Bauskā pirmo reizi notiks «Vimbu Svētki»

Bauskā, vienā no populārākajām vimbu makšķerēšanas pilsētām Latvijā, 16. aprīlī Mūsas upes krastā pirmo reizi norisināsies "Vimbu svētki". Šajos svētkos liela nozīme būs ne tikai makšķerēšanai, bet arī aktivitātēm dāmām un bērniem, kā arī Lieldienu tradīcijām.

"Bauska "Vimbu svētkiem" ir lieliski piemērota, jo šeit satiekas ne tikai cilvēki, bet arī upes, kas mums ir bagātas ar zivīm. Tāpat veiksmīgi sagadījies, ka labākais vimbu laiks šogad sakrīt ar Lieldienām – tā mēs varam šos divus svētkus apvienot," stāsta Bauskas Kultūras centra pasākumu producente Līga Stankeviča.

Ikviens apmeklētājs, kam būs iegādāta makšķerēšanas licence, varēs sacensties vimbu ķeršanas meistarībā, vadoties pēc Bauskas novada domes saistošajiem noteikumiem makšķerētājiem, turklāt, dalībnieks, kas dienas gaitā būs ticis pie brangākās vimbas, saņems īpašu balvu. Pieredzējušais makšķernieks Māris Olte rūpēsies par pasākuma noskaņu, kā arī palīdzēs noteikt svētku iespaidīgāko lomu.

Kamēr vīri būs aizņemti pierādot savas prasmes, citi "Vimbu svētku" viesi varēs piedalīties dažādās Lieldienu izdarībās, kā arī apmeklēt trīs pasākumu teltis – dāmu, bērnu, kā arī virtuves telti.

Dāmu teltī daiļā dzimuma pārstāves varēs uzzināt daudz kā jauna par skaistumu un veselīgu uzturu no "Figura Line" Bauskas studijas vadītājas Egijas Smaļķes, iesaistīties sarunā ar vēdisko filozofu Uģi Kuģi par tēmu "Veselīgas attiecības starp vīrieti un sievieti", kā arī praktiski darboties dabiskās kosmētikas ražotāja "Gusto" meistarklasē.

Tikmēr jaunākie "Vimbu svētku" apmeklētāji jau pašā dienas sākumā varēs dzīvot līdzi zaķa piedzīvojumiem teātra uzvedumā: "Kā zaķis brauca uz Rīgu pēc skābu kāpostu sēklām", ko pēc Annas Sakses pasakas motīviem izspēlēs Liepājas ceļojošais cirks "Beztemata", kopā ar Cepurnieku un Balto trusi piedalīties izrādē "Alises piedzīvojumi Lieldienās", kā arī apgūt jaunas prasmes radošajās darbnīcās.

Vairākus metrus garajā kūpinātavā tiks gatavotas vimbas, kas iepriekš būs notīrītas un marinētas blakus esošajā virtuves teltī. Šādi apmeklētāji varēs sekot līdzi zivs gatavošanas procesam, sākot no tās noķeršanas brīža, turklāt, ikviens zivju cienītājs varēs nobaudīt gardo gala rezultātu.

"Vimbu svētkos" būs iespēja iegādāties dažādus gardumus un amatnieku darinājumus mājražotāju tirdziņā, piedalīties aizraujošās aktivitātēs, kā arī priecīgi un interesanti sagaidīt pavasara saulgriežus Mūsas upes krastā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55184102sec.