“Porsche” palīdzēs attīstīt viedās pilsētas

Štutgarte. “Porsche” apstiprina savas ambīcijas ilgtspējas jomā un paplašina iesaisti kompānijās ārpus tā pamatbiznesa, iegādājoties enerģētikas jaunuzņēmuma “1KOMMA5°” akcijas, teikts “Porsche” paziņojumā.

Par “1KOMMA5°” akcionāru kļūs Štutgartē bāzētā sporta auto ražotāja investīciju struktūrvienība “Porsche Ventures”.

Viedās pilsētas mūsdienās aktīvi izmanto informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, lai padarītu iedzīvotāju ikdienu vienkāršāku, ērtāku un labāku. To prioritāte ir zaļa, energoefektīva un inteliģenta pieeja kā infrastruktūrai, tā veselības aprūpei, izglītības sistēmai un citām jomām.

Hamburgā bāzētais jaunuzņēmums noteicis sev mērķi ilgtspējīgi un decentralizēti paplašināt tirgu oglekļa emisiju ziņā neitrālai enerģijai un privātajām mājsaimniecībām paredzētām gaisa kondicionēšanas tehnoloģijām, tādējādi paātrinot pāreju uz zema oglekļa satura un oglekļa emisiju ziņā neitrālu enerģiju.

“Viedo pilsētu tēma uzņēmumam “Porsche” ir aizraujoša darbības joma. Mūs galvenokārt saista tīklā savienota, efektīva un ilgtspējīga pilsēta. “Porsche” mēs sev uzdodam jautājumu: kā mēs vēl vairāk varam uzlabot dzīves kvalitāti pilsētu teritorijās? Ne tikai uz četriem riteņiem, bet arī ar plašākiem “premium” piedāvājumiem,” norāda “Porsche” valdes priekšsēdētāja vietnieks un par finansēm un IT atbildīgais valdes loceklis Lucs Meške.

Pēc Meškes teiktā, šajā ziņā “1KOMMA5°” lieliski iederas “Porsche” investīciju stratēģijā.
“1KOMMA5°” darbības princips paredz iegādāties akcijas Eiropā vadošajos elektrisko iekārtu uzņēmumos, kas koncentrējas uz atjaunīgo enerģiju (saules enerģijas pašapgāde, siltumsūkņi, enerģijas uzglabāšana), atbalstot tos ar digitalizācijas risinājumiem un administratīvo uzdevumu centralizāciju, kā arī nodrošinot izaugsmes kapitālu.

Vienlaikus jaunuzņēmums izstrādā tīklošanas koncepcijas, lai uzstādītās iekārtas kļūtu pieejamas nākotnes energopakalpojumiem, izmantojot patentētas lietotnes un saskarnes, piemēram, viedos elektroenerģijas tarifus un virtuālo spēkstaciju koncepcijas.

“1KOMMA5°” nākamajos divos gados plāno iegādes darījumos investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro, tādējādi kļūstot par vienas pieturas uzņēmumu klimata ziņā neitrālām tehnoloģijām.

Jaunuzņēmums 2022. gadā Vācijas pilsētās atvērs veikalus, lai plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar oglekļa emisiju ziņā neitrālu mājokļu un oglekļa emisiju ziņā neitrālu biroju konceptu. Pirmās izstāžu zāles, kas veidotas pēc “Apple” principa, iecerētas Hamburgā un Lingenā.

Nosaukums “1KOMMA5°” runā pats par sevi: ar savu biznesa modeli uzņēmums vēlas veikt ievērojamu ieguldījumu attiecībā uz Parīzes klimata vienošanās mērķu sasniegšanu - saglabāt globālās temperatūras pieaugumu līdz 1,5°C.

““1KOMMA5°” pamatideja ir, ka katrs cilvēks, pat bez politiskām izmaiņām, spēj padarīt savus mājokļus par oglekļa emisiju ziņā neitrāliem, un šajā procesā pat ietaupīt naudu. Ar “Porsche” atbalstu mēs vēlamies kļūt par decentralizētas un atjaunīgas enerģijas pārejas mugurkaulu,” atklāj 1KOMMA5° līdzdibinātājs un izpilddirektors Filips Šrēders.

Investīciju struktūrvienības “Porsche Ventures” mērķis ir turpināt paplašināt ilgtspējīgās mobilitātes piedāvājumus. “Tādējādi mēs izveidojam jaunus pamatus un apzināti pievēršamies visam vērtību tīklam - sākot ar ilgtspējīgas enerģijas ražošanu un uzglabāšanu un beidzot ar inteliģentu tīklošanu un oglekļa emisiju ziņā neitrālu izmantošanu,” saka “Porsche Ventures” vadītājs Eiropā un Izraēlā Patriks Huke.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70881009sec.