«Mazda» Eiropā atklāj «MX-30 e-Skyactiv R-EV»

Mazda turpina īstenot savu elektrifikācijas programmu, un par tās galveno produktu ir kļuvis modelis MX-30, kas tika laists klajā 2020. gadā kā pirmais uzņēmuma sērijveida elektroauto. Nedaudz vēlāk dažos tirgos ārpus Eiropas tam pievienojās MX-30 vieglā hibrīda versija, bet šodien, 13. janvārī, Briseles autoizstādē Eiropas debiju piedzīvoja Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – uzlādējamā hibrīda modelis, kurā ģeneratora piedziņas funkciju pilda rotordzinējs.

MX-30 e-Skyactiv R-EV ir spraudņa hibrīds ar visām labākajām oriģinālā MX-30 īpašībām, taču tas piedāvā arī jaunus veidus, kā izmantot akumulatoru elektroauto priekšrocības. MX-30 e-Skyactiv R-EV elektriskā sniedzamība ir 85 km (atbilstoši Eiropas WLTC kombinētajam ciklam), un ikdienas vajadzībām ar to vairumā gadījumu būs gana. Savukārt, lai enerģijas pietiktu arī tālākiem braucieniem, ir iespēja izmantot ģeneratoru. Visās situācijās riteņus piedzen tikai elektromotors.

Jaunajā modelī Mazda ģeneratora darbināšanai izmanto rotordzinēju, jo tas unikālā veidā apvieno kompaktumu ar lieliskiem jaudas rādītājiem. Jaunizstrādātais 8C rotordzinējs motortelpā ir iebūvēts līdzās ģeneratoram un augstas veiktspējas elektromotoram. Šis kompaktais hibrīda spēka agregāts ir savienots ar 17,8 kWh litija jonu akumulatoru un 50 litru degvielas tvertni un veido unikālu uzlādējamā hibrīda sistēmu ar ļoti konkurētspējīgu kopējo sniedzamību.

MX-30 e-Skyactiv R-EV novērtēs arī cilvēki ar aktīvu dzīvesveidu. Jaunais modelis nodrošina vairākas ļoti noderīgas funkcijas: gan parastā 2 vai 3 fāžu maiņstrāvas uzlāde, gan ātrā līdzstrāvas uzlāde; 1500 W barošanas avota funkcionalitāte; trīs piedziņas režīmi dažādām situācijām: Normal, EV un Charge. Turklāt ar 125 kW elektromotoru jaunajam modelim veiktspēja ir pat nedaudz labāka kā akumulatoru elektriskajam MX-30.

Briseles autoizstādē prezentētais Edition R ir speciālā izlaiduma modelis, un tas būs pieejams, kad sāksies MX-30 e-Skyactiv R-EV tirdzniecība. Edition R ārējā dizainā īpaši izceļas Maroon Rouge Metallic apdare – kā ekskluzīvs akcents jumta malās ieviesta jauna variācija par Mazda pirmā vieglā auto R360 Coupe jumta krāsu. Pārējā virsbūve un arī salons ir melni. Edition R ietver arī citus unikālus dizaina elementus, piemēram, rotora formas emblēmu grīdas paklājiņos un sēdekļu galvas balstos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17157817sec.