Salaspilī aicina uz grandiozu kultūras nama «Rīgava» 50 gadu jubilejas lielkoncertu

Laiku ar Latvijas valsts pastāvēšanas vēstures līkločiem esam piedzīvojuši katrs savā vietā - pilsētā vai laukos, dzīvojot, mīlot, svinot svētkus un strādājot darbdienas. Tieši pusi gadsimta šogad rudenī gatavojas atzīmēt (Salaspils) kultūras nams, ko salaspilieši pazīst ar vārdu „Rīgava”. Ar jubilejas lielkoncertu “Pusgadsimts dziesmā un dejā”  4. novembrī „Rīgavas” kolektīvi sveiks kultūras namu.

Jubilejas lielkoncerts „Pusgadsimts dziesmā un dejā" - tie ir vairāk nekā 500 dalībnieki, kas apvienojušies kopīgā režisores Edītes Ābeltiņas radītā uzvedumā. Vēl nebijis pasākums Salaspilī ne vien tādēļ, ka Sporta halle tiks pārvērsta līdz nepazīšanai, iedzīvinot tajā koncerta atmosfēru uz milzīgas skatuves, bet arī tāpēc, ka gaidāma īpaši veidota scenogrāfija un gaismu šovs. Jūs gaidīs līksms, aizraujošs, emocionāls un humora pilns stāsts dziesmā, dejā un mūzikā par kultūras nama dzīvi piecdesmit gadu garumā. Stāstā izdzīvosim gan kolhoza laikus, kuros sācies kultūras nama mūžs, atmodu un brīvības eiforiju, pēc tam krīzi un kultūras nama renovācijas laiku, bet visam pāri mīlestību, kas rada jaunas ģimenes un turpinājumu.

Piedalās: bērnu deju kolektīvs "Sienāzītis", vokālie ansambļi "Vālodzīte", "Mazputniņi", "Dzeltenā zemūdene", vokālais trio "Mozas" un "Vējā", JDK "Ūsiņš", JDK "Austriņš", VPDK "Ūsa", SDK "Rīgava", jauktais koris "Elpa", mūsdienu deju grupa "Buras". Īpašie viesi: Aleksandrs Tuguševs, Maija Aukšmuksta, trubafona karaļi - duets "Santehniķi" ar Elenu Purekli un Emīlu Manguli un sitamo instrumentu meistars Oļģerts Dreimanis. Gaismu režisors - Aivis Tučs, skaņu režisors - Kaspars Ruciņš, scenogrāfe -  Liena Šiliņa.

Kā teikusi eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, kuras dzimta nāk no Doles salas Salaspils novadā, „Mēs esam diženi! Mēs esam vareni!” „Rīgava” šoruden pošas svētkiem un gatava dižoties, jo tā ir Dziesmu un deju svētku šūpulis Salaspilī, mājvieta simtiem amatiermākslas kolektīvu dalībniekiem paaudžu paaudzēs, vieta, kur mājīgi baudīt kultūru savējiem un pilsētas viesiem.

Biļetes 5 EUR “Biļešu Paradīze” kasēs. Vairāk par pasākumu: bit.ly/Rigavai50

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17996001sec.