Veltījums Bruknai - labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!"

Veltījums Bruknai - labdarības lielkoncerts

Vasaras pilnbriedā, 2. jūlijā, Zemgales līdzenumu upes Iecavas krastā, gleznainās Bruknas muižas dārzā ļaudis pulcēsies labdarības lielkoncertā "Uzcel savu baznīcu!". Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Marts Kristiāns Kalniņš, Ainars Virga un daudzi citi iemīļoti mākslinieki veltīs savas dziesmas Bruknas baznīcai, tās celtniecības otrajai kārtai.

Vai gan toreiz – 2012. gadā, kad tika organizēts pirmais labdarības koncerts "Uzcel savu baznīcu!" varēja iedomāties, ka Brukna kļūs par vietu, kurp gribas doties vēl un vēl, kur akumulējas labas domas, griba un spēks. Sešu gadu laikā ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis ir atvērtas ikvienam dienas ritumā, baznīca, kas dod cerību un ļauj saprast sevi un tautu. Bet tā nav tikai celtne, tās ir arī visu labas gribas cilvēku domas, domāšana, kas palīdz augt garīgi. Ne velti labdarības lielkoncertos skaistās Bruknas muižas dārzā ir piedalījušies daudzi Latvijas mākslinieki, tādējādi palīdzot priesterim Andrejam Mediņam un "Kalna svētību kopienas" ļaudīm piepildīt sapni – uzcelt baznīcu.

Ik gadu koncerts, ik gadu darbi dievnama celtniecībā raiti rit uz priekšu. Nu baznīca lepni slejas muižas teritorijā bez stalažām, jumta segums, saules apspīdēts, izceļas uz apkārtnes fona. Arī iekšdarbi, krāsojums notiek pēc iecerētā plāna un jūlija koncerta apmeklētāji būs gana pārsteigti ieraugot, cik daudz ir paveikts.

Šī gada labdarības lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" ziedojumi ir vajadzīgi akmens grīdas segumam, dievnama otrās kārtas celtniecībai – krusta ejai - stikla ejai ap baznīcu, kas būs arī kā siltuma zuduma regulētāja. Visiem ir labi zināma krusteja Rīgas Domā. Līdzīgs princips taps arī Bruknā.

Jautāts par koncertu, Andrejs Mediņš saka, "Pateiksimies Latvijai, tiem kuri mīl un tic Bruknai, kuri cer saņemt Dieva žēlastību! Kaut vairāk būtu cilvēku, kuri vēlas vairot gaismu to dodot arī citiem!  Labās lietas zemei, tautai, pilsētai var dot labumu tikai darot kopā!".

Labdarības akcija "Uzcel savu baznīcu!" aizsākās 2012.gadā, kad vairāki Latvijā zināmi un  radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu - "Kalna svētību kopienas" rokām. Ļaudis ceļ ne tikai fizisku ēku, bet rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis, pie dzīves, kas brīva no alkohola un narkotiku posta.

"Andrejs Mediņš ir izveidojis īpašu vietu, kur atgūt spēkus. Kur pārdzimt. Tiem, kuri ir dziļi nogrimuši, tā ir iespēja atdzimt," tā par Bruknas kopienu un tās izveidotāju priesteri Mediņu stāsta latviešu literatūrzinātniece, valodniece Janīna Kursīte.


Kāpēc būt klātesošiem un palīdzēt baznīcas celšanas procesā ir svarīgi tik daudziem ļaudīm?

Katram atbilde būs sava. Taču ikvienam kopējā ir tā, kuru īsti nevar vārdiem izstāstīt. Jo šajā vietā ir ieraugāma ne tikai skaista un sakopta muiža un tās ainava. Šajā vietā ir ieraugāms un gūstams tas spēks, kas rodas tālu aiz skaistiem vārdiem. Tas ir pārpasaulīgs spēks, kas teju fiziski sajūtams vietā, kur iz dziļa posta ļaudis meklē ceļu atpakaļ. Pie sevis. Spēks ir nepieciešams ne tikai tiem, kuri nonākuši dziļā nelaimē, bet arī katram mums vienam.

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī.

Biļetes iegādājamas: bilesuparadize.lv 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31423998sec.