15 idejas pavasara brīvdienām Bauskā

Marta otrajā pusē iesācies, aprīlī pavasaris uzņem apgriezienus, lai maijā izvērstos īstā ziedēšanas trakumā. Debesis šķeļ putnu kāši, atgriezdamies no dienvidu zemēm, rītus un vakarus piekliedz dzērves, bet ielās, parkos un atpūtas vietās pastaigājas pārīši. Un arī mums, ikvienam, gribas iet laukā, izbraukt, būt saulē, vējā, pie vai uz ūdeņiem. Un, kad domā, kurp doties, - brauc uz Bausku, jo te Tu vari atrast visu pavasara sajūtai, svinēšanai, atpūtai, izklaidei.

Pavasarī sarosās  Bauskas vecpilsēta. Maija saulītē durvis plaši atver Bauskas Sv.Gara baznīca: iesilda mūrus un gaida ciemiņus ik dienu līdz plkst.16.00. Rožu dekori uz Rīgas ielas namu sienām tā vien aicina uz fotosesiju, “Sinagogas dārzs”, uzrušināts un apstādīts, kļūst arvien mājīgāks, tāpat kā mājīgāki pavasara zaļumā un lapu plaukumā kļūst vecpilsētas māju pagalmiņi.

Sarosās arī makšķernieki: no 1.aprīļa sākas licencēta vimbu makšķerēšana, un Bauska izsenis pazīstama Latvijā kā izcila vimbu makšķerēšanas vieta. Tāpēc jau otro gadu pie mums tiks svinēti Vimbu svētki. 15.aprīlī Mūsas krastā pulcēsies gan makšķernieki, gan zivju ēdienu mīļotāji, gan cilvēki, kam patīk aktīva un radoša atpūta, bet īpaši padomāts par saturīgu dienu ģimenēm ar bērniem.

Un, ja esi pa dienu nedaudz nosalis vai pavasara vēju izpūsts, laipni aicināts iemēģināt jauno Bauskas baseinu un pirtis!

Ar Kinovakaru 27.aprīlī Bauskas pils noslēdz ziemas pasākumu un koncertu sezonu, lai pārietu uz “vasaras laiku” ar tradicionāliem festivāliem un koncertiem.

Viens no tādiem ir “Muzeju nakts” 19.maijā, kurā šogad, par godu Latvijas simtgadei, iesaistīsies ne tikai tradicionālie muzeji, bet arī Bauskas Rātsnams. Tas būs atvērts apskatei un tiks organizētas ekskursijas 2.stāvā laika posmā no plkst.19.00-22.00. Īpaši aktīvajiem muzeju naktī tiks piedāvāta orientēšanās kājām, ar auto vai ar velosipēdu.

Bauskas novada svētki 26.maijā šogad tika organizēti Vecsaules pagastā, vietā, kur kādreiz ir bijusi lepna muiža ar plašu un skaistu parku, un arī tagad daļa ēku tiek izmantotas –arī bijusī muižas klēts pārtapusi par Saieta namu kultūrai.

1.maijā Lietuvas pilsētā Pakrojā atklās maršrutu un  apceļošanas akciju “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” Pērn šī akcija guva lielu atsaucību, un arī šogad tā norisināsies no 1.maija līdz 25.septembrim, aicinot iepazīt objektus un pasākumus 8 pašvaldībās. Galvenā balva nemainīga – pa velosipēdam no katras pašvaldības!

Aprīlī un maijā ir daudz svinamu dienu, bet viena no nozīmīgākajām ikvienā ģimenē noteikti ir Mātes diena, un šo svētku svinēšanu ar skaistām programmām arī šogad tradicionāli piedāvās gan atpūtas kompleksi “Miķelis” un “Rožmalas”, gan citi kultūras un atpūtas objekti. Savukārt nozīmīgo 4.maiju svinēsim ar Baltā galdauta svētku programmu “Vaidelotēs” un tradicionālajām Veloorientēšanās sacensībām.

Vēl jau Bauskā ir daudz jauna – “Bauskas alus” ražotne atsākusi ekskursijas individuālajiem apmeklētājiem katra mēneša pirmajā sestdienā, “Trušu pilsētiņas” glītajās mājiņās dzimst mazuļi. Dzimst arī jauni tūrisma piedāvājumi, bet par tiem nākošajā reizē, kad būs pieņēmušies spēkā! Tiekamies Bauskā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17672086sec.