Jaunais «Lexus NX» saņem piecu zvaigžņu vērtējumu Euro NCAP drošības testā

Neatkarīgā transportlīdzekļu drošības testu organizācija Euro NCAP piešķīrusi jaunajam Lexus NX augstāko jeb piecu zvaigžņu drošības vērtējumu. Piecas zvaigznes tika piešķirtas vidēja izmēra luksusa SUV klasē visās kategorijās – pieaugušo, bērnu un neaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku aizsardzībā, kā arī drošības atbalsta sistēmās.

NX ieguva 83% vērtējumu attiecībā uz pieaugušo un neaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un 87%, vērtējot bērnu aizsardzību. Drošības atbalsta sistēmu darbības rādītājs ir 91%, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo NX ir par 20% augstāks. Rezultāti attiecas gan uz pašuzlādes hibrīda NX 350h, gan uz Plug-in hibrīda NX 450h+ modeli.

Drošība, kas pārspēj Euro NCAP kritērijus
Lexus būtiski uzlabojis savu aktīvās drošības un vadītāju atbalsta sistēmu mērogu un funkcionalitāti, lai tās spētu noteikt plašāku apdraudējumu klāstu dažādās braukšanas situācijās. Piemēram, sadursmes novēršanas sistēma (PCS) tagad spēj fiksēt gājējus un motociklus automobiļa ceļā, pateicoties milimetru viļņu radaru un kameru sistēmu uzlabojumiem. Tā nodrošina arī papildu drošību, veicot pagriezienus krustojumā, nosakot, kad ir augsts sadursmes risks ar pretimbraucošajiem auto, gājējiem vai velosipēdistiem.

NX ir arī pirmais Lexus modelis, kurā ierīkota jaunā ārkārtas stūrēšanas palīgsistēma. Tā uzreiz spēj noteikt, kad vadītājs brauciena laikā cenšas izvairīties no šķēršļiem, piemēram, gājējiem vai stāvošiem transportlīdzekļiem, un nodrošina automātisku stūres vadības palīdzību, vienlaikus noturot automobili savā joslā. Šie un citi PCS uzlabojumi ir ievērojami palielinājuši sistēmas spēju noteikt un novērst nelaimes gadījumu risku.

Euro NCAP testēšanas kritēriji nespēj aptvert visus NX drošības risinājumus, tajā skaitā pasaulē pirmo e-Latch elektronisko durvju atvēršanu ar aklās zonas monitoru, lai pasargātu no sadursmēm nejaušas durvju atvēršanas dēļ.
Piemēram, izmantojot drošās izkāpšanas palīgsistēmu, tā vispirms fiksē apkārtni, plūstoši savienojoties ar elektrisko e-Lech durvju atvēršanas sistēmu un aklās zonas monitoru. Ja monitors konstatē no aizmugures tuvojošos transportlīdzekli, tas atceļ durvju atvēršanu, lai izvairītos no sadursmes riska. Lexus Safety System+ nodrošina arī uzlabotas veiktspējas adaptīvo kruīza kontroli, kā rezultātā tā spēj ātrāk reaģēt uz satiksmes izmaiņām un sekot dabiskākai līnijai līkumos, pielāgojot ātrumu tā, lai vadītājs justos pēc iespējas dabiskāk.

Lai gan Lexus Safety System+ ir iekļauta visu jauno NX versiju standartaprīkojumā Eiropā, augstākas klases modeļu īpašniekiem ir iespēja aprīkot transportlīdzekli ar papildu paplašināto drošības paketi. Tā ietver joslu maiņas palīgsistēmu (LCA), kas nodrošina automātisku stūrēšanu joslu maiņas brīdī, vadītājam braucot pa šoseju un izmantojot pagrieziena rādītājus, kā arī priekšējās satiksmes brīdinājumus, kas izmanto radara monitoringa sistēmu, lai noteiktu un brīdinātu vadītāju par satiksmi, kas tuvojas no abām pusēm, izbraucot no krustojuma ar mazu ātrumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24380898sec.