Atrodi Ziemassvētku sajūtu Alūksnes muzejā

Atrodi Ziemassvētku sajūtu Alūksnes muzejā, izzinot svētku tradīcijas un rotājumu veidošanas vēsturi. Izgatavo arī savu mīļāko rotājumu, baudot nesteidzīgu atmosfēru. Iepazīsti, kā laika gaita mainījies eglīšu rotājumu, apsveikuma atklātnīšu dizains un stils, apmeklējot Ināras Liepas izstādi “Ziemassvētku pūra lāde”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci 29.11. plkst. 14:00., bet izstāde apskatāma līdz 03.02.2018. Sasildies piparkūku smaržas un sniegoto melodiju virpulī!

No 29.novembra aplūko mākslinieka, novadnieka Māra Salmiņa jubilejas gleznu izstādi “Dabas ritmi”. Atklāšana un tikšanās ar mākslinieku 30.11. plkst.16:00., savukārt izstāde apskatāma līdz 02.01.2018.

Ienāc arī “19.gs. muižkungu guļamistabā”, kur interjeru veido mēbeles bīdermeijera un eklektikas stilā, kā arī sadzīves priekšmeti, kas atspoguļo muižai raksturīgo dzīves telpu.

Iepazīsti arī Alūksnes muzeja pastāvīgās ekspozīcijas:

„Laikmetu mielasts”. Vienotā vēstures un arheoloģijas ekspozīcija, kur pie lielā mielasta galda satiekas laika periodi no aizvēstures līdz Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai.

“Asaru senkapi”. Arheoloģijas ekspozīcija, kurā apskatāmi tādi unikāli priekšmeti kā divasmens zobens, zirgveida piekariņš un citas senlietas, kas iegūtas Alsviķu apkārtnē un ir raksturīgas seno latgaļu kultūrai 12.-13.gs.

„Leo Kokle. Mākslinieka istaba”. Izcila, tautā populāra un mīlēta gleznotāja un portretista piemiņai veltīta ekspozīcija, kurā apskatāmi mākslinieka darbi un personīgās lietas.

„Totalitārajā režīmā cietušo piemiņas istaba”. Ekspozīcija veidota represiju atcerei un atspoguļo Alūksnes novada iedzīvotāju likteņgaitas Sibīrijā un Tālajos Austrumos. Tajā apskatāmi dokumenti, priekšmeti, fotogrāfijas un atmiņu stāsti.

„Skulptūras un citi nesenās pagātnes liecinieki”. Daudzveidīgu tēlniecības darbu ekspozīcija, kurā apskatāmi gan profesionālu tēlnieku, L.Līces un G.Grundbergas darbi, gan padomju gados neatzītu autoru darbi.

Sīkāku informāciju par muzeja piedāvājumu vari noskaidrot zvanot pa tel.25665538, rakstot uz muzejs@aluksne.lv, vai dodoties uz Alūksnes muzeju Pils ielā 74, Alūksnē.

Apskaties arī citas brīva laika pavadīšanas iespējas Alūksnes novadā visitaluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21556211sec.