«Alfa Romeo» prezentē jauno «Tonale» hibrīdauto

Itāļu autoražotājs Alfa Romeo tikko prezentējis savu jaunāko veikumu – Tonale hibrīdu, ziņo Autobrava Motors pārstāvji. Jaunais Tonale ir pavērsiena punkts autoražotāja “no nulles līdz nullei” stratēģijā.

Zīmola izstrādātā “no nulles līdz nullei” stratēģija paredz, ka līdz 2027. gadam uzņēmums būs pilnībā elektrificēts. Jaunais modelis ir pirmais elektrifcētais auto Alfa Romeo klāstā. Turklāt, veicot šo evolūciju tikai piecu gadu laikā, Alfa Romeo ir izvirzījis sev mērķi kļūt par automobiļu zīmolu, kas visātrāk sasniedzis oglekļa neitralitāti.

Jaunais Tonale modelis ir auto, ar kuru zīmols piesaka sevi elektrifikācijas pasaulē, vienlaikus paliekot uzticīgiem savām itāļu saknēm. Jaunā versija uzsāk jaunu posmu Alfa Romeo pārvērtībā, jo tā apvieno maksimālu efektivitāti un sportiskumu.

Jaunā spēkrata progresīvā hibrīda sistēma apvieno 180 ZS, 1,3 litru turbo “MultiAir” četru cilindru dzinēju un sešu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Elektriskais motors parūpējas par abu asu riteņu darbību, priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem pievadot 90kW jaudu ar 250 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

306 voltu un 15,5 kWh Litija-jonu akumulators nodrošina iespēju pilsētā nobraukt vairāk nekā 80 kilometrus un vairāk nekā 600 kilometrus kombinētajā režīmā, padarot Tonale hibrīdauto par vienu no efektīvākajiem SUV “plug-in” hibrīdiem.

Šis auto ir lielisks ilgtspējas ziņā, pateicoties jaunajam hibrīda dzinējam, kas CO2 izmešu daudzumu samazina līdz 26 kg/km. Samazinājums panākts arī attiecībā uz degvielas patēriņu, kas WLTP ciklā samazināts līdz 1,14 litriem uz 100 kilometriem. Turklāt, izmantojot integrēto 7,4kW lādētāju, akumulatoru iespējams uzlādēt mazāk kā 2,5 stundās, tā sasniedzot maksimālu efektivitāti.

“Jaunais Tonale efektivitāti un ilgtspējību apvieno ar pirmšķirīgu, zīmolam raksturīgu sportiskumu. Tā kopējā 280 ZS jauda paceļ to šī segmenta augšgalā, jo ātrumu no 0 līdz 100 kilometriem stundā tas sasniedz vien nieka 6,2 sekundēs. Elektriskajā režīmā tas sasniedz 135 km/h maksimālo ātrumu, bet hibrīda režīmā šis auto sasniedz 206 km/h lielu maksimālo ātrumu. Īpaši aizraujošu paātrinājuma sajūtu pastiprina auto ierīkotā “e-AWD” sistēma. 100% pieejamā elektromotora griezes momenta tūlītēja aktivizēšana liek aizmugurējai asij reaģēt tiklīdz tiek nospiests akseleratora pedālis, radot patiesi neaizmirstamu braukšanas pieredzi,” informē “Autobrava Motors” pārdošanas daļas vadītājs Uvis Braunfelds.

“Alfa D.N.A.” braukšanas režīmu selektors

Autoražotāja jaunākajā veikumā “Alfa D.N.A.” braukšanas režīmu selektors kļuvis par efektīva sportiskuma simbolu, jo tas visus zīmola tradicionālos sportiskos elementus integrē ilgtspējīgajā automobilī. “D.N.A.” funkcionalitāte tikusi pārstrādāta, ņemot vērā automobiļa specifikāciju, lai uzlabotu tā efektivitāti un veiktspēju. Ar vienu selektoru iespējams pārvaldīt “Q4” saķeres un elektroniskās vadības ierīces, koordinēt dzinēja un transmisijas darbību un ietekmēt auto vadāmību. Šī izsmalcinātā kalibrēšanas sistēma ļauj vadītājam koncentrēties uz ceļu, nenovēršot uzmanību, ko rada dažādu komandu izpildīšana. Selektora nosaukums “Alfa D.N.A.” iezīmē trīs autoražotājā piedāvātos braukšanas režīmus - “Dynamic”, “Natural” un “Advance Efficiency”.

“Dynamic” režīms ir izstrādāts, lai maksimāli izmantotu automobiļa veiktspēju ar īpašu gaisa droseles kalibrēšanu, transmisijas pārvaldību un stabilitātes vadības ierīcēm, kas ir apvienotas ar precīzāku vadāmību. Režīms “Natural” hibrīda braukšanai iestata visu riteņu piedziņu, lai optimizētu auto veiktspēju. Izmantojot šo braukšanas režīmu, iekšdedzes dzinēja un elektromotora lietošana tiek automātiski pārvaldīta, kas savukārt ļauj ietaupīt enerģiju un degvielu, neatsakoties no aizraujošas braukšanas pieredzes. Visbeidzot, “Advance Efficiency” režīms ir kalibrēts, lai iegūtu maksimālu energoefektivitāti pilnīgi elektriskajā braukšanas režīmā. Tas ir ideāli piemērots braucieniem pilsētas centrā, jo tas ļauj pilnībā ievērot satiksmes un izmešu ierobežojumus.

Vēl komfortablāka braukšanas pieredze

Pateicoties izcilajam komfortam un samazinātajam izmešu līmenim, Alfa Romeo Tonale hibrīdauto ir ideāls SUV gan pilsētas lietošanai, gan brīvdienu izbraucieniem. Auto aprīkots ar vairākiem ietilpīgiem mantu glabāšanas nodalījumiem un plašu kvadrātveida bagāžas nodalījumu, kas aprīkots ar brīvroku atvēršanas sistēmu.  Šim auto modelim ir augstākā ietilpība savā klasē – tajā ērti var sēdēt četri cilvēki. Jāpiebilst, ka auto kopumā ir 1,9 m augsts, kas garantēs ērtu braukšanas pieredzi arī garākiem šoferiem un pasažieriem. Turklāt spēkrata kvalitatīvā konstrukcija nodrošina vibrācijas un skaņas izolāciju salonā, lai braucieni būtu mierpilni un relaksējoši. Komforta līmeni šajā modelī noteikti ietekmē salonā izmantotie materiāli un tā apdares kvalitāte, kā arī mūsdienīgs un viegli lietojams tehnoloģiju aprīkojums. Šis auto ir aprīkots ar pārveidotu “Alfa Romeo” vēsturisko logotipu, lai īpaši izceltu zīmola elektrifikācijas procesu. Turklāt, uz kreisā aizmugurējā stikla noteikti pamanīsiet eleganto čūskas logo, ko īpaši izceļ tonētie stikli.

Jaunajam Tonale būs pieejama arī ekskluzīva “SPECIAL EDITION” versija. Tai ir plašāks tehnoloģiskais klāsts un auto iespējams savienot ar dažādām ierīcēm. Papildinājumi turpinās arī vizuālajā noformējumā – īpaša Tonale emblēma uz spēkrata spārniem, speciāli radīti titāna ieliktņi virsbūvē, 20 collu vieglmetāla diski, kurus papildina sarkani "Brembo" bremžu suporti, kā arī metāliski pedāļi.

“Par papildu komfortu salonā rūpēsies divu zonu klimata kontrole, patīkams noskaņojuma apgaismojums, estētiski noformēta informācijas un izklaides sistēma, ventilējami un apsildāmi priekšējie sēdekļi, bet mūzikas mīļotāji īpaši novērtēs auto ierīkoto “Haram Kardon” 14 skaļruņu skaņu sistēmu. Savukārt ātrumpārslēga priekšā ierīkots bezvadu uzlādes paliktnis, kur var droši un ērti uzlādēt viedtālruni, “ stāsta Uvis Braunfelds.

Inovatīvi tehnoloģiskie risinājumi

Jaunais Tonale noteikti var lepoties ar virkni inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem. Tie sevī ietver 2. līmeņa ADAS sistēmu automatizētai braukšanai, augstas izšķirtspējas kameru, kas nodrošina 360° skatu visapkārt transportlīdzeklim, aklās zonas sensorus un aizmugurējos parkošanās sensorus. Tāpat auto piemīt izcila strukturālā un ražošanas kvalitāte, pateicoties tai automobilis ir ieguvis piecu zvaigžņu “NCAP” novērtējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37703514sec.