Alūksnes TIC vadītāja par tūrismu aizvadītajā 2021. gadā un gaidāmajiem jaunumiem

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Alūksnes Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Iveta Veļķere.

1. Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022.gadā?

2022.gadā turpināsim iesākto, pielāgojoties esošajai situācijai un rēķinoties ar novada attīstības prioritātēm un pieejamajiem finanšu līdzekļiem. Neskatoties, ka nākas strādāt nopietnu darbības ierobežojumu apstākļos, esam spējuši pakalpojuma piedāvājuma klāstu nepārtraukti papildināt – kā pēdējos jaunumus varam minēt atjaunoto Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torni, kas vienīgais no astoņiem torņiem vēsturiskajā apjomā saglabājies līdz mūsdienām un kurā ir atgriezusies Lielā Ziemeļu kara laikā zudusī dvēsele – 2021.gada nogalē atklātais skaņas un gaismas piedzīvojums “MARIENBURGAS astotais brālis”, kas ir izcilu Latvijas nozaru speciālistu kopdarbs. Tā pat varam minēt jaunumus  Alūksnes Jaunajā pilī  - ir restaurēti divi mūzikas saloni, kuros apmeklētāji var iepazīties ar Marienburgas pēdējai baronesei Helēnai veltīto multimediāla ekspozīciju.

Šobrīd priekšroku dodam visām aktivitātēm, kas nodrošina sociālo distancēšanos. Tā pilsētas iepazīšanai var izmantot digitālās ceļojumu spēles – aizraujošo uzdevumu piedzīvojumu Roadgames vai interaktīvo interaktīvo Cilpo spēli. Savukārt ekoloģiskas ceļošanas cienītājiem, kuri novērtē mazāk zināmas un skaistas vietas dabā prom no pilsētu burzmas, piemērota ir aizsargājamo ainavu apvidus VECLAICENE teritorija, kur garākus vai īsākus pārgājienus apvienot ar dzīvošanu Dabas mājās pie Peļļu – Kornetu gravas ezeriem.

Aktīvās atpūtas cienītājiem 2022.gada jaunums ir jaunizveidotie velo maršruti Bānīša zemē, kas ļauj Ziemeļlatvijas ainavu iepazīšanas velo braucienus apvienojot ar braucienu Baltijā vienīgo regulāri kursējošo šaursliežu vilcienu jeb Bānīti. Katrs no 6 velo maršrutiem sākas vai beidzas kādā no Gulbenes – Alūksnes dzelzceļa līnijas stacijām.

2. Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021.gadu?

Vērtējums par vietējo tūrismu – cilvēki ceļo un ceļot kāre nav zudusi! Ir tūrisma uzņēmēji ārpus galvaspilsētas, kas aizvadītos pāris gadus vērtē kā vienus no labākajiem, ir kas atzīst kā mazāk veiksmīgus. Kas saistās ar starptautisko ceļošanu - viens iemesls ir saistīts ar joprojām esošajām bailēm par inficēšanās riskiem, bet otrs ar ekonomisko situāciju, jo pandēmijas dēļ virkne cilvēku ir zaudējuši darbu vai ir samazinājušies viņu ienākumi. Kā arī tie, kuriem ir gan darbs, gan ienākumi, var būt daudz bažīgāki par situāciju nākotnē.

Aizvadītais gads nav ļoti daudzskaitlīgs, tomēr viesi saviem brīvdienu ceļojumiem izvēlas Alūksni un tas mūs priecē un motivē strādāt tālāk. Pārsvarā pie mums 2021.gadā viesojās ģimenes, kuras apceļo Latviju.  Uzskaitītie rādītāji vasaras mēnešos bija labi, un arī Alūksnes ziema ceļotājus neatstāj vienaldzīgus, jo pie mums brauc baudīt sniegotus skatus, izcelt labākos zemledus makšķerēšanas lomus Alūksnes ezerā vai nodoties distanču un kalnu slēpošanas aktivitātēm.

Mūs, tāpat kā daudzus, priecēja – Māju kafejnīcu dienas, kad durvis apmeklētājiem tieši aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” teritorijā vēra 9 saimnieki. Tas bija pasākums, kas ieguva popularitāti un atzinīgus vārdus daudzviet.

3. Vai novadu reforma 2021.gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Esam viens no nedaudziem novadiem valstī, ko neietekmēja novadu reforma. Bet mainās sadarbības partneri un ir jāpielāgojas apkārt esošajai situācijai.

4. Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022.gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

Pašvaldība mērķtiecīgi plāno un attīsta infrastruktūru, kas dod labu pamatu tūrisma  uzņēmējdarbības attīstībai un ieceres ir arī nākamajam gadam. Nozīmīgs pienesums pilsētai, kā pievilcīgai vietai, ir katrs tūrisma uzņēmums un tā viesmīlība. Ar gandarījumu novērtējama katra jauna uzņēmuma rašanos un attīstību. Jau tagad zinām, ka 2022. gadā būs papildinājumi naktsmāju izvēlē, atpūtas un sporta inventāra nomai, tiek plānotas investīcijas ziemas perioda aktivitātēm.

5. Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022.gadā?

Travelnew.lv vēlam, lai vienmēr neizsīkstošs un aktuāls ziņu krājums, savukārt Latvijas apceļotājiem vēlam nerimstošu atklāšanas prieku, daudz skaistu un neaizmirstamu ceļojumu brīžu Alūksnē un citur Latvijā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29509997sec.