būtiski palielinājies. Ar jaunajām iespējām “Porsche Exclusive Manufaktur” ievērojami palielinājusi piedāvājumu šajā jomā.

Galvenajā rūpnīcā Cufenhauzenā darbību sākusi jauna krāsu jaukšanas iekārta, krāsu speciālistiem apvienojot vairākus desmitus sastāvdaļu līdz miligrama precizitātei, lai sasniegtu vēlamo toni. Katru krāsas partiju sadala divos krāsas konteineros virsbūves un papildu detaļu krāsošanai.

Krāsošanai paredzētās automobiļa zonas galvenokārt ir ražotas no alumīnija, plastmasas un oglekļa/stikla šķiedras kompozītmateriāliem. Šis materiālu sajaukums, kā arī atšķirīgās uzklāšanas metodes un žūšanas temperatūra paredz nedaudz atšķirīgus krāsu savienojumus atkarībā no detaļas. Vienlaikus no katras partijas nokrāso salīdzināšanas plāksnes, un tās izmanto kā krāsu salīdzināšanas paraugus automobiļa pēdējā pārbaudes posmā.

“Paint to Sample”: kulta krāsas piedzīvo atgriešanos

“Porsche” ne tikai paplašina savu krāsu klāstu, bet to arī restrukturizē - “Custom Colour” pārdēvēts par “Paint to Sample”. Šajā kategorijā iekļautas iepriekš noteiktas krāsas, kuras tehniski apstiprinājuši “Porsche” krāsu speciālisti. Starp paraugiem ir jūras zilā, rubīna sarkanā un piparmētru zaļā krāsa. Šīs krāsu izvēles no 20. gadsimta 90. gadiem starp “Porsche” cienītājiem ieguvušas kulta statusu. Iepriekš tās piedāvāja “911” (“964”) modelim.

“Porsche” uzlabotās individualizācijas stratēģijas ietvaros leģendārie krāsu toņi tagad piedzīvo atgriešanos. Pateicoties “Paint to Sample”, pašreizējos “Porsche” modeļus iespējams individualizēt šajās pievilcīgajās klasiskajās krāsās.

Klāsts ir ļoti dažāds un atkarīgs no modeļu sērijas un ražošanas vietas. “911” un “718” modeļu sērijām klienti var izvēlēties no vairāk nekā 100 papildu krāsām. “Panamera”, “Macan” un “Cayenne” modeļiem ir vairāk nekā 50 izvēles iespēju, bet vēl 65 krāsas pieejamas “Taycan” klientiem.

“Paint to Sample” var pasūtīt kā daļu no jauna automobiļa konfigurācijas “Porsche” centros. Vienlaikus, salīdzinot ar standarta krāsojumiem, tas arī par aptuveni trīs mēnešiem pagarinās automašīnas piegādes laiku. Cenas modeļu sērijas ietvaros variē atkarībā no modeļa versijas.

“Paint to Sample Plus”: apjomīga tehniskā pārbaude

Attiecībā uz īpaši individuāla krāsojuma vēlmēm “Porsche Exclusive Manufaktur” sper soli tālāk: ar “Paint to Sample Plus” krāsojumu var izvēlēties gandrīz bez ierobežojuma. Šī iespēja pieejama “911”, “718” un “Taycan” modeļu līnijām.

Procedūra ir šāda: klients “Porsche” centrā iesniedz savas vēlamās krāsas paraugu – var ļauties fantāzijas lidojumam, sākot no rokassomas un beidzot ar nagu lakas krāsu. Pēc tam šo paraugu nosūta “Porsche AG”. Tur katram pieprasījumam veic atsevišķu tehnisko pārbaudi, kas var ilgt vairākus mēnešus atkarībā no nepieciešamā darba apjoma.

Tālāk “Porsche” krāsu speciālisti izstrādā formulu. Šie eksperti rada krāsu, balstoties uz pieejamām krāsu komponentēm. Pēc tam toni vairākos posmos uzlabo, lai tas atbilstu paraugam dažādās gaismās, piemēram, dienasgaismā vai mākslīgajā apgaismojumā. Tālāk krāsas pielietojumu pārbauda ražošanas apstākļos, uz automobiļa virsbūves un papildu detaļām.

Tāpat ir svarīgi noteikt slāņu biezumu, kas nodrošina stabilu, atdarināmu un nevainojamu krāsojumu. Pirms reālā klienta automobiļa krāsošanas krāsu uzklāj izmēģinājuma virsbūvei. Ja atklājas, ka vēlamo toni nav iespējams realizēt saskaņā ar uzņēmuma kvalitātes standartiem, “Porsche” sedz tehniskās pārbaudes izmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17410707sec.