Ielīgo Jāņus Alūksnē

Laikā, kad dienas ir garākas un naktis- maģiskākas, laikā, kad saule spīd visspožāk un viskarstāk, lai pa īstam sajustu vasaras saulgriežu burvību, aicinām atpūsties Alūksnē!

Tempļakalna parkā pakāpies augstāk Alūksnes skatu tornī, kas apmeklētājiem arī svētku laikā ir atvērts un ļauj paraudzīties uz Alūksnes ezeru, parkiem un salām no putna lidojuma! Turpat, līdzās, svētkus ielīgot pāri Alūksnes ezeram aicina Zip-line gaisa trošu nobrauciens “ZZZIPPP”, kas nodrošinās Līgo adrenalīnu ātrā nobraucienā pāri gleznainajam ezeram.

Iemīli un iepazīsti Alūksni uz Kuģīša “Marienburg”, Plosta “Kaija” vai vilcieniņā “Severīns” publiskajos braucienos!  Alūksnes ezers  ir viens no tīrākajiem Latvijā, un allaž valdzina ikvienu -  makšķerniekus ar brangiem lomiem un ūdens tūrisma cienītājus- ar plašu laivu, motorlaivu, elektrolaivu, katamarānu, SUP dēļu piedāvājuma klāstu!

Savukārt, vietējie alūksnieši ir dāsni ļaudis, kas mīl galdā celt gardus ēdienus un dzērienus! Alūksnē garšas tiek servētas ar īpašu malēnisku “odziņu” – akcentu, jeb - platā un šaurā “e” lietošanu. Ikviens aicināts nobaudīt profitroļu buljonzupu, vietējās kūkas vai kūpinātos Alūksnes ezera zušus! Alus cienītājus jau trešo gadu veldzē Alūksnes  novadā ar izmeklētām garšām darītais alus.

Svētku laikā ļaujies gan sportiskam garam ikgadējā Velopasākumā “Līkloči papardēs”, gan arī ielīgošanas pasākumiem un koncertiem!

23. jūnijā, plkst.23:00, Jaunannas Zaķu salas estrādē uz Līgo nakts Zaļumballi aicina Aigars Kaupažs! Nedēļas nogalē Līgo svētku noskaņas pasākumi turpināsies pie Alūksnes Kultūras centra, Zeltiņos un Ērmaņu muižā. Vairāk info par pasākumiem: https://visitaluksne.lv/ligo-aluksnes-novada/  

Nedēļas nogalē laipni aicināti uz muzejiem un ekspozīcijām! Izmantojiet iespēju izbaudīt skaņas un gaismas piedzīvojumu “MARIENBURGAS astotais brālis”, kas izveidots atjaunotajā Dienvidu tornī- varenā Livonijas ordeņa cietoksnī – Alūksnes viduslaiku pilī, kura atrodas uz Alūksnes ezera lielākās salas – Pilssalas.

Lai lustīga līgošana!

www.visitaluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80222988sec.